Published using Google Docs
🇵🇸 ΧΑΜΑΣ🟢H ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΦΗΓΗΣΗ
Updated automatically every 5 minutes

Η Δική Μας Αφήγηση… Επιχείρηση Κατακλυσμός Αλ Άκσα __________________________________________

Η Δική Μας Αφήγηση...

Επιχείρηση Κατακλυσμός Αλ Άκσα

Γραφείο Τύπου Χαμάς


Στο όνομα του Αλλάχ, του Πανάγαθου, του Ελεήμονος

Ακλόνητε παλαιστινιακέ λαέ μας,

αραβικά και ισλαμικά έθνη,

ελεύθεροι λαοί σε όλο τον κόσμο και υπέρμαχοι της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας

Υπό το φως της συνεχιζόμενης ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, και καθώς ο λαός μας συνεχίζει τη μάχη του για ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια και απελευθέρωση από τη μακροβιότερη κατοχή, κατά τη διάρκεια της οποίας έχει επιδείξει τις κορυφαίες εκδηλώσεις γενναιότητας και ηρωισμού στην αντιμετώπιση της ισραηλινής δολοφονικής μηχανής και επίθεσης,

θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε στο λαό μας και στους ελεύθερους λαούς του κόσμου την πραγματικότητα των όσων συνέβησαν στις 7 Οκτωβρίου, τα κίνητρα πίσω από αυτά, το γενικότερο τους πλαίσιο που σχετίζεται με την παλαιστινιακή υπόθεση, καθώς και να διαψεύσουμε τους ισραηλινούς ισχυρισμούς και να θέσουμε τα γεγονότα στις σωστές τους διαστάσεις.


Περιεχόμενα

Πρώτον: Γιατί η Επιχείρηση Κατακλυσμός Αλ Άκσα;

Δεύτερον: Τα γεγονότα της Επιχείρησης Κατακλυσμός Αλ Άκσα και απαντήσεις στους ισραηλινούς ισχυρισμούς

Τρίτον: Προς μια διαφανή διεθνή έρευνα

Τέταρτον: Μια υπενθύμιση στον κόσμο, ποια είναι η Χαμάς;

Πέμπτον: Τι πρέπει να γίνει;


Πρώτον:

Γιατί η Επιχείρηση Κατακλυσμός Αλ Άκσα;

1. Η μάχη του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην κατοχή και την αποικιοκρατία δεν ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου, αλλά ξεκίνησε πριν από 105 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων 30 χρόνων βρετανικής αποικιοκρατίας και 75 χρόνων σιωνιστικής κατοχής. Το 1918, ο παλαιστινιακός λαός κατείχε το 98,5% της παλαιστινιακής γης και αντιπροσώπευε το 92% του πληθυσμού στη γη της Παλαιστίνης. Ενώ οι Εβραίοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Παλαιστίνη με μαζικές μεταναστευτικές εκστρατείες σε συντονισμό των βρετανικών αποικιοκρατικών αρχών και του σιωνιστικού κινήματος, κατάφεραν να καταλάβουν τον έλεγχο όχι περισσότερο από το 6% των εδαφών της Παλαιστίνης και να αποτελούν το 31% του πληθυσμού πριν από το 1948, όταν ανακοινώθηκε η σιωνιστική οντότητα στην ιστορική γη της Παλαιστίνης. Σε εκείνη τη χρονική στιγμή, ο παλαιστινιακός λαός στερήθηκε το δικαίωμα αυτοδιάθεσης και οι σιωνιστικές συμμορίες επιδόθηκαν σε μια εκστρατεία εθνοκάθαρσης εναντίον του παλαιστινιακού λαού με στόχο την εκδίωξή του από τα εδάφη και τις περιοχές του. Ως αποτέλεσμα, οι σιωνιστικές συμμορίες κατέλαβαν με τη βία τον έλεγχο του 77% της γης της Παλαιστίνης, όπου εκδίωξαν το 57% του λαού της Παλαιστίνης και κατέστρεψαν πάνω από 500 παλαιστινιακά χωριά και πόλεις και διέπραξαν δεκάδες σφαγές κατά των Παλαιστινίων, οι οποίες κατέληξαν στην ίδρυση της σιωνιστικής οντότητας το 1948. Επιπλέον, σε συνέχεια της επίθεσης, οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν το 1967 την υπόλοιπη Παλαιστίνη, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης, της Λωρίδας της Γάζας και της Ιερουσαλήμ, καθώς και αραβικά εδάφη γύρω από την Παλαιστίνη.

2. Κατά τη διάρκεια αυτών των πολλών δεκαετιών, ο παλαιστινιακός λαός υπέστη κάθε μορφή καταπίεσης, αδικίας, απαλλοτρίωσης των θεμελιωδών δικαιωμάτων του και  πολιτικών απαρτχάιντ. Η Λωρίδα της Γάζας, για παράδειγμα, υποφέρει από το 2007 από έναν ασφυκτικό αποκλεισμό επί 17 χρόνια, ο οποίος τη μετέτρεψε στη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή στον κόσμο. Ο παλαιστινιακός λαός στη Γάζα υπέφερε επίσης από πέντε καταστροφικούς πολέμους/επιθέσεις, που σε όλους το "Ισραήλ" ήταν το επιτιθέμενο μέρος. Ο λαός της Γάζας το 2018 ξεκίνησε επίσης τις διαδηλώσεις της Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής για να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά για τον ισραηλινό αποκλεισμό, τις άθλιες ανθρωπιστικές συνθήκες και να απαιτήσει το δικαίωμά του στην επιστροφή. Ωστόσο, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής απάντησαν σε αυτές τις διαδηλώσεις με βάναυση βία με την οποία σκοτώθηκαν 360 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν άλλοι 19.000, εκ των οποίων πάνω από 5.000 παιδιά μέσα σε λίγους μήνες.

3. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κατά την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου 2000 και Σεπτεμβρίου 2023, η ισραηλινή κατοχή σκότωσε 11.299 Παλαιστίνιους και τραυμάτισε 156.768 άλλους, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων ήταν άμαχοι. Δυστυχώς, η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της δεν έδωσαν σημασία στα δεινά του παλαιστινιακού λαού τα τελευταία χρόνια, αλλά παρείχαν κάλυψη στην ισραηλινή επιθετικότητα. Θρήνησαν μόνο για τους Ισραηλινούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου, ακόμη και χωρίς να αναζητήσουν την αλήθεια για το τι συνέβη, και λανθασμένα ακολούθησαν την ισραηλινή αφήγηση καταδικάζοντας μια υποτιθέμενη στοχοποίηση Ισραηλινών αμάχων. Η αμερικανική κυβέρνηση παρείχε οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη στις σφαγές της ισραηλινής κατοχής κατά των Παλαιστινίων αμάχων και στη βάρβαρη επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, κι ακόμη οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ συνεχίζουν να αγνοούν τα όσα διαπράττουν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στη Γάζα με μαζικές δολοφονίες.

4. Οι ισραηλινές παραβιάσεις και βαρβαρότητες έχουν καταγραφεί από πολλές οργανώσεις του ΟΗΕ και διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων της Διεθνούς Αμνηστίας και του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και καταγράφηκαν ακόμη και από ισραηλινές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, αυτές οι αναφορές και μαρτυρίες αγνοήθηκαν και η ισραηλινή κατοχή δεν έχει ακόμη λογοδοτήσει. Για παράδειγμα, στις 29 Οκτωβρίου 2021, ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν προσέβαλε το σύστημα του ΟΗΕ σκίζοντας μια έκθεση για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στη Γενική Συνέλευση και πετώντας την σε έναν κάδο απορριμμάτων πριν αποχωρήσει από το βήμα. Παρόλα αυτά, διορίστηκε την επόμενη χρονιά - το 2022 - στη θέση του αντιπροέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

5. Η αμερικανική κυβέρνηση και οι δυτικοί σύμμαχοί της αντιμετωπίζουν πάντα το Ισραήλ ως κράτος υπεράνω του νόμου· του παρέχουν την απαραίτητη κάλυψη για να διατηρεί την παράταση της κατοχής και την καταστολή του παλαιστινιακού λαού, και επίσης επιτρέπουν στο "Ισραήλ" να εκμεταλλεύεται αυτήν την κατάσταση για να απαλλοτριώνει περαιτέρω παλαιστινιακά εδάφη και να εξιουδαΐζει τους ιερούς τόπους και τα όσια. Παρά το γεγονός ότι ο ΟΗΕ είχε εκδώσει περισσότερα από 900 ψηφίσματα τα τελευταία 75 χρόνια υπέρ του παλαιστινιακού λαού, το "Ισραήλ" αρνήθηκε να συμμορφωθεί με οποιοδήποτε από αυτά τα ψηφίσματα, και το ΒΕΤΟ των ΗΠΑ ήταν πάντα εκεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να αποτρέψει οποιαδήποτε καταδίκη των πολιτικών και των παραβιάσεων του "Ισραήλ". Γι' αυτό, θεωρούμε τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες ως συνένοχες και συνεργάτες της ισραηλινής κατοχής στα εγκλήματά της και στη συνεχή ταλαιπωρία του παλαιστινιακού λαού.

6. Όσον αφορά την "ειρηνική διαδικασία διευθέτησης": παρά το γεγονός ότι οι Συμφωνίες του Όσλο που υπογράφηκαν το 1993 με την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) προέβλεπαν την ίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, το "Ισραήλ" κατέστρεψε συστηματικά κάθε δυνατότητα ίδρυσης του παλαιστινιακού κράτους μέσω μιας ευρείας εκστρατείας κατασκευής εποικισμών και ιουδαιοποίησης των παλαιστινιακών εδαφών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ. Οι υποστηρικτές της ειρηνευτικής διαδικασίας μετά από 30 χρόνια συνειδητοποίησαν ότι έφτασαν σε αδιέξοδο και ότι η διαδικασία αυτή είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τον παλαιστινιακό λαό.

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν σε πολλές περιπτώσεις την απόλυτη απόρριψη τους στην ίδρυση παλαιστινιακού κράτους. Μόλις ένα μήνα πριν από την Επιχείρηση Κατακλυσμός Αλ-Άκσα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου παρουσίασε έναν χάρτη της λεγόμενης "Νέας Μέσης Ανατολής", που απεικόνιζε το "Ισραήλ" να εκτείνεται από τον Ιορδάνη ποταμό έως τη Μεσόγειο Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης και της Γάζας. Ολόκληρος ο κόσμος εκεί - στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ - έμεινε σιωπηλός απέναντι στην ομιλία του, γεμάτη αλαζονεία και αδιαφορία απέναντι στα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού.

7. Μετά από 75 χρόνια αδυσώπητης κατοχής και δεινών και αφού απέτυχαν όλες οι πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση και την επιστροφή του λαού μας, αλλά και μετά τα καταστροφικά αποτελέσματα της λεγόμενης ειρηνευτικής διαδικασίας, τι περίμενε ο κόσμος από τον παλαιστινιακό λαό να κάνει ως απάντηση στα εξής:

♦ Τα ισραηλινά σχέδια εξιουδαϊσμού του ευλογημένου τεμένους Αλ-Άκσα, τις χρονικές και χωρικές προσπάθειες κατατεμαχισμού του, καθώς και την εντατικοποίηση των εισβολών των ισραηλινών εποίκων στο ιερό τέμενος.

♦ Τις πρακτικές της εξτρεμιστικής και δεξιάς ισραηλινής κυβέρνησης, η οποία κάνει πρακτικά βήματα προς την προσάρτηση ολόκληρης της Δυτικής Όχθης και της Ιερουσαλήμ στη λεγόμενη "κυριαρχία του Ισραήλ" εν μέσω σχεδίων στο επίσημο τραπέζι των Ισραηλινών για την εκδίωξη των Παλαιστινίων από τα σπίτια και τις περιοχές τους.

♦ Τους χιλιάδες Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές που βιώνουν στερήσεις των βασικών τους δικαιωμάτων καθώς και επιθέσεις και εξευτελισμούς υπό την άμεση επίβλεψη των ισραηλινού φασίστα υπουργού Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ.

♦ Τον άδικο εναέριο, θαλάσσιο και χερσαίο αποκλεισμό που έχει επιβληθεί στη Λωρίδα της Γάζας εδώ και 17 χρόνια.

♦ Την επέκταση των ισραηλινών εποικισμών σε όλη τη Δυτική Όχθη σε πρωτοφανές επίπεδο, καθώς και την καθημερινή βία που ασκούν οι έποικοι κατά των Παλαιστινίων και των περιουσιών τους.

♦ Τα επτά εκατομμύρια Παλαιστίνιων που ζουν σε ακραίες συνθήκες σε προσφυγικούς καταυλισμούς και άλλες περιοχές, οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν στα εδάφη τους και οι οποίοι εκδιώχθηκαν πριν από 75 χρόνια.

♦ Την αποτυχία της διεθνούς κοινότητας και τη συνενοχή των υπερδυνάμεων στην αποτροπή της ίδρυσης ενός παλαιστινιακού κράτους.

Τι ακριβώς αναμενόταν από τον παλαιστινιακό λαό μετά από όλα αυτά; Να συνεχίσει να περιμένει και να υπολογίζει στον ανήμπορο ΟΗΕ! Ή να αναλάβει πρωτοβουλία για την υπεράσπιση του παλαιστινιακού λαού, των εδαφών, των δικαιωμάτων και των ιερών του- γνωρίζοντας ότι η πράξη υπεράσπισης είναι δικαίωμα που κατοχυρώνεται στους διεθνείς νόμους, κανόνες και συμβάσεις.

Με βάση τα παραπάνω, η Επιχείρηση Κατακλυσμός Αλ Άκσα στις 7 Οκτωβρίου ήταν ένα αναγκαίο βήμα και μια φυσιολογική απάντηση για την αντιμετώπιση όλων των ισραηλινών συνωμοσιών εναντίον του παλαιστινιακού λαού και του αγώνα του. Ήταν μια αμυντική πράξη στο πλαίσιο της απαλλαγής από την ισραηλινή κατοχή, της επαναδιεκδίκησης των παλαιστινιακών δικαιωμάτων και της πορείας προς την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία, όπως ισχύει για όλους τους λαούς σε όλο τον κόσμο.


Δεύτερον:

Τα γεγονότα της Επιχείρησης Κατακλυσμός Αλ Άκσα και απαντήσεις στους ισραηλινούς ισχυρισμούς

Υπό το φως των κατασκευασμένων από το Ισραήλ κατηγοριών και ισχυρισμών σχετικά με την Επιχείρηση Κατακλυσμός Αλ Άκσα στις 7 Οκτωβρίου και τις επιπτώσεις της, εμείς στο Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης - Χαμάς διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

1. Η Επιχείρηση Κατακλυσμός Αλ Άκσα στις 7 Οκτωβρίου είχε ως στόχο τις ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αποσκοπούσε στη σύλληψη των στρατιωτών του εχθρού για να πιέσει τις ισραηλινές αρχές να απελευθερώσουν τους χιλιάδες Παλαιστίνιους που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές μέσω μιας συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων. Ως εκ τούτου, η επιχείρηση επικεντρώθηκε στην καταστροφή της Μεραρχίας Γάζας του ισραηλινού στρατού και των ισραηλινών στρατιωτικών εγκαταστάσεων που σταθμεύουν κοντά στους ισραηλινούς εποικισμούς γύρω από τη Γάζα.

2. Το να μην προκαλείται ζημιά σε αμάχους, ιδίως σε παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, αποτελεί θρησκευτική και ηθική δέσμευση όλων των μαχητών των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ. Επαναλαμβάνουμε ότι η παλαιστινιακή αντίσταση ήταν πλήρως πειθαρχημένη και αφοσιωμένη στις ισλαμικές αξίες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και ότι οι Παλαιστίνιοι μαχητές στόχευαν μόνο τους στρατιώτες κατοχής και όσους έφεραν όπλα εναντίον του λαού μας. Εν τω μεταξύ, οι Παλαιστίνιοι μαχητές ήταν προσηλωμένοι στο να αποφύγουν να βλάψουν αμάχους παρά το γεγονός ότι η αντίσταση δεν διαθέτει όπλα ακριβείας. Επιπλέον, αν υπήρξε κάποια περίπτωση στόχευσης αμάχων αυτό συνέβη τυχαία και κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με τις κατοχικές δυνάμεις.

Από την ίδρυσή του το 1987, το Κίνημα Χαμάς δεσμεύτηκε να αποφεύγει να βλάπτει τους αμάχους. Αφότου ο σιωνιστής εγκληματίας Μπαρούχ Γκόλντσταϊν διέπραξε το 1994 μια σφαγή κατά Παλαιστινίων πιστών στο τέμενος Αλ Ιμπραχίμι στην κατεχόμενη πόλη της Χεβρώνας, το Κίνημα Χαμάς ανακοίνωσε μια πρωτοβουλία για να αποφεύγουν οι άμαχοι το κύριο βάρος των μαχών από όλα τα μέρη, αλλά η ισραηλινή κατοχή την απέρριψε και μάλιστα δεν έκανε κανένα σχόλιο επ' αυτής. Το Κίνημα Χαμάς επανέλαβε αρκετές φορές ακόμα τέτοιες εκκλήσεις, αλλά έπεσε σε κλειστά αυτιά από την ισραηλινή κατοχή, η οποία συνέχισε τη σκόπιμη στοχοποίηση και δολοφονία Παλαιστινίων αμάχων.

3. Πιθανόν να συνέβησαν κάποια σφάλματα κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της Επιχείρησης Κατακλυσμός Αλ Άκσα λόγω της ταχείας κατάρρευσης του ισραηλινού στρατιωτικού συστήματος ασφαλείας, και του χάους που προκλήθηκε κατά μήκος των συνοριακών περιοχών με τη Γάζα.

Όπως πιστοποιείται από πολλούς, το Κίνημα της Χαμάς αντιμετώπισε με θετικό και ευγενικό τρόπο όλους τους αμάχους που έχουν κρατηθεί στη Γάζα, και επιδίωκε ήδη από τις πρώτες μέρες της επίθεσης να τους απελευθερώσει, και αυτό ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια της μιας εβδομάδας ανθρωπιστικής εκεχειρίας, οπότε αυτοί οι άμαχοι απελευθερώθηκαν με αντάλλαγμα την απελευθέρωση Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών από τις ισραηλινές φυλακές.

4. Τα όσα διακινούσε η ισραηλινή κατοχή με τους ισχυρισμούς ότι οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ στις 7 Οκτωβρίου στόχευαν ισραηλινούς πολίτες δεν είναι παρά ολοκληρωτικά ψέματα και επινοήσεις. Πηγή αυτών των ισχυρισμών είναι μόνο η επίσημη ισραηλινή αφήγηση και καμία ανεξάρτητη πηγή δεν απέδειξε κανέναν από αυτούς. Είναι γνωστό ότι η επίσημη ισραηλινή αφήγηση προσπαθούσε πάντοτε να δαιμονοποιήσει την παλαιστινιακή αντίσταση, νομιμοποιώντας παράλληλα τη βάρβαρη επίθεσή της στη Γάζα.

Ιδού μερικές λεπτομέρειες που έρχονται σε αντίθεση με τους ισραηλινούς ισχυρισμούς:

♦ Βίντεο που τραβήχτηκαν εκείνη την ημέρα - 7 Οκτωβρίου - μαζί με τις μαρτυρίες των ίδιων των Ισραηλινών που δόθηκαν αργότερα στη δημοσιότητα έδειξαν ότι οι μαχητές των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ δεν στόχευαν αμάχους, και πολλοί Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό και την αστυνομία λόγω της σύγχυσής τους.

♦ Έχει επίσης καταρριφθεί κατηγορηματικά το ψέμα των "40 αποκεφαλισμένων μωρών" από τους Παλαιστίνιους μαχητές, και ακόμη και ισραηλινές πηγές διέψευσαν αυτό το ψέμα. Πολλά από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δυστυχώς υιοθέτησαν αυτόν τον ισχυρισμό και τον προώθησαν.

♦ Ο ισχυρισμός ότι οι Παλαιστίνιοι μαχητές διέπραξαν βιασμούς εναντίον Ισραηλινών γυναικών απορρίφθηκε πλήρως, μεταξύ άλλων και από το κίνημα της Χαμάς. Σε δημοσίευμα της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Mondoweiss την 1η Δεκεμβρίου 2023, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε απόδειξη για τον "μαζικό βιασμό" που υποτίθεται ότι διέπραξαν μέλη της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, και ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε τον ισχυρισμό αυτό "για να πυροδοτήσει τη γενοκτονία στη Γάζα".

♦ Σύμφωνα με δύο αναφορές της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth στις 10 Οκτωβρίου και της εφημερίδας Haaretz στις 18 Νοεμβρίου, πολλοί ισραηλινοί πολίτες σκοτώθηκαν από ισραηλινό στρατιωτικό ελικόπτερο, ιδίως εκείνοι που βρίσκονταν στο μουσικό φεστιβάλ Nova κοντά στη Γάζα, όπου σκοτώθηκαν 364 ισραηλινοί πολίτες. Τα δύο δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι μαχητές της Χαμάς έφτασαν στην περιοχή του φεστιβάλ χωρίς να έχουν προηγούμενη γνώση περί του φεστιβάλ, και όπου ισραηλινό ελικόπτερο άνοιξε πυρ τόσο κατά των μαχητών της Χαμάς όσο και κατά των συμμετεχόντων στο φεστιβάλ. Η Yedioth Ahronoth ανέφερε επίσης ότι ο ισραηλινός στρατός, για να αποτρέψει περαιτέρω διεισδύσεις από τη Γάζα και για να αποτρέψει τη σύλληψη Ισραηλινών από τους Παλαιστίνιους μαχητές, έπληξε πάνω από 300 στόχους σε περιοχές γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.

♦ Άλλες ισραηλινές μαρτυρίες επιβεβαίωσαν ότι οι επιδρομές του ισραηλινού στρατού και οι επιχειρήσεις των στρατιωτών του σκότωσαν πολλούς ισραηλινούς αιχμαλώτους και τους απαγωγείς τους. Ο ισραηλινός στρατός κατοχής βομβάρδισε τα σπίτια στους ισραηλινούς εποικισμούς όπου βρίσκονταν μέσα Παλαιστίνιοι μαχητές και Ισραηλινοί, σε μια σαφή εφαρμογή της περιβόητης " Οδηγίας Χάνιμπαλ" του ισραηλινού στρατού η οποία λέει ξεκάθαρα ότι "καλύτερα ένας νεκρός άμαχος όμηρος ή στρατιώτης παρά να πιαστεί ζωντανός" για να αποφευχθεί η εμπλοκή σε μια ανταλλαγή αιχμαλώτων με την παλαιστινιακή αντίσταση.

♦ Επιπλέον, οι κατοχικές αρχές αναθεώρησαν τον αριθμό των σκοτωμένων στρατιωτών και αμάχων τους από 1.400 σε 1.200, αφού διαπίστωσαν ότι 200 καμένα πτώματα ανήκαν στους Παλαιστίνιους μαχητές που σκοτώθηκαν και είχαν αναμιχθεί με ισραηλινά πτώματα. Αυτό σημαίνει ότι αυτός που σκότωσε τους μαχητές είναι αυτός που σκότωσε τους Ισραηλινούς, γνωρίζοντας ότι μόνο ο ισραηλινός στρατός διαθέτει στρατιωτικά αεροπλάνα, τα οποία σκότωσαν, έκαψαν και κατέστρεψαν ισραηλινές περιοχές στις 7 Οκτωβρίου.

♦ Οι βαριές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα που οδήγησαν στο θάνατο σχεδόν 60 Ισραηλινών αιχμαλώτων αποδεικνύουν επίσης ότι η ισραηλινή κατοχή δεν ενδιαφέρεται για τη ζωή των αιχμαλώτων τους στη Γάζα.

5. Είναι επίσης δεδομένο ότι ορισμένοι ισραηλινοί έποικοι στους οικισμούς γύρω από τη Γάζα ήταν οπλισμένοι και συγκρούστηκαν με Παλαιστίνιους μαχητές στις 7 Οκτωβρίου. Αυτοί οι έποικοι καταγράφηκαν ως πολίτες, ενώ το γεγονός είναι ότι ήταν ένοπλοι που πολεμούσαν στο πλευρό του ισραηλινού στρατού.

6. Μιλώντας για Ισραηλινούς πολίτες, πρέπει να γίνει γνωστό ότι η επιστράτευση αφορά όλους τους Ισραηλινούς άνω των 18 ετών -άνδρες που υπηρέτησαν 32 μήνες στρατιωτική θητεία και γυναίκες που υπηρέτησαν 24 μήνες - όπου όλοι μπορούν να φέρουν και να χρησιμοποιούν όπλα. Αυτό βασίζεται στη θεωρία της ισραηλινής ασφάλειας ενός "ένοπλου λαού" που μετέτρεψε την ισραηλινή οντότητα σε "έναν στρατό με συννημένη μια χώρα".

7. Η στυγνή δολοφονία αμάχων είναι μια συστηματική μέθοδος της ισραηλινής οντότητας και ένα από τα μέσα για να ταπεινώνει τον παλαιστινιακό λαό. Η μαζική δολοφονία Παλαιστινίων στη Γάζα είναι μια ξεκάθαρη απόδειξη αυτής της μεθόδου.

8. Το ειδησεογραφικό κανάλι Al Jazeera ανέφερε σε ένα ντοκιμαντέρ ότι σε ένα μήνα της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα ο ημερήσιος μέσος όρος σκοτωμών παλαιστινιακών παιδιών στη Γάζα ήταν 136, ενώ ο μέσος όρος σκοτωμών παιδιών στην Ουκρανία - κατά τη διάρκεια του ρωσο-ουκρανικού πολέμου - ήταν ένα παιδί κάθε μέρα.

9. Όσοι υπερασπίζονται την ισραηλινή επίθεση δεν εξετάζουν τα γεγονότα με αντικειμενικό τρόπο, αλλά μάλλον προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις μαζικές δολοφονίες Παλαιστινίων από το Ισραήλ με το να λένε ότι θα υπάρχουν απώλειες μεταξύ των αμάχων όταν γίνεται επίθεση στους μαχητές της Χαμάς. Ωστόσο, δεν κάνουν μια παρόμοια υπόθεση όταν πρόκειται για το συμβάν του Κατακλυσμού Αλ Άκσα στις 7 Οκτωβρίου.

10. Είμαστε βέβαιοι ότι κάθε δίκαιη και ανεξάρτητη έρευνα θα αποδείξει την αλήθεια της δικιάς μας αφήγησης και θα αποδείξει το μέγεθος των ψεμάτων και των παραπλανητικών πληροφοριών της ισραηλινής πλευράς. Αυτό αφορά επίσης τους ισραηλινούς ισχυρισμούς σχετικά με τα νοσοκομεία στη Γάζα ότι η παλαιστινιακή αντίσταση τα χρησιμοποιούσε ως κέντρα διοίκησης- ένας ισχυρισμός που δεν αποδείχθηκε και αντικρούστηκε από εκθέσεις πολλών δυτικών πρακτορείων τύπου.


Τρίτον:

Προς μια διαφανή διεθνή έρευνα

1. Η Παλαιστίνη είναι κράτος-μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) και προσχώρησε στο Καταστατικό της Ρώμης το 2015. Όταν η Παλαιστίνη ζήτησε τη διερεύνηση των ισραηλινών εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν στα εδάφη της, ήρθε αντιμέτωπη με την ισραηλινή αδιαλλαξία και απόρριψη, καθώς και με απειλές για τιμωρία των Παλαιστινίων για το αίτημα προς το ΔΠΔ. Είναι επίσης λυπηρό να αναφέρουμε ότι υπήρξαν μεγάλες δυνάμεις, οι οποίες ισχυρίζονται ότι πρεσβεύουν τις αξίες της δικαιοσύνης, που τάχθηκαν πλήρως με το αφήγημα της κατοχής και στάθηκαν ενάντια στις κινήσεις των Παλαιστινίων στο διεθνές σύστημα δικαιοσύνης. Αυτές οι δυνάμεις θέλουν να διατηρήσουν το "Ισραήλ" ως κράτος υπεράνω του νόμου και να διασφαλίσουν ότι διαφεύγει της ευθύνης και της λογοδοσίας.

2. Καλούμε αυτές τις χώρες, ιδιαίτερα την κυβέρνηση των ΗΠΑ, τη Γερμανία, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, αν εννοούν να επικρατήσει η δικαιοσύνη όπως ισχυρίζονται, οφείλουν να δηλώσουν την υποστήριξή τους στην κατεύθυνση της διερεύνησης όλων των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και να παράσχουν πλήρη υποστήριξη στα διεθνή δικαστήρια προκειμένου να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους.

3. Παρά τους ενδοιασμούς που υπάρχουν από τις χώρες αυτές να σταθούν στο πλευρό της δικαιοσύνης, εξακολουθούμε να προτρέπουμε τον Εισαγγελέα του ΔΠΔ και την ομάδα του να έρθουν αμέσως και επειγόντως στην κατεχόμενη Παλαιστίνη για να εξετάσουν τα εγκλήματα και τις παραβιάσεις που διαπράττονται εκεί, αντί να παρατηρούν απλώς την κατάσταση εξ αποστάσεως ή να υπόκεινται στους ισραηλινούς περιορισμούς.


4. Τον Δεκέμβριο του 2022, όταν η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο ζητούσε τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ) σχετικά με τις νομικές συνέπειες της παράνομης κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών από το "Ισραήλ", οι (λίγες) χώρες που υποστηρίζουν το "Ισραήλ" ανακοίνωσαν την απόρριψή τους στην κίνηση αυτή, η οποία είχε εγκριθεί από σχεδόν 100 χώρες. Και όταν ο λαός μας - και οι νομικές και δικαιωματικές ομάδες του - προσπάθησαν να ασκήσουν διώξεις κατά των Ισραηλινών εγκληματιών πολέμου ενώπιον των δικαστηρίων των ευρωπαϊκών χωρών - μέσω του συστήματος της οικουμενικής δικαιοδοσίας - τα ευρωπαϊκά καθεστώτα εμπόδισαν τις κινήσεις προς όφελος του να συνεχίσουν οι Ισραηλινοί εγκληματίες πολέμου να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

5. Τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου πρέπει να ενταχθούν στο ευρύτερο πλαίσιο και να υπενθυμιστούν όλες οι περιπτώσεις αγώνα κατά της αποικιοκρατίας και της κατοχής στη σύγχρονη εποχή μας. Αυτές οι εμπειρίες αγώνα δείχνουν ότι με βάση το επίπεδο της καταπίεσης που διαπράττει ο κατακτητής θα υπάρξει μια αντίστοιχη αντίδραση από τον λαό που βρίσκεται υπό κατοχή.

6. Ο παλαιστινιακός λαός και οι λαοί σε όλο τον κόσμο συνειδητοποιούν την κλίμακα των ψεμάτων και της εξαπάτησης που εφαρμόζουν αυτές οι κυβερνήσεις που υποστηρίζουν την ισραηλινή αφήγηση στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την τυφλή μεροληψία τους και να καλύψουν τα ισραηλινά εγκλήματα. Οι χώρες αυτές γνωρίζουν τις βαθύτερες αιτίες της σύγκρουσης που είναι η κατοχή και η άρνηση του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού να ζει με αξιοπρέπεια στα εδάφη του. Οι χώρες αυτές δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον σχετικά με τη συνέχιση του άδικου αποκλεισμού εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη Γάζα και επίσης δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον σχετικά με τους χιλιάδες Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές που κρατούνται υπό συνθήκες στέρησης ως επί το πλείστον των βασικών τους δικαιωμάτων.

7. Χαιρετίζουμε τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου από όλες τις θρησκείες, τις εθνότητες και τις καταβολές που συγκεντρώνονται σε όλες τις πρωτεύουσες και πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο για να εκφράσουν την απόρριψή τους στα ισραηλινά εγκλήματα και τις σφαγές και να δείξουν την υποστήριξή τους στα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού και στον δίκαιο αγώνα του.

Τέταρτον:

Μια υπενθύμιση στον κόσμο, ποια είναι η Χαμάς;

1. Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης "Χαμάς" είναι ένα παλαιστινιακό ισλαμικό εθνικοαπελευθερωτικό και αντιστασιακό κίνημα. Στόχος του είναι η απελευθέρωση της Παλαιστίνης και η αντίκρουση του σιωνιστικού σχεδίου. Το πλαίσιο αναφοράς του είναι το Ισλάμ, το οποίο καθορίζει τις αρχές, τους στόχους και τα μέσα του. Η Χαμάς απορρίπτει τη δίωξη οποιουδήποτε ανθρώπου ή την υπονόμευση των δικαιωμάτων του ή της για εθνικιστικούς, θρησκευτικούς ή δογματικούς λόγους.

2. Η Χαμάς βεβαιώνει ότι η σύγκρουσή της είναι με το σιωνιστικό σχέδιο και όχι με τους Εβραίους λόγω της θρησκείας τους. Η Χαμάς δεν διεξάγει αγώνα εναντίον των Εβραίων επειδή είναι Εβραίοι, αλλά διεξάγει αγώνα εναντίον των Σιωνιστών που κατέχουν την Παλαιστίνη. Ωστόσο, είναι οι Σιωνιστές αυτοί που συνεχώς ταυτίζουν τον Ιουδαϊσμό και τους Εβραίους με το δικό τους αποικιοκρατικό σχέδιο και την παράνομη οντότητα τους.

3. Ο παλαιστινιακός λαός ήταν πάντα ενάντια στην καταπίεση, την αδικία και τη διάπραξη σφαγών κατά αμάχων, ανεξάρτητα από το ποιος τις διαπράττει. Και με βάση τις θρησκευτικές και ηθικές μας αξίες, δηλώσαμε ξεκάθαρα την απόρριψή μας σε όσα υπέστησαν οι Εβραίοι από τη ναζιστική Γερμανία. Εδώ, υπενθυμίζουμε ότι το εβραϊκό πρόβλημα στην ουσία ήταν ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, ενώ το αραβικό και ισλαμικό περιβάλλον ήταν - σε όλη την ιστορία - ένα ασφαλές καταφύγιο για τον εβραϊκό λαό και για άλλους λαούς άλλων πεποιθήσεων και εθνοτήτων. Το αραβικό και ισλαμικό περιβάλλον αποτελούσε παράδειγμα συνύπαρξης, πολιτιστικής αλληλεπίδρασης και θρησκευτικών ελευθεριών. Η σημερινή σύγκρουση προκαλείται από τη σιωνιστική επιθετική συμπεριφορά και τη συμμαχία της με τις δυτικές αποικιοκρατικές δυνάμεις- ως εκ τούτου, απορρίπτουμε την εκμετάλλευση των εβραϊκών δεινών στην Ευρώπη προκειμένου να δικαιολογηθεί η καταπίεση κατά του λαού μας στην Παλαιστίνη.

4. Το Κίνημα Χαμάς σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους και κανόνες είναι ένα εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα που έχει σαφείς στόχους και αποστολή. Παίρνει τη νομιμοποίησή του να αντιστέκεται στην κατοχή από το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην αυτοάμυνα, την απελευθέρωση και την αυτοδιάθεση. Η Χαμάς ήταν πάντα πρόθυμη να περιορίσει εντός των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών τη μάχη και την αντίστασή της κατά της ισραηλινής κατοχής, ωστόσο, η ισραηλινή κατοχή δεν το τηρούσε αυτό και διέπραττε σφαγές και δολοφονίες κατά των Παλαιστινίων εκτός Παλαιστίνης.

5. Τονίζουμε ότι η αντίσταση στην κατοχή με όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένης της ένοπλης αντίστασης, αποτελεί νομιμοποιημένο δικαίωμα από όλους τους κανόνες, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, τους διεθνείς νόμους, συμπεριλαμβανομένων των Συμβάσεων της Γενεύης και του πρώτου συμπληρωματικού πρωτοκόλλου τους και των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ,  π.χ. το ψήφισμα 3236 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που υιοθετήθηκε από την 29η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης στις 22 Νοεμβρίου 1974, το οποίο επιβεβαίωσε τα αναφαίρετα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού στην Παλαιστίνη, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος αυτοδιάθεσης και του δικαιώματος επιστροφής "στα σπίτια και τις περιουσίες τους απ’ όπου εκδιώχθηκαν, εκτοπίστηκαν και ξεριζώθηκαν".

6. Ο ακλόνητος παλαιστινιακός λαός μας και η αντίστασή του δίνουν μια ηρωική μάχη για να υπερασπιστούν τη γη τους και τα εθνικά τους δικαιώματα ενάντια στη μακροβιότερη και πιο βάρβαρη αποικιοκρατική κατοχή. Ο παλαιστινιακός λαός αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου ισραηλινή επιθετικότητα που διέπραξε αποτρόπαιες σφαγές εναντίον Παλαιστινίων αμάχων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν παιδιά και γυναίκες. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Γάζα, η ισραηλινή κατοχή στερεί από το λαό μας στη Γάζα τρόφιμα, νερό, φάρμακα και καύσιμα, πολύ απλά του στερεί όλα τα μέσα ζωής. Εν τω μεταξύ, τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν άγρια όλες τις υποδομές και τα δημόσια κτίρια της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων σχολείων, πανεπιστημίων, τζαμιών, εκκλησιών και νοσοκομείων, σε μια σαφή ένδειξη εθνοκάθαρσης με στόχο την εκδίωξη του παλαιστινιακού λαού από τη Γάζα. Ωστόσο, οι υποστηρικτές της ισραηλινής κατοχής δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να συντηρούν τη γενοκτονία που συνεχίζεται εναντίον του λαού μας.

7. Η χρήση του προσχήματος της "αυτοάμυνας" από την ισραηλινή κατοχή για να δικαιολογήσει την καταπίεση εναντίον του παλαιστινιακού λαού είναι μια διαδικασία ψεύδους, εξαπάτησης και διαστροφής των γεγονότων. Η ισραηλινή οντότητα δεν έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τα εγκλήματα και την κατοχή της, αντιθέτως είναι ο παλαιστινιακός λαός που έχει το δικαίωμα να υποχρεώσει τον κατακτητή να τερματίσει την κατοχή. Το 2004, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ΔΔΧ) εξέδωσε συμβουλευτική γνωμοδότηση στην υπόθεση σχετικά με τις "Νομικές Συνέπειες της Κατασκευής Τείχους στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη", η οποία ανέφερε ότι το "Ισραήλ" - η στυγνή κατοχική δύναμη - δεν μπορεί να επικαλεστεί το δικαίωμα της αυτοάμυνας για να κατασκευάσει ένα τέτοιο τείχος στο παλαιστινιακό έδαφος. Επιπλέον, η Γάζα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο εξακολουθεί να είναι μια κατεχόμενη γη, επομένως, η αιτιολόγηση για την εξαπόλυση της επίθεσης στη Γάζα είναι αβάσιμη και στερείται νομικού ερείσματος, καθώς στερείται και τη ουσίας της έννοιας της αυτοάμυνας.

Πέμπτον:

Τι πρέπει να γίνει;         

Η κατοχή είναι κατοχή, ανεξάρτητα από το πώς περιγράφει ή ονομάζει τον εαυτό της, και παραμένει ένα εργαλείο για να σπάσει τη θέληση των λαών και να συνεχίσει να τους καταπιέζει. Από την άλλη πλευρά, οι εμπειρίες των λαών και των εθνών σε όλη την ιστορία σχετικά με το πώς να ξεφύγουν από την κατοχή και την αποικιοκρατία επιβεβαιώνουν ότι η αντίσταση είναι η στρατηγική προσέγγιση και ο μόνος τρόπος για την απελευθέρωση και τον τερματισμό της κατοχής. Έχει απελευθερωθεί κάποιο έθνος από την κατοχή χωρίς αγώνα, αντίσταση ή θυσία;

Οι ανθρωπιστικές, ηθικές και νομικές επιταγές επιβάλλουν σε όλες τις χώρες του κόσμου να στηρίξουν την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού και όχι να συμπράξουν εναντίον του. Οφείλουν να αντιταχθούν στα εγκλήματα και την επίθεση της κατοχής, καθώς και να στηρίξουν τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για να απελευθερώσει τα εδάφη του και να ασκήσει το δικαίωμά του στην αυτοδιάθεση, όπως όλοι οι λαοί σε όλο τον κόσμο. Με βάση αυτό καλούμε στα εξής:

1. Άμεση παύση της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα, των εγκλημάτων και της εθνοκάθαρσης που διαπράττονται εναντίον ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας, άνοιγμα των περασμάτων και να επιτραπεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων ανοικοδόμησης.

2. Να λογοδοτήσει νομικά η ισραηλινή κατοχή για τα όσα προκάλεσε στον παλαιστινιακό λαό και να της απαγγελθούν κατηγορίες για τα εγκλήματα κατά των αμάχων, των υποδομών, νοσοκομείων, εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων, τζαμιών και εκκλησιών.

3. Υποστήριξη της παλαιστινιακής αντίστασης απέναντι στην ισραηλινή κατοχή με όλα τα δυνατά μέσα, ως νομιμοποιημένο δικαίωμα σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους και κανόνες.

4. Καλούμε τους ελεύθερους λαούς σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα εκείνα τα έθνη που υπήρξαν αποικιοκρατούμενα και συνειδητοποιούν τα δεινά του παλαιστινιακού λαού, να πάρουν σοβαρές και αποτελεσματικές θέσεις ενάντια στις πολιτικές δύο μέτρων και δύο σταθμών που υιοθετούνται από τις δυνάμεις/χώρες που υποστηρίζουν την ισραηλινή κατοχή. Καλούμε αυτά τα έθνη να αναλάβουν πρωτοβουλία για ένα παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό και να δώσουν έμφαση στις αξίες της δικαιοσύνης και της ισότητας και στο δικαίωμα των λαών να ζουν ελεύθερα και με αξιοπρέπεια.

5. Οι υπερδυνάμεις, ιδίως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία μεταξύ άλλων, πρέπει να σταματήσουν να παρέχουν στη σιωνιστική οντότητα κάλυψη από τη λογοδοσία και να σταματήσουν να την αντιμετωπίζουν ως χώρα υπεράνω του νόμου. Αυτή η άδικη συμπεριφορά των χωρών αυτών επέτρεψε στην ισραηλινή κατοχή επί 75 χρόνια να διαπράξει εναντίον του παλαιστινιακού λαού, της γης και των ιερών, τα χειρότερα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί ποτέ. Καλούμε τις χώρες σε όλο τον κόσμο, σήμερα περισσότερο από ποτέ, να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους απέναντι στο διεθνές δίκαιο και στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ που ζητούν τον τερματισμό της κατοχής.

6. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε διεθνές ή ισραηλινό σχέδιο που αποσκοπεί στο να αποφασίσει το μέλλον της Γάζας και μοναδικό σκοπό έχει την παράταση της κατοχής. Τονίζουμε ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει την ικανότητα να αποφασίζει για το μέλλον του και να ρυθμίζει τις εσωτερικές του υποθέσεις και συνεπώς κανένας παράγοντας στον κόσμο δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει οποιαδήποτε μορφή κηδεμονίας στον παλαιστινιακό λαό ή να αποφασίζει για λογαριασμό του.

7. Καλούμε σε αντίσταση κατά των ισραηλινών προσπαθειών να προκληθεί ένα νέο κύμα εκδίωξης - ή μια νέα Νάκμπα - στους Παλαιστίνιους, ιδίως στα εδάφη που καταλήφθηκαν το 1948 και στη Δυτική Όχθη. Τονίζουμε ότι δεν θα υπάρξει καμία εκδίωξη στο Σινά ή στην Ιορδανία ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος, και αν υπάρξει οποιαδήποτε μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων, αυτή θα είναι προς τα σπίτια τους και τις περιοχές από τις οποίες εκδιώχθηκαν το 1948, όπως έχει επιβεβαιωθεί από πολλά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

8. Καλούμε για τη συνέχιση της λαϊκής πίεσης ανά τον κόσμο μέχρι τον τερματισμό της κατοχής- καλούμε σε εναντίωση στις προσπάθειες εξομάλυνσης με την ισραηλινή οντότητα και σε πλήρες μποϊκοτάζ στην ισραηλινή κατοχή και τους υποστηρικτές της.