1

Τουλάχιστον 37 εκ. πρόσφυγες έχει γεννήσει ο πόλεμος των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας

Τουλάχιστον 37 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια και τις πατρίδες τους ως αποτέλεσμα των πολέμων που έχουν υποκινήσει οι ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το πανεπιστήμιο Μπράουν στο πλαίσιο του πρότζεκτ ‘Το κόστος του Πολέμου” είναι συνταρακτικά, με τον αριθμό αυτό των εκτοπισμένων να είναι μεγαλύτερος από τον συνολικό αντίστοιχο όλων των πολέμων της ανθρωπότητας μετά το 1900, με εξαίρεση τον Β’ Παγκόσμιο.

Τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν χθες, Τρίτη 08/09, λίγες μόλις εβδομάδες πριν συμπληρωθούν 19 χρόνια από την κήρυξη του πολέμου “κατά της τρομοκρατίας”, που ξεκίνησε με την εισβολή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, στις 7 Οκτωβρίου 2001.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται υπολογισμός και καταγραφή του συνολικού αριθμού των εκτοπισμένων εξ αιτίας των πολέμων των ΗΠΑ, σε μια συγκυρία, μάλιστα, κατά την οποία οι ΗΠΑ αλλά και οι δυτικές κοινωνίες στο σύνολό τους κλείνουν τα σύνορά τους, αρνούνται να υποδεχτούν πρόσφυγες και αυστηροποιούν τη μεταναστευτική τους πολιτική.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο Κοσμοδρόμιο…