1

Ιμπεριαλιστική ήταν και η ΕΣΣΔ!…

Ιμπεριαλιστική ήταν και η ΕΣΣΔ!… Του Δ. Πατέλη.

Ιμπεριαλιστές δεν είναι μόνο η Ρωσία, η Κίνα, το Βιετνάμ, η Λ.Δ. Κορέας κ.λπ. σήμερα. Ιμπεριαλιστική ήταν και η ίδια η ΕΣΣΔ από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Είναι να μη πάρει φόρα ο οπορτουνιστής, ο κάθε βάναυσος αναθεωρητής του μαρξισμού-λενινισμού!

«Η ΕΣΣΔ είχε πλέον μετατραπεί σε ένα πανίσχυρο, φαινομενικά προοδευτικό, ιμπεριαλιστικό σύστημα, που επιδίωκε την επέκτασή του και ανταγωνιζόταν επί ίσοις όροις και με την ίδια ουσιαστικά λογική τον δυτικό ιμπεριαλισμό, αφού, ιδιόμορφα, είχε ενσωματώσει τα βασικά στοιχεία του» (Γρηγορόπουλος Δ. «Γιατί ό,τι έγινε στην κρίση του 1962 δεν γίνεται σήμερα στην Ουκρανία;», ΠΡΙΝ 2022.11.5_6).

Αναμενόμενο!

Νομοτελής είναι η κατρακύλα από τον δογματισμό στον αναθεωρητισμό (βλ. και Δ. Πατέλης – Μ. Δαφέρμος – Π. Παυλίδης.Ποια κληρονομιά απαρνούμαστε. ΟΥΤΟΠΙΑ Νο 13, 1994).

Από την μαρξιστική-λενινιστική δογματική «ορθοδοξία» της εσαεί σωστής γραμμής της όποιας ηγεσίας, με χαρακτηριστική αρχικά την μεταφυσικά άκριτη σοβιετολαγνεία, στον ανερμάτιστο οπορτουνισμό/αναθεωρητισμό, με βασικό στοιχείο τον αντισοβιετισμό/αντικομμουνισμό και την ψυχοσωματική δυσανεξία σε κάθε υπαρκτή ιστορική επαναστατική διαδικασία πρώιμου σοσιαλισμού και μαχόμενου αντιιμπεριαλισμού…

Η συνέχεια στον Όμιλο Επαναστατικής Θεωρίας