ΑΘΗΝΑ
19:57
|
27.04.2024
Συνεχίζουμε τον ατέλειωτο κατάλογο της φρίκης και προσθέτουμε ορισμένες κρίσιμες πληροφορίες για την ιδεολογία που επικαλούνται οι Ισραηλινοί πολιτικοί.
Θάβουν ζωντανούς τους Παλαιστίνιους;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο προηγούμενο άρθρο μας, παρουσιάσαμε μερικά από τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τις φρικαλεότητες που συμβαίνουν τώρα στην Παλαιστίνη, εγκλήματα και φρικαλεότητες που αποκρύπτονται συστηματικά από τα ελληνικά ΜΜΕ, επιβεβαιώνοντας ξανά τη μεγάλη και βαθύτατη εξάρτηση της χώρας και τον έλεγχό της σε όλα τα επίπεδα από το Ισραήλ, έλεγχο και εξάρτηση τόσο βαθιές, ώστε να μην μιλάει κανείς για αυτή!

Είναι μεγάλη ντροπή πάντως για μια χώρα με τον πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδας, όλη η ελίτ της, «πατριώτες» (της Αμερικής και του Ισραήλ), δήθεν αριστεροί και δήθεν υπηρέτες του Ιησού Χριστού, να συντάσσονται ντροπιαστικά με τις γενοκτονικές πρακτικές του Ισραήλ και να μην ανοίγουν το στοματάκι τους να τις καταγγείλουν.

Συνεχίζουμε σήμερα τον ατέλειωτο αυτόν κατάλογο της φρίκης και προσθέτουμε και ορισμένες κρίσιμες πληροφορίες για την ιδεολογία που επικαλούνται οι Ισραηλινοί πολιτικοί, πληροφορίες που μας βοηθάνε να καταλάβουμε γιατί προσφεύγουν και πώς δικαιολογούν τις εγκληματικές μεθόδους στις οποίες προσφεύγουν, την ψυχολογία, τη νοοτροπία και την ιδεολογία όσων διευθύνουν το εβραϊκό κράτος.  Ένα κράτος που, λόγω των σχέσεών του με το παγκόσμιο χρηματιστικό κεφάλαιο, έχει κεντρική ηγετική θέση στον κόσμο μας και, επομένως, αυξημένη δυνατότητα να «ρυμουλκήσει» τη Δύση και την ανθρωπότητα σε καταστροφή, μεγάλο περιφερειακό, δυνάμει εξελίξιμο σε παγκόσμιο πόλεμο.

1. Θάβουν ζωντανούς τους Παλαιστίνιους; Η μνήμη του Αμαλέκ

Δυσκολεύεται κανείς να πιστέψει ότι οι Ισραηλινοί το κάνουν και αυτό, αλλά οι καταγγελίες είναι σοβαρές, όπως αυτή του Φάντι Αμπού Σαμαλάχ, επικεφαλής της Γενικής Ένωσης Πολιτιστικών Κέντρων της Γάζας, που αναφέρει ότι οι ισραηλινές μπουλντόζες έθαψαν ζωντανούς τραυματίες στο νοσοκομείο «Καμάλ Αντουάν».

Δυσκολεύεται αλλά μάλλον πρέπει να τα πιστέψει αφού τα λένε και οι ίδιοι οι αξιωματούχοι του εβραϊκού κράτους, όπως ο αντιδήμαρχος της Ιερουσαλήμ Aryeh Yitzhak King που κάλεσε στις 8 Δεκεμβρίου τον ισραηλινό στρατό να θάβει ζωντανούς τους εκατοντάδες αμάχους που συλλαμβάνει στη Γάζα. Αναφερόμενος στις φωτογραφίες γυμνών και δεμένων αμάχων αιχμαλώτων στην Μπέιτ Λαχία της Λωρίδας της Γάζας, που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός, ο αξιότιμος αντιδήμαρχος είπε ότι αν ήταν εκείνος επικεφαλής θα διέτασσε να τους θάψουν ζωντανούς.

Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι οι Παλαιστίνιοι δεν είναι ανθρώπινα όντα αλλά ούτε καν ανθρώπινα ζώα, όπως τους ονόμασε ο υπουργός Άμυνας. Είναι «υπάνθρωποι» και έτσι πρέπει να τους μεταχειριζόμαστε, είπε χαρακτηριστικά. Καπάκι ήρθε και μια ρήση από τη Βίβλο: «Ξεριζώστε τη μνήμη του Αμαλέκ και μην ξεχάσετε ποτέ». Στον Αμαλέκ αναφέρθηκε και ο αξιότιμος Πρωθυπουργός του Ισραήλ ο κ. Νετανιάχου, μαζί με μια σειρά άλλων πολιτικών του Ισραήλ (τύφλα να ‘χει ο ISIS και ο ισλαμικός φονταμενταλισμός μπροστά τους!). Η αναφορά στον Αμαλέκ και τους Αμαληκίτες δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία αφού στο 25ο κεφάλαιο του Δευτερονόμιου (στ. 17-19) οι Ισραηλίτες διατάσσονται να εξαλείψουν την ανάμνηση των Αμαληκιτών από την υφήλιο μόλις καταλάβουν τη Γη της Επαγγελίας, ως εκδίκηση για όσα τους είχαν κάνει κατά την περιπλάνησή τους («ἐξαλείψεις τὸ ὄνομα Ἀμαλὴκ ἐκ τῆς ὑπὸ τὸν οὐρανὸν καὶ οὐ μὴ ἐπιλάθῃ»). Προηγουμένως στο κείμενο (κεφ. 7, στ. 1-16) οι Εβραίοι διατάσσονται να σκοτώσουν όλους τους κατοίκους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά των πόλεων των ειδωλολατρών στη Γη της Επαγγελίας, μαζί με τα ζώα τους.  Αρκετοί ακροδεξιοί και υπερεθνικιστές Ισραηλινοί έχουν αναφερθεί κατά το παρελθόν στους Παλαιστινίους ως σύγχρονους Αμαληκίτες, δικαιολογώντας έτσι, εμμέσως πλην σαφώς, τη γενοκτονία τους.

Τέτοιες τοποθετήσεις μόνο σπάνιες δεν είναι στον δημόσιο λόγο του Ισραήλ. Για παράδειγμα ο γνωστός δημοσιογράφος Μπόαζ Γκόλαν μιλώντας στο «Κανάλι 14» τάχθηκε υπέρ του γκρεμίσματος όλης της Γάζας και κατηγόρησε τον στρατό γιατί δεν σκότωσε 150.000 Παλαιστινίους κατά την πρώτη μέρα του πολέμου. Ο Iσραηλινός πολιτικός Νταβίντ Αζουλάι κάλεσε σε βίαιη εκτόπιση των Παλαιστινίων στον Λίβανο, την ισοπέδωση της Γάζας και τη μετατροπή όλης της ζώνης σε ένα μουσείο όπως το Άουσβιτς, που θα δείχνει την «τρέλα» των ανθρώπων που κατοικούσαν εκεί. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ Αγελέτ Σακέντ δήλωσε ότι η πόλη Χαν Γιουνίς στον νότο της Λωρίδας πρέπει να μετατραπεί σε «ποδοσφαιρικό γήπεδο» και τα δυόμισι εκατομμύρια κάτοικοι της Γάζας να «απελαθούν». Προηγουμένως ο υπουργός Αμιχάι Ελιγιάχου είχε προτείνει να ρίξουν μια πυρηνική βόμβα στη Γάζα.

Είναι θέμα ιδεολογίας, αλλά όχι μόνο. Οι Ισραηλινοί ηγέτες και αξιωματούχοι έχουν λυσσάξει γιατί βλέπουν την «κατώτερη φυλή» των Παλαιστινίων να έχει προτάξει στη φοβερή στρατιωτική μηχανή τους, από τις ισχυρότερες παγκοσμίως, και στις γενοκτονικές διαθέσεις τους μια πρωτοφανή αντίσταση, όχι κατώτερη αυτής που αντέταξαν στους Ιταλούς φασίστες πρώτα και στους Ναζί μετά οι κάτοικοι της Ελλάδας, ή οι Σοβιετικοί στο Λένινγκραντ και το Στάλινγκραντ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά η ανωτερότητα της ανθρώπινης ψυχής, που τη γνωρίζουμε ήδη από την πρώτη ελληνική τραγωδία, τους Πέρσες, την ξανανακάλυψε στη νεώτερη εποχή ο Κλαούζεβιτς και είναι στον πυρήνα των μεγάλων νικών του Κόκκινου Στρατού και όλων των αντιστασιακών και απελευθερωτικών κινημάτων της Οικουμένης κατά τον Εικοστό Αιώνα. 

2. Και κλέβουν τα όργανά τους!

Αυτή την καταγγελία έκανε η ελβετική οργάνωση Euro-Med Human Rights Monitor όπως και οι αρχές της Γάζας, που προσθέτουν ότι οι ισραηλινές αρχές δεν επιστρέφουν στους Παλαιστίνιους πολλά σώματα νεκρών αμάχων . Το Ισραήλ έχει αναγνωρίσει στο παρελθόν ότι έχει αφαιρέσει όργανα από νεκρούς χωρίς τη συγκατάθεση των οικογενειών τους, υποστηρίζοντας όμως ότι αυτή η πρακτική έχει σταματήσει προ πολλού χρόνου. Θεωρείται ένα από τα κέντρα του παγκόσμιου εμπορίου ανθρώπινων οργάνων.

3. Σφάξτε τους όλους, ισοπεδώστε τα πάντα!

Οι εξτρεμιστικές δηλώσεις των δημοσιογράφων είναι ένα πράγμα. Αυτές όμως που κάνουν εν ενεργεία στρατιωτικοί είναι ακόμα πιο ανησυχητικές. Ο Γιαςιρ Μπεν Νταβίντ, διοικητής στο 2908 τάγμα του ισραηλινού στρατού είπε σε ένα βίντεο που ανήρτησε στα social media ότι «μπήκαμε στην Μπέιτ Χανούν (πόλη στη βόρειο Γάζα) και το κάναμε όπως ο Σιμόν και ο Λεβί έκαναν στη Ναμπλούς». Τι έκαναν αυτοί; Σύμφωνα με τη Βίβλο έσφαξαν όλους τους άνδρες κατοίκους της!

Και τι πρέπει να γίνει τώρα; «Ολόκληρη η Γάζα πρέπει να μοιάζει με το Μπέιτ Χανούν». Και μετά; Η Γάζα είναι «μόνο η αρχή». Στη συνέχεια θα πρέπει να εγκαταστήσουμε τον φόβο στα έθνη που μας περιβάλλουν, στις πόλεις του Λιβάνου, στις πόλεις της Ιουδαίας και της Σαμάρειας (Δυτική Όχθη) και σε όλους όσους θεωρούν ότι μπορούν να βλάψουν την αξιοπρέπεια του λαού του Ισραήλ.

Φαίνεται ότι το παράδειγμα των Ναζί που, κάνοντας τα ίδια, προκάλεσαν στο τέλος την ίδια τη δική τους καταστροφή, δεν το θυμάται σχεδόν κανείς στο Ισραήλ. Δεν έμαθαν τίποτε, δεν ξέχασαν τίποτα.

4. Βασανιστήρια αμάχων από τον ισραηλινό στρατό με συμμετοχή μικρών παιδιών

Στο θέμα αναφερθήκαμε και στο προηγούμενο άρθρο μας. Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε καταγγελίες θυμάτων φρικτών βασανιστηρίων που διηγούνται την εμπειρία τους και δείχνουν τα τραύματά τους. Παρακολουθώντας τα βίντεο καταλαβαίνει κανείς εύκολα την ηθική αποσύνθεση του κράτους και του στρατού του Ισραήλ. Εδώ έχουμε μικρά παιδιά που βάζει ο στρατός να χτυπάνε άοπλους κρατούμενους. Άλλωστε η ισραηλινή τηλεόραση εμφάνισε χορωδία μικρών παιδιών που τραγουδάνε τον «ύμνο της γενοκτονίας», καλώντας σε ισοπέδωση της Γάζας.

Τι διαφορά έχουν όλα αυτά από όσα έκαναν ο Χίτλερ, ο Χίμλερ και ο Γκέμπελς; Συγκρίνετε εδώ τα τραγούδια των Εβραιόπουλων με τα τραγούδια των συνομηλίκων τους από την Παλαιστίνη. Ποια ακριβώς και με τι κριτήρια είναι η «ανώτερη» και ποια η «κατώτερη» φυλή; 

5. Τo όπλο της δίψας

Το Ισραήλ παραβιάζοντας τις συνθήκες της Γενεύης αλλά και τις υποχρεώσεις του ως κατοχική δύναμη περιόρισε ασφυκτικά την υδροδότηση της λωρίδας της Γάζας, υποβάλλοντας τους κατοίκους της και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά στο μαρτύριο της δίψας, αλλά και στον κίνδυνο των μολυσματικών ασθενειών.

Σύμφωνα με την UNICEF τα εκτοπισθέντα παιδιά στη Γάζα έχουν πρόσβαση σε μόνο 1,5 με 2 λίτρα νερό την ημέρα για το σύνολο των αναγκών τους (να πιούν, να πλυθούν και να μαγειρέψουν). Το ελάχιστο για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες υπολογίζεται σε 15 λίτρα, ενώ τα τρία λίτρα είναι το εντελώς απαραίτητο για επιβίωση. Στη Ράφα, όπου έχουν μαζευτεί τώρα εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Βόρειο Γάζα λειτουργεί μία τουαλέτα ανά 700 άτομα.

Όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση ιδίως τα παιδιά κινδυνεύουν με ιδιαίτερα σοβαρές ακόμα και θανατηφόρες ασθένειες. Κατά την εκτελεστική Διευθύντρια της UNICEF Κάθριν Ράσελ «η πρόσβαση σε επαρκείς ποσότητες καθαρού νερού είναι ζήτημα ζωής και θανάτου και τα παιδιά στη Γάζα έχουν μόνο μερικές σταγόνες να πιούν… Τα παιδιά και οι οικογένειές τους πρέπει να χρησιμοποιήσουν νερό από μη ασφαλείς πηγές που είναι αλατισμένες ή μολυσμένες. Χωρίς ασφαλές νερό πολύ περισσότερα παιδιά θα πεθάνουν από στέρηση και αρρώστια τις επόμενες μέρες».

6. Το όπλο της πείνας

Σύμφωνα με την οργάνωση Human Rights Watch το Ισραήλ διαπράττει έγκλημα πολέμου μπλοκάροντας επί τούτου την παράδοση νερού, τροφής και καυσίμων στη ζώνη, εμποδίζοντας την ανθρωπιστική βοήθεια, καταστρέφοντας γεωργικές περιοχές, στερώντας τον άμαχο πληθυσμό από αντικείμενα απαραίτητα για την επιβίωσή τους και χρησιμοποιώντας την πείνα ως όπλο. Την πολιτική αυτή του «πλήρους αποκλεισμού» την ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant χαρακτηρίζοντας τους κατοίκους της Γάζας ως «ανθρώπινα κτήνη». Το αποτέλεσμα είναι εννέα στους δέκα κατοίκους της Γάζας να δηλώνουν ότι πέφτουν πεινασμένοι για ύπνο σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων (World Food Program) του ΟΗΕ.

Το 63% του πληθυσμού περνάει ολόκληρες μέρες χωρίς φαγητό σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη UNRWA. Πάνω από το ένα τέταρτο των κατοίκων. Ένας στους τέσσερις Παλαιστινίους στη λωρίδα της Γάζας – πάνω από 570,000 άνθρωποι – αντιμετωπίζουν πείνα σύμφωνα με τον σχετικό ορισμό του ΟΗΕ, εξαιτίας του αποκλεισμού της περιοχής από τις Ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, σύμφωνα με μια έκθεση που βασίζεται στα στοιχεία του ΟΗΕ. Πρόκειται περί γενοκτονίας, είπε σε συνέντευξή του στο Al Jazeera ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα τρόφιμα Μάικλ Φάκρι (ενδεικτικά για το θέμα της πείνας δες και εδώ.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η πείνα θερίζει και αναμένεται να αυξήσει τις αρρώστιες ιδίως ανάμεσα στα παιδιά, τις εγκύους και τις θηλάζουσες γυναίκες και τους ηλικιωμένους.

7. Δολοφονίες Δημοσιογράφων

Στις έως τώρα συγκρούσεις η ταμπέλα Press αποτελούσε μια σχετική προστασία. Στην περίπτωση της Γάζας η ταμπέλα συνιστά συχνά κίνδυνο καθώς το Ισραήλ θέλει να εμποδίσει κατά το δυνατόν τη μετάδοση πληροφοριών για το τι συμβαίνει στη λωρίδα. H κυβέρνησή του άλλωστε αρνήθηκε να παράσχει διαβεβαιώσεις ασφαλείας σε μεγάλα δυτικά πρακτορεία ειδήσεων όπως το Ρώυτερς, για να πάνε ανταποκριτές τους στη Γάζα. Έως τώρα 81 Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι για παλαιστινιακά ή μέσα του εξωτερικού, συχνά και μέλη της οικογενειών τους, έχουν δολοφονηθεί με ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές. Ο δημοσιογράφος του Al Jazeera Ανάς αλ-Σαρίφ δέχθηκε σειρά απειλών για να σταματήσει να κάνει τη δουλειά του και στο τέλος οι Ισραηλινοί χτύπησαν στοχευμένα το σπίτι του σκοτώνοντας τον πατέρα του. Η Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων υπογράμμισε ότι οι δολοφονίες μελών των οικογενειών δημοσιογράφων κάνουν πολύ δύσκολη τη συνέχιση του δημοσιογραφικού έργου, γιατί θέτει σε κίνδυνο και τα συγγενικά τους πρόσωπα. 

Σταματάμε στο σημείο αυτό, όχι δυστυχώς γιατί εξαντλήσαμε το φοβερό θέμα μας. Άλλωστε έρχεται τώρα διαρκώς ένας χείμαρρος νέων στοιχείων όπως για παράδειγμα η τελευταία έκθεση του ΟΗΕ για τη συμπεριφορά του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη, όπου μεταξύ άλλων σκοτώνει, από κοινού με τους εποίκους, και ληστεύει ανθρώπους ενώ καίει τα σπίτια τους. (300 νεκροί μετά τις 7 Οκτωβρίου και σχεδόν 5000 συλληφθέντες). Και εδώ ο στρατός συλλαμβάνει, βασανίζει και φωτογραφίζει και βιντεοσκοπεί γυμνούς στο κρύο Παλαιστίνιους αμάχους κρατουμένους.

Όπως είπα τα παραπάνω είναι ένα μικρό κλάσμα των όσων εγκλημάτων πολέμου πραγματοποιεί (ή κατηγορείται αρκετά πειστικά ότι πραγματοποιεί) το εβραϊκό κράτος. Δεν αναφέρθηκα στο γκρέμισμα της πλειοψηφίας των σπιτιών στη Γάζα, ούτε στη σχεδόν ολοσχερή καταστροφή των νοσοκομείων της που είναι επίσης έστω και πολύ μερικώς γνωστή – εδώ θα βρείτε τις εντυπώσεις των συνεργατών του ΠΟΥ που επισκέφθηκαν τα νοσοκομεία. Υπενθυμίζουμε δύο προηγούμενα άρθρα για τα εγκλήματα του Ισραήλ και τη νομική σημασία τους.

Κλείνοντας αυτό το άρθρο διερωτώμαι και πάλι πώς είναι δυνατόν να ποιούν ουσιαστικά τη νήσσα μπροστά σε τέτοιο έγκλημα που συντελείται δίπλα μας όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα με την τιμητική εξαίρεση του ΚΚΕ και της «εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς»; Είναι δυνατόν να μην βγάζουν άχνα όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες που πάνε κάθε τόσο στο Ισραήλ; Για να σκέφτονται ή για να σιωπούν πληρώνονται οι δήθεν «διανοούμενοί» μας; Όσο για την Εκκλησία και τον Πατριάρχη, τι να πω εγώ τώρα. Τα λένε μόνοι τους.

Η κατάσταση αυτή συνιστά ακύρωση, κατάργηση της ίδιας της βαθύτερης ταυτότητας του ελληνισμού. Γιατί, όπως είπε ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος στην πρώτη ομιλία του στη Μέση Ανατολή, επί Κατοχής, Έλληνας σημαίνει αντιφασίστας, είναι ο ορισμός του ‘Ελληνα αυτός. Φτάνουμε σήμερα ως Έλληνες το σημείο της εσχάτης παρακμής και του εξευτελισμού μας και θα υποστούμε τις πολύ μεγάλες και πολύ σοβαρές συνέπειες αυτού του και ηθικού θανάτου της χώρας μας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα