ΑΘΗΝΑ
09:27
|
29.04.2024
Τίποτα δεν είναι ίδιο στην Μέση Ανατολή και τίποτα δεν θα είναι ίδιο.
Παλαιστίνιοι στα συντρίμμια της πόλης της μετά από αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάθε δέκα λεπτά (ίσως και κάθε επτά) ένα παιδί δολοφονείται από το Ισραήλ. Η αντιστοίχιση κάθε θανάτου ενήλικα αμάχου με λεπτά δεν έχει γίνει ακόμα, αλλά πρέπει να έχει φτάσει τα τρία λεπτά. Περίπου 1,9 εκατομμύρια Παλαιστινίων έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, στο πλαίσιο του διλήμματος που τους έχει θέσει το Ισραήλ με τις πλάτες (και με τις πλάνες) των ΗΠΑ: γενοκτονία ή εθνοκάθαρση;

Νοσοκομεία χωρίς ενέργεια και ιατρικές προμήθειες. Νεογνά που πέθαναν στις θερμοκοιτίδες (όντως αυτήν τη φορά, όχι όπως δήθεν συνέβη στο Κουβέιτ).

Ατελείωτες προμήθειες στο Ισραήλ με τις πιο θανατηφόρες βόμβες των ΗΠΑ. Απόλυτη στήριξη από την ηγεσία της Ε.Ε. και τις περισσότερες δυτικές κυβερνήσεις (με προεξάρχουσα τη δική μας και από κοντά τις ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ακροδεξιών κομμάτων) στην πολιτική του Ισραήλ.

Πολλά λεφτά και πολλές υποσχέσεις από το Ισραήλ σε «ευαίσθητες» και «ευαίσθητους», influencers, ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους, πολιτικούς για να αναπαράγουν την προπαγάνδα τους ή έστω να κοιτούν από την άλλη μεριά.

Πολλές «αριστερές» και πολλοί «αριστεροί» που αυτές τις μέρες θυμήθηκαν την «παιδεία» τους στα διεθνή και συγκινήθηκαν με τους ανύπαρκτους αποκεφαλισμούς βρεφών από τη Χαμάς. Επειδή δε η συγκίνηση τους έπεσε βαριά, επέλεξαν να μην ασχοληθούν με τους πραγματικούς αποκεφαλισμούς, ακρωτηριασμούς και λοιπούς θανάτων παιδιών στη Γάζα και να καταπιαστούν με το δράμα του Κασσελάκη, της Αχτσιόγλου και λοιπών ηγετικών προσωπικοτήτων της αποικίας.

Όγκος ΤΝΤ που έχει χρησιμοποιηθεί στη Γάζα το οποίο ήδη ξεπερνά δύο βόμβες σαν αυτές της Χιροσίμα σε μια έκταση περίπου σαν τη Θάσο.

Λαοί σε όλο τον πλανήτη και κυρίως νέες και νέοι που παίρνουν σε μαζική κλίμακα καθαρή θέση εναντίον της πολιτικής του Ισραήλ. Σε ό,τι αφορά τη Δύση, το μόνο ελπιδοφόρο συμβάν εδώ και καιρό μέσα και απέναντι στις παρακμάζουσες (ως επί το πλείστον) πρώην αποικιακές δυνάμεις που δίνουν μάχη για να υπερασπιστούν το τελευταίο ίσως καθαρό, αποικιακό σχέδιο: το Ισραήλ. Σε ό,τι αφορά τον υπόλοιπο κόσμο, περαιτέρω συνειδητοποίηση του ότι η «Δύση», δηλαδή η παλαιά και νέα αποικιοκρατία, πρέπει να τελειώσει.

Και μέσα σε όλη την καταστροφή, μια αξιοθαύμαστη αντίσταση. Επισήμως το Ισραήλ μετρά 400 νεκρούς από τις δυνάμεις ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις λόγω της παλαιστινιακής αντίστασης. Οι πραγματικοί αριθμοί είναι μεγαλύτεροι. Μάλλον πολύ μεγαλύτεροι. Δεκάδες πανάκριβα οχήματα κατεστραμμένα. Απώλειες εκατομμυρίων δολαρίων για την ισραηλινή οικονομία του και μια Ερυθρά Θάλασσα που γίνεται σιγά-σιγά απροσπέλαστη για τα πλοία συμφερόντων του. Η Χεζμπολάχ πολεμώντας ακόμα «μετριοπαθώς» έχει «αδειάσει» οικισμούς εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων και έχει προκαλέσει έναν άγνωστο αριθμό θυμάτων στις τάξεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Δύο μήνες πριν μπήκε σε κίνηση (ή έστω επιταχύνθηκε) μια διαδικασία μετασχηματισμού της ευρύτερης περιοχής και έλαβε χώρα η σοβαρότερη (μέχρι την επόμενη) αμφισβήτηση του κατοχικού απαρτχάιντ. Τίποτα δεν είναι ίδιο στην Μέση Ανατολή και τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα από εδώ και πέρα, όπως έχουμε αναλύσει και σε άλλα κείμενα, μένει να φανεί. Ένα είναι σίγουρο όμως: το Παλαιστινιακό αποτέλεσε και επιβεβαιώθηκε ότι εξακολουθεί να αποτελεί το μέτρο της συνείδησης των λαών και των ανθρώπων, με έναν τρόπο που ίσως κανένας άλλος λαός δεν έχει πετύχει εδώ και δεκαετίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύσκολα τα πράγματα στο μέτωπο για την Ουκρανία: «Υποχωρούμε» στο Ντονιέτσκ

Αρνιά σε οικονομικά ευάλωτους από τον Δήμο Βόλου

Δίκη για το Μάτι: Έξι οι ένοχοι, 15 οι αθώοι

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα