Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

Όλοι και όλες στην αντιφασιστική διαδήλωση 1 Νοέμβρη στο Νέο Ηράκλειο

Σήμερα 10 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και ενώ οι δίκες της εγκληματικής Χρυσής Αυγής συνεχίζονται, μια προκλητική «πανευρωπαϊκή συνάντηση φασιστών» προγραμματίζεται για την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στο Νέο Ηράκλειο.

Μια φασιστική φιέστα που διοργανώνεται υπό την ανοχή του κράτους και της κυβέρνησης, αν όχι και με την υποστήριξή της. Είναι πρόσφατη άλλωστε στη μνήμη μας η δολοφονία ενός νέου ανθρώπου στη Νέα Φιλαδέλφεια από οργανωμένους Κροάτες φασίστες, οι οποίοι διέσχισαν ανεμπόδιστοι 3 κράτη με τη «διακριτική» παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. Παρόλα αυτά, τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι δημοτικές αρχές, επιτρέπουν με προκλητικό τρόπο στους φασίστες να συρρέουν στην Αθήνα και να δρουν ξανά ανεξέλεγκτοι.

Είναι πρόκληση στην περιοχή του αιματοβαμμένου μπλόκου της Καλογρέζας, όπου 22 παλικάρια έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους ταγματασφαλίτες, στο Ν. Ηράκλειο, όπου η Ηλέκτρα Αποστόλου πέρασε πολλά χρόνια της ζωής και του αγώνα και που βασανίστηκε και εκτελέστηκε από τους κατακτητές, να έρχονται σήμερα οι απόγονοι και επίγονοι των Ναζί και να καλούν σε συγκέντρωση!!!

Τους προειδοποιούμε: Να μην τολμήσουν να εμφανιστούν, γιατί εδώ είναι τόπος αντίστασης και προσφυγιάς, αγώνα και θυσίας!!! Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας!!!

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

Πρέπει να τσακιστεί με κάθε τρόπο, πολύπλευρα, πολιτικά-ιδεολογικά, προπαγανδιστικά, στο δρόμο, εκεί που ζει και εργάζεται η εργατική τάξη, εκεί που σπουδάζει η νεολαία.

Δεν μπορεί όμως να τσακιστεί αν δεν τσακιστούν μαζί του και οι αιτίες που τον γενούν. Ο φασισμός είναι γέννημα-θρέμμα της κεφαλαιοκρατίας στο στάδιο του ιμπεριαλισμού, είναι η επιθετική εμπροσθοφυλακή του, ιδιαίτερα σήμερα εν μέσω ενός εν εξελίξει Γ΄ Παγκόσμιου Θερμού Ιμπεριαλιστικού Πολέμου (Γ΄ΠΠ).

Στις μέρες μας, ο ιμπεριαλισμός υπό τις ΗΠΑ, παρά τον καλπάζοντα εκφασισμό στις χώρες επικράτειάς του, δεν έχει ανάγκη εγκαθίδρυσης ευθέως φασιστικών καθεστώτων σε ιμπεριαλιστικές χώρες πρώτης γραμμής (όπως στη Γερμανία του μεσοπολέμου), με αξιώσεις για την ανάπτυξη ανταγωνιστικού των ΗΠΑ Στρατιωτικού-Βιομηχανικού Συμπλέγματος και Ενόπλων Δυνάμεων. Στις ιμπεριαλιστικές χώρες και στις χώρες-δορυφόρους της εγγύς περιφέρειάς του, το ιμπεριαλιστικό καθεστώς καταφέρνει αποτελεσματική χειραγώγηση της εργατικής τάξης και ευρύτερα των λαϊκών στρωμάτων, μέσω εξαγοράς, διαφθοράς, απάτης, δημοκοπίας και υπονόμευσης του εργατικού κινήματος μέσω των οπορτουνιστών πρακτόρων του, αλλά κυρίως μέσω της ιδιώτευσης και των προτύπων του καταναλωτισμού. Το αστικό καθεστώς το πετυχαίνει αυτό μοιράζοντας ψίχουλα από τον παρασιτισμό του, αξιοποιώντας τους πόρους από την απομύζηση μονοπωλιακών υπερκερδών από όλο τον κόσμο.

Στον Γ’ ΠΠ ο φασισμός έχει μεν κοινά στοιχεία, αλλά δεν ταυτίζεται με τον φασισμό του μεσοπολέμου και συνολικά του 20ου αι.

Ο σημερινός φασισμός δεν είναι «μία από τα ίδια». Δεν προβάλλει -όπως στο παρελθόν- την συντεχνιακή/κορπορατιβιστική ιδεολογία και πρακτική ως οργανικό στοιχείο της κρατικομονοπωλιακής ρύθμισης και της στρατιωτικοποίησης οικονομίας και κοινωνίας με βασική αναφορά και εφαρμογή στο έθνος-κράτος. Στο στάδιο της διακρατικομονοπωλιακής επιβολής της ιμπεριαλιστικής επιβολής, η ίδια η εργαλειακή χρήση του φασισμού υπάγεται στον διακρατικό σχεδιασμό του επιτιθέμενου άξονα με επικεφαλής τις ΗΠΑ.

Ο φασισμός σήμερα συνδέεται όλο και πιο βαθιά με την ιδεολογία και τις πρακτικές του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, με τον κανιβαλικό ατομισμό του κοινωνικού δαρβινισμού και με την τοξική αυθαιρεσία της «επιθυμίας» του «μεταμοντέρνου» ανορθολογισμού. Εξ ου και ο συνδυασμός εθνικισμού/ρατσισμού και ιμπεριαλιστικού κοσμοπολιτισμού που τον χαρακτηρίζει.

Σήμερα ο ιμπεριαλιστικός άξονας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ εργαλειοποιεί τον φασισμό και τον ναζισμό για να εγκαταστήσει καθεστώτα υποχείριά του σε χώρες που μέχρι και την δεκαετία του 1980 ανήκαν στην ΕΣΣΔ, στη Γιουγκοσλαβία ή σε άλλες χώρες που πέρασαν από φάσεις του πρώιμου σοσιαλισμού στην Ευρώπη, στη Νότιο Κορέα κ.λπ. Ο φασισμός λειτουργεί για τον σύγχρονο ιμπεριαλισμό ως εργαλειακά χρήσιμη και αναλώσιμη «δύναμη κρούσης» σε πολέμους δι’ αντιπροσώπων εναντίον όσων ανθίστανται στην συνέχεια της κυριαρχίας του, εναντίων των δυνάμεων του αντιιμπεριαλισμού και του σοσιαλισμού στον Γ’ ΠΠ.

Αυτό είναι καταφανές στον χειρισμό του λαού της Ουκρανίας (σαν «κρέας για τα κανόνια») μέσω του καθεστώτος της χούντας του Κιέβου, κατά του λαού του εξεγερμένου Ντονμπάς από το 2014 και κατά της Ρωσίας και των συμμάχων της απ’ το 2022.

Αυτό είναι καταφανές και στη δράση του σιωνιστικού ρατσιστικού μορφώματος του Ισραήλ, πολεμικού βραχίονα του άξονα με επικεφαλής τις ΗΠΑ, που εδώ και 7 δεκαετίες είναι η βάναυση δύναμη κατοχής στην Παλαιστίνη, που εξαπολύει αλλεπάλληλες επιχειρήσεις γενοκτονίας κατά του Παλαιστινιακού λαού, ενώ λειτουργεί ως επιθετικό ιμπεριαλιστικό προπύργιο στη στρατηγικής σημασίας περιοχή.

Ωστόσο, ο φασισμός ήταν και παραμένει ο πιο συνεπής μισανθρωπισμός και αντικομμουνισμός, η πιο μαχητική δύναμη κρούσης της αντεπανάστασης, της χρηματιστικής ολιγαρχίας, «είναι η εξουσία του ίδιου του χρηματιστικού κεφαλαίου. Είναι η οργάνωση της τρομοκρατικής, βάρβαρης καταπίεσης της εργατικής τάξης και των επαναστατικών στοιχείων της αγροτιάς και της διανόησης. Στην εξωτερική πολιτική, ο φασισμός είναι σοβινισμός στην πιο βάρβαρη μορφή του, που καλλιεργεί ένα κτηνώδες μίσος ενάντια στους άλλους λαούς» (Γκ. Δημητρόφ).

Αν λοιπόν δεν καταδεικνύονται οι βαθύτερες αιτίες, τα ληστρικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και οι ένοχοι, οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί, αυτοί που ευθύνονται για την επανεμφάνιση, άνοδο, χρηματοδότηση, εξοπλισμό, εκπαίδευση των σημερινών ναζί φασιστών και των ταγμάτων εφόδου στην πατρίδα μας και ευρύτερα (όπως η αποδεδειγμένη σχέση των Κροατών φασιστών, με τους συμπολεμιστές τους των Ουκροναζί του τάγματος Αζόφ), ο αφηρημένος αντιφασισμός και αντικαπιταλισμός, όσο δυναμικός κι αν είναι, θα έχει κοντά ποδάρια. Ο αγώνας κατά του φασισμού οφείλει να είναι συνεπής, πατριωτικός και διεθνιστικός αντιιμπεριαλιστικός, να στρέφει τα βέλη του στον επιτιθέμενο ιμπεριαλιστικό άξονα με επικεφαλής τις ΗΠΑ και στην αντιδραστική πολιτική κάθε κυβέρνησης που μέσω ΝΑΤΟ-ΕΕ διευκολύνει τη φασιστική δράση και υποστηρίζει ναζιστικά καθεστώτα, όπως αυτά της Ουκρανίας και του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ.

Πόλεμος και φασισμός αλληλοαναπαράγονται. Αναγκαία συνθήκη για να σηκώσει κεφάλι ο κόσμος της εργασίας είναι το τσάκισμα τόσο του φασισμού, όσο και του ιμπεριαλισμού που τον εργαλειοποιεί κατά περίπτωση. Αυτά πάνε μαζί, το ένα δεν γίνεται χωρίς το άλλο. Ένα μεγάλο μέτωπο, εντός του οποίου θα σφυρηλατείται η ενότητα του λαού, της νεολαίας και της εργατικής τάξης απέναντι στον ιμπεριαλισμό, για την ήττα του ΝΑΤΟ, της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης (που είναι τα τσιράκια του ιμπεριαλισμού), του φασισμού, της κρατικής, παρακρατικής και διακρατικής τρομοκρατίας, με προοπτική την κοινωνική απελευθέρωση είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Για αυτό ο σημερινός φασισμός δεν αντιπαλεύεται ριζικά με αυθόρμητες και αποσπασματικές δράσεις-αντιδράσεις στο δρόμο. Στον Γ’ ΠΠ απαιτείται συντονισμένη αντιφασιστική δράση στο πλαίσιο ενός παγκόσμιου μαχητικού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου, με πρωτοπόρο σε αυτόν τον ρόλο των κομμουνιστών.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό, την νεολαία, κάθε προοδευτικό άνθρωπο στην μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση την Τετάρτη 1 Νοέμβρη ενάντια στην προκλητική φιέστα που ετοιμάζουν οι φασίστες στο Νέο Ηράκλειο.

ΝΑΤΟ – ΕΕ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ!

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

ΗΤΤΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!

Επαναστατική Ενοποίηση

Από epanen

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *