1

Ανακ/ση Δικτύου Υπερ/σης Δημ/κών Ελευθεριών: ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΡΟΜΑ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ…. για ένα AIR-CONDITION ‼️

 

Η βία κατά των Ρομά συνεχίζεται ασταμάτητη!Θύμα αυτήν την φορά 40 χρόνος Ρομ τον οποίο σκότωσαν στο ξύλο, στο Μενίδι (13/2) επειδή φέρεται να πήγε να κλέψει μια εξωτερική μονάδα κλιματιστικού!

Ανάμεσα στους κανίβαλους που “υπερασπίστηκαν” το air-condition βρίσκεται και αστυνομικός της ΕΛΑΣ, που εκείνη την ώρα ήταν εκτός υπηρεσίας

Φαίνεται ότι η επίσκεψη Θεοδωρικάκου στους αστυνομικούς που λειτούργησαν ως κυνηγοί κεφαλών στο Πέραμα και κατηγορούνται για την δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη, έδωσε το κατάλληλο σήμα στην ΕΛΑΣ: οι Ρομά είναι ανάξιοι προστασίας από τον νόμο. Οι ζωές τους δεν μετράνε!

Η δολοφονία απουσιάζει παντελώς από την ειδησεογραφία. Δεν συνιστά είδηση ότι ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε για ένα air-condition?!Δεν συνιστά είδηση ότι ένας ακόμα αστυνομικός φέρεται να λειτούργησε ως “αυτοκλητος τιμωρός” και μάλιστα εκτός υπηρεσίας?!Δεν συνιστά είδηση ότι ένας ακόμα Ρομά δολοφονήθηκε?!

Τα κροκοδείλια δάκρυα εξαντλήθηκαν στην περίπτωση του θανάτου της Όλγας, της μικρής Ρομ που πέθανε αβοήθητη πιασμένη σε μια πόρτα γκαράζ. Εκεί όμως τα πράγματα ήταν “εύκολα”: έφταιγε η “κοινωνία” και η “αναλγησία” της. Δεν υπήρχε ούτε ξυλοδαρμός από “τιμωρούσε”, ούτε αστυνομικός, ενώ η μικρή Ρομ έγινε εύκολα “μικρή Όλγα”, σβήνοντας την πολιτισμική της ταυτότητα για να κατασκευαστεί άλλη μια είδηση που στόχο είχε να διεγείρει συγκινησιακά το φιλοθεαμον κοινό, χωρίς να ασχοληθεί με την φτώχεια και την περιθωριοποίηση μιας μερίδας ανθρώπων της χώρας μας.

Οι δολοφονίες Ρομά διαδέχονται η μία την άλλη. Σχεδόν πάντα, στο κάδρο βρίσκεται η ΕΛΑΣ και το προσωπικό της. Το γαϊτανάκι αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα!

Πλήρης διερεύνηση της δολοφονίας στο Μενίδι!

 

 

Δίκτυο υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών