Πάντειο Πανεπιστήμιο: Ανακοίνωση του Δ.Σ. του συλλόγου μελών Δ.Ε.Π. Παντείου Πανεπιστήμιου για την κατάργηση του ασύλου

Δημοσιεύτηκε: 8/8/2019

Η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία που παίρνει η νέα κυβέρνηση για τα πανεπιστήμια αφορά την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου. Φαίνεται πως αν καταργηθεί θα λυθούν ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα του πανεπιστημίου ή πως τελικά η ανομία είναι το κύριο χαρακτηριστικό των ιδρυμάτων μας. Είναι φοβερό να λοιδωρείται τόσο πολύ το έργο μας και οι διοικήσεις να ακούν να περιγράφονται τα πανεπιστήμια ως άντρα ανομίας και να μην υπερασπίζονται την πραγματική εικόνα ενός Πανεπιστήμιου που μοχθεί για έρευνα και διδασκαλία σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες.


Ανακοίνωση της Kίνησης για την Απελεύθερωση του Λαού για την «Κοινωνική Συμμαχία» ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ με εργοδοτικές οργανώσεις

Δημοσιεύτηκε: 30/5/2018
Η Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού Καλεί τα ταξικά συνδικάτα και τους αγωνιστές να ακυρώσουν το αντεργατικό σχέδιο της “Κοινωνικής συμμαχίας”, που αποτελεί μια αντιδραστική μεθόδευση στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου.

 

Καλεί σε συμμετοχή στην απεργία με όρους κοινής δράσης και συντονισμού για την ανάπτυξη ενός εργατικού κινήματος σύγκρουσης, ρήξης και ανατροπής.

 

Καλεί τα ταξικά σωματεία κάθε απόχρωσης σε ενωτικές διαδηλώσεις στις 30 Μάη.

Με ενότητα και αγώνα θα έρθει η νίκη!


Ανακοίνωση συνάντησης συλλόγων μελών ΔΕΠ Δευτέρας 2/4/2018

Δημοσιεύτηκε: 9/4/2018

Τη Δευτέρα, 2/4/2018, πραγματοποιήθηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ η δεύτερη συνάντηση Δ.Σ. Συλλόγων μελών ΔΕΠ στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του κλάδου για τα μισθολογικά/ συνταξιοδοτικά θέματα μελών ΔΕΠ και την υποχρηματοδότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ο στόχος της συνάντησης ήταν (α) η αποτίμηση των δράσεων της 7ης-8ης Μαρτίου και (β) ο από κοινού σχεδιασμός και ο καθορισμός των επόμενων βημάτων του αγώνα, καθώς και η υποβολή των σχετικών προτάσεων στην ΠΟΣΔΕΠ.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ της Π.Ε.Σ.ΕΚ

Δημοσιεύτηκε: 18/3/2018

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 17/3/2018


Οι συνθήκες στην ανώτατη εκπαίδευση, σε πλήρη αντιστοιχία προς τη γενικότερη κοινωνική κατάσταση, επιδεινώνονται πολλαπλά.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 14Ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Δημοσιεύτηκε: 13/12/2017


ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ !

Ο εργασιακός μεσαίωνας και η αξιοπρέπεια

Δημοσιεύτηκε: 10/12/2017

Το ξέρουμε όλοι, ότι μετά τα μνημόνια οι εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί. Η υψηλή ανεργία αλλά και η αφαίρεση των εργασιακών κατακτήσεων έχουν διαμορφώσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον. Δεν είναι μόνο οι εξευτελιστικοί μισθοί. Είναι και οι συμπεριφορές των εργοδοτών που γίνονται ολοένα και πιο αυθαίρετες, πιο βάναυσες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ώθηση στο εργατικό κίνημα ή "Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες!"

Δημοσιεύτηκε: 9/12/2017
του Μιχάλη Χονδροκούκη

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δεξιού δημοσιογράφου-προπαγανδιστή, η συριζαία βουλευτής Καρακώστα υποστήριξε ότι η τροπολογία για τις απεργίες όχι μόνο δεν είναι αντιλαϊκή, όχι μόνο δεν στοχεύει να καταστείλει το εργατικό κίνημα, αλλά κάνει το νόμο για τις απεργίες πιο προοδευτικό, πιο δημοκρατικό.

Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην απεργία

Δημοσιεύτηκε: 1/12/2017


Με συμφωνία κυβέρνησης- ΕΕ - ΔΝΤ-η οποία επικυρώνεται την Παρασκευή- προωθείται διάταξη για ψήφιση στη Βουλή η οποία προβλέπει ότι για την απαρτία στις συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων επιχειρησιακών σωματείων, θα απαιτείται η συμμετοχή του 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών για τη λήψη απόφασης απεργίας.

Ο αγώνας των συμβασιούχων είναι αγώνας όλων μας

Δημοσιεύτηκε: 28/6/2017

του Βασίλη Λιόση

 

 

Η θέσπιση ολιγόμηνων συμβάσεων για τους εργαζόμενους όλο και διευρύνεται με απώτερο στόχο να γίνει το απόλυτο εργασιακό καθεστώς. Η ύπαρξη τέτοιων συμβάσεων σημαίνει πρακτικά το εξής: ο εργαζόμενος βρίσκεται σε ένα διαρκές καθεστώς αγωνίας για το μέλλον του. Αποτελούν ταυτόχρονα (οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου) ένα πολύ καλό εργαλείο πολιτικής ομηρίας.