1

Ανακ/ση Συλ/γου Μαρξ. Σκέψης “Γ. Κορδάτος” για την τελευταία απαγόρευση συναθροίσεων

Οι δημοκρατικές κατακτήσεις δεν θα μπουν στο γύψο!

Πανδημοκρατικό μέτωπο τώρα!

Η σημερινή, ξαφνική απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη τη χώρα μέχρι 1 Φεβρουαρίου είναι απολύτως προσχηματική. Τόσο η άμεση εμπειρία, όσο και τα μέχρι στιγμής επιστημονικά δεδομένα από χώρες που γνώρισαν μαζικές διαδηλώσεις εν μέσω χειρότερης υγειονομικής κατάστασης από ότι η τρέχουσα στην Ελλάδα (π.χ. Γαλλία, ΗΠΑ), δείχνουν ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία οι συναθροίσεις σε ανοιχτούς, υπαίθριους, χώρους όταν λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα (μάσκες, αποστάσεις κοκ).

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει το λαό. Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί στην απαγόρευση διαδηλώσεων των ημερών του Πολυτεχνείου και της μνήμης της δολοφονίας Γρηγορόπουλου. Στρέφεται καταρχήν ενάντια στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη διαδήλωση δεκάδων φοιτητικών συλλόγων σε μια προσπάθεια να απαγορευθούν οι εκδηλώσεις αντίδρασης της πανεπιστημιακής κοινότητας ενάντια στο αντιδραστικό, αντιδημοκρατικό, οπισθοδρομικό νομοσχέδιο της υπουργού παιδείας.

Η απόφαση, όμως, αυτή αποτελεί ένα γενικότερο, σημαντικό πλήγμα στη δημοκρατία, στις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού όπως τις ξέραμε από την πτώση της χούντας και μετά. Επιχειρεί να βάλει στο γύψο το λαό. Οι νοσταλγοί της χούντας είναι στην κυβέρνηση.

Ήρθε η ώρα να την υπερασπιστούμε τη δημοκρατία. Ήρθε η ώρα ενός γιγάντιου πανδημοκρατικού μετώπου. Οι δημοκρατικές κατακτήσεις δεν θα μπουν στο γύψο! Όλοι στον αγώνα!

Σύλλογος Μαρξ. Σκέψης “Γ. Κορδάτος”