1

Ανακ/ση Δικτύου Υπερ/σης Δημ/κών Ελευθεριών για τις προσαγωγές συνδ/στών της ΟΙΥΕ

 

Οι προσαγωγές συνδικαλιστών της ΟΙΥΕ για ανάρτηση πανό για το αντεργατικό νομοσχέδιο εκθέτουν τη δυσανεξία της κυβέρνησης απέναντι στην ελάχιστη διαμαρτυρία

 

Με προσαγωγές και μεταφορά στο ΑΤ «δι’ υπόθεσίν τους» αντιμετώπισε η ΕΛ.ΑΣ. τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) μετά την ανάρτηση την Κυριακή 23/5 πανό στο Λυκαβηττό ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη και για την υπεράσπιση του 8ώρου και της Κυριακάτικης αργίας.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι δύναται να προωθεί εν μέσω πανδημίας με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη την αναίρεση των πιο ιστορικών κατακτήσεων του εργατικού κινήματος και συγχρόνως να απαγορεύει την ελάχιστη διαμαρτυρία, όπως είναι η ανάρτηση ενός πανό από αιρετούς συνδικαλιστές!

Γίνεται για άλλη μια φορά σαφής ο αυταρχικός κατήφορος αυτής της κυβέρνησης που εχθρεύεται τα πιο στοιχειώδη πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και την ελευθερία του λόγου, αλλά και στην αξιοπρεπή εργασία.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία αυτή η αντιμετώπιση μιας από τις πιο διαδεδομένες συνδικαλιστικές δράσεις, όπως η ανάρτηση ενός πανό διαμαρτυρίας σε δημόσιο χώρο. Αντίθετα, είναι απολύτως συνδεδεμένη με τον πυρήνα της λογικής του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη που καταργεί τις στοιχειώδεις εγγυήσεις ανθρώπινης και αξιοπρεπούς εργασίας, όπως το 8ωρο, την υπερωριακή αμοιβή και την Κυριακάτικη αργία και την ίδια στιγμή παραβιάζει βάναυσα το δικαίωμα των εργαζομένων στη συλλογική οργάνωση και το συνδικαλισμό, επεμβαίνοντας αυταρχικά στην λειτουργία των συνδικάτων και θέτοντας το απεργιακό δικαίωμα, το βασικότερο όπλο αγώνα του κόσμου της δουλειάς, υπό σιδηρόφραχτες απαγορεύσεις.

Να υπενθυμίσουμε στην κυβέρνηση ότι η συνδικαλιστική ελευθερία και το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου υφίστανται ακόμη σε αυτή τη χώρα. Εφόσον η κυβέρνηση φαίνεται πλέον να αγνοεί εντελώς τα κατακτημένα και συνταγματικώς προστατευόμενα δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών, νομοθετώντας και δρώντας σαν σε πολιτειακό κενό, εναπόκειται στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία και κάθε δημοκρατικό πολίτη να υπερασπιστεί με μαζικούς αγώνες τη ζωή και την ελευθερία του.

Το Δίκτυο για την Υπεράσπιση των Δημοκρατικών Ελευθεριών συστρατεύεται με τον αγώνα του εργατικού κινήματος για να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη και θα θέσει όλες τις δυνάμεις του ενάντια στη φίμωση των εργαζόμενων.

 

Δίκτυο Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών