1

Αν δεν τα βρούμε με τη φύση, πάμε χαμένοι, λέει και ο Συντονισμός των κομμουνιστικών δυνάμεων Κερκύρας

Έργο επιστημονικής φαντασίας θυμίζει η κατάσταση στην οποία  βρίσκεται ο πλανήτης λόγω του κορωνοϊού. Στην ιστορία της ανθρωπότητας, όχι λίγες φορές, καταστροφικές επιδημίες ξεκλήριζαν τους πληθυσμούς που έπλητταν. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της επιδημίας είναι ότι δεν υπάρχει περιοχή η οποία δεν θα πληγεί από αυτήν και δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να μην αγωνιά εξαιτίας της. Βρισκόμαστε  στην πρώτη φονική επιδημία της εποχής της Παγκοσμιοποίησης ή σωστότερα της εποχής που ο καπιταλισμός έγινε οικουμενικό σύστημα. Ο φόβος που προκαλεί σε κάθε κάτοικο του πλανήτη Γη η φονική πανδημία  καταγράφει την κοινή μας μοίρα σαν είδος και την ανάγκη οικουμενικής προσέγγισης και ματιάς σε ο,τι συμβαίνει. Η φύση «το ανόργανο σώμα του ανθρώπου» εκδικείται για  την αλόγιστη καταλήστευσή της στο όνομα του κέρδους. 

[…]

Για όσο διαρκεί το ειδικό καθεστώς στο οποίο βρίσκεται η κοινωνία- και φυσικά με τρόπο που δεν θα κινδυνεύσει η υγειονομική ασφάλεια των πολιτών – να πραγματοποιηθούν δράσεις κατά των φαινομένων αισχροκέρδειας, εργοδοτικής αυθαιρεσίας και κατάργησης δημοκρατικών ελευθεριών. Ταυτόχρονα πρέπει να ενισχυθούν και να πολλαπλασιαστούν οι πιέσεις ώστε κανείς να μην βρεθεί αβοήθητος, από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αυτή την πολύ δύσκολη ώρα.

Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες συγκρότησης ενωτικής οργάνωσης κομμουνιστικών δυνάμεων που θα ανοίξει το δρόμο για το κομμουνιστικό πρόγραμμα και το κόμμα της εποχής μας. Παράλληλα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για την δημιουργία ενός μαζικού εργατικού και λαϊκού μετώπου διεκδίκησης κατακτήσεων στην προοπτική της ρήξης και της ανατροπής της επίθεσης του καπιταλισμού. Σε αυτές τις προσπάθειες είναι προφανές ότι το ζήτημα της σχέση ανθρώπου-φύση μπαίνει με άλλη ένταση και άλλα χαρακτηριστικά. Κανένα πολιτικό πρόγραμμα, μετά τον κορωνοϊό, δεν θα έχει τύχη αν δεν περιγράφει πειστικά και με επάρκεια πως θα συμφιλιωθεί ο άνθρωπος με την φύση.  

Κέρκυρα  4/4/2020

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα enimerosi.com…