1

Ανακ/ση Συλ/γου Μαρξ. Σκέψης “Γ. Κορδάτος” για το εμβολιαστικό πρόγραμμα

 

Να επιταχυνθεί το πρόγραμμα εμβολιασμών!

χωρίς εξαναγκασμούς και εκβιασμούς!

Λαϊκός αγώνας για την υγεία και την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων!

 

Η κυβέρνηση είναι έκθετη καθώς τόσους μήνες τώρα προχωρά με αργούς ρυθμούς τον εμβολιασμό, που είναι ένα από τα όπλα καταπολέμησης της πανδημίας. (βλ. προηγούμενη ανακοίνωση).

Δεν προμηθεύτηκε έγκαιρα εμβόλια, από ευρύτερο φάσμα χωρών, δεν προχώρησε σε συμφωνίες για την εγχώρια παραγωγή τους, διοχέτευσε σε τμήμα του πληθυσμού το αμφισβητούμενο εμβόλιο υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα των πολυεθνικών και της ΕΕ, αδιαφορώντας για τις ζωές των ανθρώπων.

Η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με περισσότερες ΜΕΘ, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, με δημιουργία νοσοκομείων και ειδικών χώρων υποδοχής κρουσμάτων COVID19.

Μπροστά στο αδιέξοδα καλλιεργεί το έδαφος για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων. Ανοίγει έτσι επικίνδυνους δρόμους για το μέλλον. Η ανθρωπότητα, μετά τη βαρβαρότητα του ναζισμού με τα πειράματα σε ανθρώπους, έχει απορρίψει τέτοιες μεθόδους.

Η κυβέρνηση προσπαθεί επίσης με εκβιασμούς, εξαγορά και άλλα απαράδεκτα μέσα να προωθήσει τους εμβολιασμούς. Είναι εκτεθειμένη, γιατί, με την πολιτική της, με τις παλινωδίες, την αδιαφάνεια, το σφιχταγκάλιασμα με τις αντιδραστικές και σκοταδιστικές δυνάμεις καλλιεργεί τη δυσπιστία έναντι των εμβολίων. Παράλληλα προωθεί απαράδεκτες ανισότητες και προσπαθεί να στρέψει το ένα μέρος του λαού ενάντια στο άλλο (εμβολιασμένους ενάντια στους ανεμβολίαστους).

Αυτό που χρειάζεται ο λαός είναι καθαρές κουβέντες, επιστημονικά επιχειρήματα, διαφάνεια, για να πειστεί.

Απαιτείται να ενταθεί ο μαζικός, ενωτικός αγώνας για:

Α. Επιτάχυνση των εμβολιασμών, χωρίς εξαναγκασμό. 

Β. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με ΜΕΘ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, δημιουργία νοσοκομείων και ειδικών χώρων υποδοχής κρουσμάτων COVID19, τις αναγκαίες προσλήψεις σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.