1

Στο στόχαστρο ο «εσωτερικός εχθρός»

Δυνάμεις αποσταθεροποίησης, ρωσικά δίκτυα, τουρκικές απειλές, υβριδικοί πόλεμοι μέσω μεταναστών, δύσκολος χειμώνας, όλα στο μίξερ της κυβερνητικής προπαγάνδας από τον Κ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ για να πείσει για την ανάγκη σταθερότητας της κυβέρνησής του και της κυρίαρχης πολιτικής. Κι ας είναι αυτή που προκαλεί τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα και χρειάζεται ανατροπή.

Σχέδιο τρομοκράτησης από την ΔΕΘ

Τρομοκράτηση του λαού. Αυτές οι τρες λέξεις μπορούν να αποδώσουν τη στόχευση της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 86η ΔΕΘ. Συμπυκνώνουν παράλληλα και τον προεκλογικό σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων, που μπορούν να προκύψουν σχεδόν ανά πάσα στιγμή στους επόμενους εννιά μήνες. Ο πρωθυπουργός θέλησε να αξιοποιήσει προς όφελος της κυβέρνησής του, τα αδιέξοδα που προκαλεί σε ευρύτατα λαϊκά στρώματα η πολιτική της κυβέρνησής του. Επίσης την διεθνή κρίση και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς σε διεθνές επίπεδο, στις οποίες η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμπλέκει ολοένα πιο βαθιά την χώρα.

Επικαλούμενος τον επικείμενο χειμώνα και τις ενεργειακές τιμές, όπως και τον περιφερειακό ανταγωνισμό ανάμεσα στις αστικές τάξεις Ελλάδας-Τουρκίας, θέλησε να απευθυνθεί στα πλέον φοβικά χαρακτηριστικά της κοινωνίας. Έτσι ώστε να παρουσιάσει την διακυβέρνηση της ΝΔ ως «όαση σταθερότητας» και μια ίσως όχι ικανοποιητική, αλλά αναγκαία καταφυγή.

Η συνέχεια στο Πριν