1

Γιατί η Δύση πρέπει να χάσει στην Ουκρανία

Ένα αφιέρωμα του Russia Today στον «βάρβαρα δολοφονημένο από τους κομμουνιστάς Αυτοκράτορα» Άγιο (μεγάλη η χάρη του) Νικόλαο τον Β γίνεται η αφορμή να επιβεβαιώσουμε τους λόγους για τους οποίους η Δύση πρέπει να ηττηθεί στην Ουκρανία




H προμετωπίδα του αφιερώματος του Russia Today. Στη φωτογραφία βλέπουμε πορτραίτο
του αυτοκράτορα αγίου Νικολάου του Β, στο μοναστήρι της Ganina Yama,
εκτεθειμένο σε προσκύνημα κατά τη διάρκεια των “Βασιλικών Ημερών”.


Κοιτάζω ένα αφιέρωμα (σαλόνι, όπως το λένε οι δημοσιογράφοι) στο Russia Today για τον τελευταίο Τσάρο της Ρωσίας και την Αγία Οικογένειά του. Το τελευταίο δεν είναι ειρωνικό, το αφιέρωμα επισημαίνει ότι η Αυτοκρατορική Οικογένεια έχουν αναγορευτεί όχι μόνο μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά σε Αγίους.


Ο τίτλος του αφιερώματος είναι: “Ο τελευταίος τσάρος: Πώς η Ρωσία τιμά τη μνήμη της βάρβαρα δολοφονημένης από τους κομμουνιστές οικογένειας του Αυτοκράτορα Νικόλαου του ΙΙ” και ο υπότιτλος είναι: “Πριν από 103 χρόνια οι Μπολσεβίκοι έσπασαν μια βασιλική γραμμή που είχε διαρκέσει πάνω από τρεις αιώνες”.


Από ό,τι φαίνεται, το Russia Today θρηνεί επειδή, εξ αιτίας των αιμοβόρων μπολσεβίκων, η Ρωσία έχασε την ευκαιρία να διαθέτει αυτοκράτορα αντίστοιχης γαλαζοαίματης γραμμής με την Βρετανία. Ίσως όμως να παρηγορηθούν αναλογιζόμενοι ότι οι βασιλιάδες της Αγγλίας ποτέ δεν κατάφεραν να εισαχθούν στις τάξεις των Αγίων και έτσι, στο σημείο αυτό η Ρωσική Αυτοκρατορική παράδοση πέρασε σε νέα επίπεδα.


Το πόνημα κοσμούν πλήθος φωτογραφιών του τελευταίου τσάρου και της οικογένειάς του, με έμφαση στο μεγαλείο, τα χρυσά, αλλά και την αγιότητά τους.


Αν νομίζετε ότι αντιλαμβάνεστε το εθνικιστικό/θρησκευτικό παραλήρημα του αφιερώματος του Russia Today, απατάσθε. Μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα: «Τη νύχτα της 16ης προς 17η Ιουλίου 1918, οι Μπολσεβίκοι εκτέλεσαν την οικογένεια του τελευταίου Ρώσου τσάρου, Νικολάου Β’. Συνολικά σκοτώθηκαν έντεκα άτομα: ο αυτοκράτορας, η αυτοκράτειρα, πέντε από τα παιδιά τους και τέσσερις βασιλικοί υπηρέτες. Τα λείψανα θάφτηκαν κρυφά σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο, η τοποθεσία του οποίου παρέμεινε κρυφή μέχρι την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Η οικογένεια του Νικολάου Β’ αγιοποιήθηκε στη συνέχεια από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και τα τελευταία 30 χρόνια, στα μέσα Ιουλίου, χριστιανοί από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε μια εκκλησιαστική πομπή από τον τόπο της δολοφονίας στο Αικατερίνμπουργκ σε ένα μοναστήρι στη Γκανίνα Γιάμα. Ένας ανταποκριτής του RT έμαθε την ιστορία αυτής της εξωδικαστικής σφαγής και μίλησε με τους προσκυνητές για τη στάση τους απέναντι στους Αγίους Βασιλικούς Φορείς των Παθών (sic!).»


Αφού σημειώσουμε ότι ναι μεν η Άγια Αυτοκρατορική Οικογένεια αγιοποιήθηκε αλλά όχι και οι Αυτοκρατορικοί υπηρέτες, πράγμα όσο νάναι άδικο, να δούμε λίγο ακόμη το κείμενο. Εδώ έχουμε μια αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας της εκτέλεσης με φρικτές λεπτομέρειες, οι οποίες μπορεί να είναι αλλά μπορεί και να μην είναι ακριβείς. Ενδιαφέρον εδώ παρουσιάζει η επισήμανση ότι οι σφαίρες δεν μπορούσαν να διαπεράσουν τα ενδύματα των παιδιών, όπως και του αυτοκρατορικού γιατρού και της κυρίας επί των τιμών. Το αφιέρωμα μάλλον αφήνει τον υπαινιγμό ότι επρόκειτο για θαύμα, αλλά, από τις ίδιες αμφισβητούμενες πηγές που χρησιμοποιεί γνωρίζουμε ότι η αιτία ήταν η τεράστια ποσότητα διαμαντιών και πολυτίμων λίθων που οι αυτοκράτορες είχαν ράψει μέσα στα ρούχα των παιδιών, του γιατρού και της κυρίας επί των τιμών για τη “δύσκολη ώρα”.


Η συνέχεια στο antapocrisis.gr