1

Ανακοίνωση Πολ. Σ/γου Χοσέ Μαρτί: “ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ του ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ των ΗΠΑ κατά της ΚΟΥΒΑΣ”

Ο αποκλεισμός (“εμπάργκο”) σε συνθήκες πανδημίας γίνεται πολλαπλά δολοφονικός

Τις τελευταίες μέρες αμέτρητοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εκφράζουν τον θαυμασμό και την εκτίμηση τους για τη ξεχωριστή συμβολή της Κούβας στη μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού:

  • Το φάρμακο ιντερφερόνη Alpha 2b είναι μια συμβολή της Κουβανικής έρευνας και φαρμακοβιομηχανίας που χρησιμοποιείται με επιτυχία από διάφορες χώρες (Κίνα, Ισπανία κ.α.) για τη σωτηρία ασθενών της πανδημίας.
  • Τις τελευταίες βδομάδεςκουβανικές ιατρικές αποστολές έχουν μεταβεί σε Βενεζουέλα, Ιταλία, Νικαράγουα και πάνω από 37 ακόμα μαστιζόμενες χώρες ειδικά για τη μάχη ενάντια στην πανδημία. Είναι εξάλλου γνωστό ότι εδώ και δεκαετίες πάνω από 400.000 Κουβανοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε 164 χώρες. Σήμερα, υπηρετούν 28.000 σε 61 χώρες.
  • Η Κούβα ήταν η μόνη χώρα που δέχτηκε και περιέθαλψε τους εκατοντάδες επιβάτες του βρετανικού κρουαζιερόπλοιου το οποίο επί μέρες αναζητούσε λιμάνι σε κάποια χώρα της Αμερικής ή της Καραϊβικής επειδή είχαν εντοπιστεί κρούσματα.

Τέτοιες ώρες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ παραμένει και εντείνεται ο παράνομος και  απάνθρωπος οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός (“εμπάργκο”) των ΗΠΑ κατά της Κούβας που διαρκεί σχεδόν 60 χρόνια. […]

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χοσέ Μαρτί…