Μας εκμεταλλεύονταν!

Δημοσιεύτηκε: 6/2/2017Μας εκμεταλλεύονταν όλες οι χώρες. Θα σταματήσει αυτό! Έτσι είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Δεν είναι δύσκολο να αποκωδικοποιήσει κανείς τα λόγια του. 

O Όρκος των Κουβανών

Δημοσιεύτηκε: 17/12/2016

Tα εκατομμύρια των Κουβανών που πλημμύρισαν κάθε πλατεία και δημόσιο χώρο του νησιού σχηματίζοντας τεράστιες ουρές για να αποδώσουν φόρο τιμής στον αιώνιο Κομαντάντε, εκτός από τα βιβλία συλλυπητηρίων είχαν την δυνατότητα να υπογράψουν ένα όρκο με την δέσμευσή του για την υπεράσπιση των ιδεών της Επανάστασης.

Η εξωκοινοβουλευτική αριστερά και ο Φιντέλ Κάστρο

Δημοσιεύτηκε: 4/12/2016


του Βασίλη Λιόση


Ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε ο θάνατος του Φιντέλ Κάστρο από κόμματα και συλλογικότητες αξίζει αναφοράς προκειμένου να εξαχθούν μερικά πολιτικά συμπεράσματα. Μία ημέρα μετά το θάνατο της μεγαλύτερης –μέχρι και πριν από λίγες ημέρες–, εν ζωή επαναστατικής μορφής,  υπήρξαν οργανώσεις που είτε το πιστεύουμε είτε όχι, δεν έκαναν ούτε μία λιτή αναφορά.

 

Εκδηλώσεις τιμής στον Φιντέλ Κάστρο

Δημοσιεύτηκε: 2/12/2016

Εκδηλώσεις προς τιμή του Φιντέλ Κάστρο
(πηγή Πολιτιστικός Σύλλογος Χοσέ Μαρτί)

Σάββατο 3 Δεκέμβρη: Πρεσβεία της Κούβας 
Κυριακή 4 Δεκέμβρη: Προβολή ταινιών για τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας

 

 

 

Ο Τσε για τον Φιδέλ Κάστρο

Δημοσιεύτηκε: 27/11/2016

Απόσπασμα επιστολής του Τσε προς τον Φιδέλ, 1965Ας βαδίσουμε στο δρόμο του Φιδέλ Κάστρο

Δημοσιεύτηκε: 26/11/2016

Η επανάσταση δεν μαθαίνεται από τα εγχειρίδια

Δημοσιεύτηκε: 26/11/2016


Μια θρυλική μορφή του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος έφυγε από κοντά μας. Με αφορμή το θάνατο του μεγαλύτερου εν ζωή επαναστάτη, του Φιντέλ Κάστρο, δημοσιεύουμε ένα κείμενο του ιδίου:

Ο Τραμπ έχασε τις εκλογές

Δημοσιεύτηκε: 20/11/2016

 Αποτέλεσμα εικόνας για Τραμπ

Ο Τραμπ πήρε ένα εκατομμύριο 700 χιλιάδες ψήφους λιγότερες από την Κλίντον κι όμως κέρδισε τις εκλογές. Έλαβε ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο του 50% και μάλιστα σε ένα σύστημα που ουσιαστικά δεν επιτρέπει την υποψηφιότητα άλλων κομμάτων πλην των δύο κυρίαρχων. Κι όμως αναδείχθηκε πρόεδρος.

Ανακοίνωση του ΔΣ του συλλόγου Γ. ΚΟΡΔΑΤΟΣ για την επίσκεψη Ομπάμα

Δημοσιεύτηκε: 14/11/2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ

Δημοσιεύτηκε: 7/10/2016

του Βασίλη Λιόση

 

 

Αφορμή για το παρόν σημείωμα αποτέλεσε μία συνέντευξη του Μπενζαμέν Κοριά (ΜΚ), μέλους των «Ανήσυχων Οικονομολόγων» (Εφημερίδα των Συντακτών, 1-2/10/16). Ανάμεσα στα άλλα ο ΜΚ υποστηρίζει πως «Η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, ακόμα και η Γαλλία (για να μην πούμε για την Ελλάδα) ζητούν όλο και πιο δυνατά αλλαγή πορείας».