Θα συντονίσει η Νατάσα Τερλεξή, μέλος της συντακτικής ομάδας του Διεθνούς Βήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα ο λαός της Κούβας παλεύει για να διαφυλάξει και να διευρύνει τις κοινωνικές του κατακτήσεις έχοντας έξι δεκαετίες οικονομικού αποκλεισμού στην πλάτη του, ενισχυμένου με 243 νέες διατάξεις που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ και διατηρεί η κυβέρνηση Μπάιντεν. Οι ΗΠΑ μεταχειρίστηκαν την πανδημία COVID-19 ως ευκαιρία για την ενίσχυση της πολιορκίας τους. Ακόμα, έχουν χαρακτηρίσει την Κούβα ως «κράτος που υποθάλπει την τρομοκρατία» με στόχο τη διεθνή της απομόνωση.

Η Ουάσιγκτον πολεμά αδιάκοπα την Κουβανική Επανάσταση με κάθε μέσο από το 1959, αφότου ο εργαζόμενος λαός της χώρας αυτής πήρε την εξουσία και τον δρόμο της οικοδόμησης μιας κοινωνίας σε σοσιαλιστικές βάσεις. Στην πορεία ανέκτησε την εθνική ανεξαρτησία της χώρας του. Αυτό το παράδειγμα πασχίζει να αφανίσει έκτοτε η ιμπεριαλιστική τάξη που κυβερνά στην Ουάσιγκτον. Σε αυτό το παράδειγμα πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι.

Πώς αντιμετωπίζουν τις σημερινές προκλήσεις ο εργαζόμενος λαός της Κούβας, με τις μαζικές οργανώσεις και την επαναστατική του».