Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Πολυτεχνείο: Ντοκουμέντα για την δολοφονική μανία της χούντας – Αδικαίωτοι από το αστικό κράτος νεκροί, τραυματίες και συγγενείς των θυμάτων (Ν.Μπογιόπουλος/Real fm) 

Με καλεσμένο τον Ιερώνυμο Λύκαρη που είχε την επιμέλεια και είναι συγγραφέας των εισαγωγικών κειμένων της πολύ σημαντικής έκδοσης “Πολυτεχνείο..

Με καλεσμένο τον Ιερώνυμο Λύκαρη που είχε την επιμέλεια και είναι συγγραφέας των εισαγωγικών κειμένων της πολύ σημαντικής έκδοσης “Πολυτεχνείο 1973 –Το αίμα το αδικαίωτο ποτέ δεν ησυχάζει (εκδόσεις Καστανιώτη)”, ανασυντίθενται στην εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου στον Real fm τα γεγονότα του Πολυτεχνείου 50 χρόνια μετά την εξέγερση.

Μέσα από το βιβλίο αυτόπτες μάρτυρες δολοφονιών και τραυματισμών παίρνουν ξανά τον λόγο. Οι ξεχασμένες καταθέσεις των μαρτύρων στα δικαστήρια ζωντανεύουν το μεγαλείο της εξέγερσης μέρα τη μέρα, ώρα την ώρα, δρόμο τον δρόμο, αλλά και τη δολοφονική καταστολή της από την αστυνομία και τον στρατό, η οποία είχε όλα τα χαρακτηριστικά ατιμώρητων καθεστωτικών εγκλημάτων πολέμου.

Ακούστε εδω: 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις