1

ΟΧΙ στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις και στην συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό

Όλοι στον δρόμο του αγώνα! Να ορθώσουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην Ελληνο-Αμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά, που ετοιμάζεται να υπογράψει και να επεκτείνει η κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ, πατώντας στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανανέωση κι επέκταση της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας” μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ θα έχει ως αποτέλεσμα νέες Αμερικανο-Νατοϊκές βάσεις στη χώρα μας που θα την οδηγούν σε ακόμη πιο βαθιά πρόσδεση στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς.

Αυτή η μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας μας στο ευρωατλαντικό άρμα που φέρνει η συμφωνία πρέπει να ιδωθεί υπό το πρίσμα της ελληνικής στρατιωτικής συμμετοχής σε ευρωνατοϊκή δύναμη στη Λιβύη και σε πολυεθνική αποστολή υπό αμερικανική αιγίδα στα στενά του Χορμούζ στον Περσική Κόλπο.

Χρέος όλων των αντιπολεμικών και αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων, είναι η κοινή δράση για να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί και αντεπιτεθεί το κίνημα και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. H υπόθεση του κινήματος ειρήνης δεν μπορεί να μείνει στα στενά όρια του χτες. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει ανάγκη για μια πλατιά πρωτοβουλία φιλειρηνικών κινήσεων, συνδικάτων, επιστημονικών, καλλιτεχνικών ενώσεων, φορέων της νεολαίας, των φοιτητών, των μαθητών, άλλων μαζικών φορέων που θα αναλάβει το σημαντικό έργο της ενημέρωσης του ελληνικού λαού και της οργάνωσης ενωτικών μαζικών εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων.

Καλούμε τα σωματεία εργαζομένων, τους φοιτητικούς συλλόγους και κάθε μαζικό φορέα σε κινητοποίηση το απόγευμα της Πέμπτης 30/1 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Χανιά και σε άλλες πόλεις, ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις και στην συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

Για την Αθήνα, θα καλούμε στην κοινή συγκέντρωση αντιπολεμικών κινήσεων και πολιτικών οργανώσεων στα Προπύλαια στις 6.00μμ. και το αντιπολεμικό συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά.

Nα σταματήσει η χώρα μας να αποτελεί ορμητήριο πολεμικών επιχειρήσεων που σπέρνουν θάνατο και προσφυγιά.

  • Να κλείσουν οι Αμερικανο-Νατοϊκές βάσεις του θανάτου. ΟΧΙ στα πυρηνικά.
  • Να μην ανανεωθεί αλλά να καταγγελθεί η «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ»
  • Καμιά συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ