1

Ένας μεταφραστής, μια σπουδαία κουβανέζικη ταινία

Σε σκηνοθεσία των Rodrigo και Sebastián Barriuso.Ένα συναρπαστικό κομμάτι της πρόσφατης ιστορίας, άγνωστο στον περισσότερο κόσμο, από 06/10 σε Α’ Προβολή. Επίσημη πρόταση της Κούβας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2020.

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία του πατέρα των δύο σκηνοθετών. Ένας μεταφραστής στην Κούβα για τα παιδιά του Τσέρνομπιλ. Συγκινητικό κι εμπνευσμένο. Ευαίσθητο και αποκαλυπτικό, ένα διαχρονικό πορτρέτο.

Από 06/10 σε πρώτη προβολή από τη NEW STAR στον κινηματογράφο Studio. Την Τετάρτη 5/10 στις 19.00 επίσημη πρεμιέρα θα μιλήσει ο πρέσβης της Κούβας.

Η ταινία ξεκινά το 1986 στην Αβάνα. Ο Φιντέλ Κάστρο κινείται προς την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Κουβανών και Σοβιετικών, οπότε κατά τη διάρκεια του ατυχήματος του Τσερνομπίλ, η κυβέρνηση της Κούβας δέχεται χιλιάδες θύματα για θεραπεία σε κουβανικά νοσοκομεία.

Ο Μαλίν, μαζί με τους λίγους άλλους καθηγητές της Ρωσικής Λογοτεχνίας στην Αβάνα, συνεργάζεται με  την κυβέρνηση για να λειτουργήσει ως μεταφραστής μεταξύ των Ρωσόφωνων θυμάτων του Τσερνομπίλ και των κουβανών ιατρών τους – και ο Μαλίν έχει την ατυχία να του ανατεθεί ο παιδικός θάλαμος. Στην αρχή γίνεται μάρτυρας της ταλαιπωρίας των παιδιών. Προσπαθεί να εγκαταλείψει, αλλά ενημερώνεται ότι δεν μπορεί να εγκαταλείψει. Σύντομα, ο Malin αρχίζει να αναπτύσσει σχέσεις με τους ασθενείς και βάζει σκοπό να βελτιώσει τη ζωή τους.

Η συνέχεια στο Kommon