1

Ανακ/ση Δ.Σ. Συλλόγου Μαρξ. Σκέψης «Γ. Κορδάτος»: Για τη βοήθεια προς τον μαρτυρικό λαό της Συρίας

 

Ο πρόσφατος σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία είχε σαν αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες. Ήταν μία τεράστια φυσική και ανθρώπινη καταστροφή. Τα δυτικά ΜΜΕ αντιμετώπισαν και αυτήν την καταστροφή με την υποκρισία του ιμπεριαλιστή, όπως κάνουν τόσα χρόνια: αξιοποίηση της βοήθειας προς την Τουρκία, για να πιέσουν στον επαναπροσανατολισμό της εξωτερικής της πολιτικής, ώστε να στοιχηθεί καλύτερα στην αμερικανική πολιτική των κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία, και παράλληλα καμιά αναφορά για τον μαρτυρικό λαό της Συρίας.

Στις 22.2.23 αντιπροσωπεία του Συλλόγου Διάδοσης της Μαρξιστικής Σκέψης «Γιάνης Κορδάτος» παρέδωσε στην πρεσβεία της Συριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό με βάση την έκκληση που έκανε η συριακή κυβέρνηση για βοήθεια μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία. Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε απέναντι σε έναν λαό που δεν δοκιμάζεται μόνο από φυσικές καταστροφές σαν τον πρόσφατό σεισμό, αλλά εδώ και δώδεκα χρόνια αμφισβητείται το δικαίωμά του να υπάρχει ως λαός και ως ένα κυρίαρχο κράτος, γιατί έτσι αποφάσισαν οι δολοφονικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ, των σιωνιστών του Ισραήλ, αλλά και της Τουρκίας. Όχι μόνο με κατοχή μέρους του συριακής πατρίδας, όχι μόνο με την εξωτερική επέμβαση της Τουρκίας και των αμερικανοΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων, αλλά και με τη χρηματοδότηση των τρομοκρατών του ISIS και της αλ Νούσρα, με την υποδαύλιση εσωτερικών αντιπαραθέσεων ανάμεσα στους αραβικούς λαούς και την χρησιμοποίηση μερίδας των κουρδικών κομμάτων σαν το μακρύ χέρι των Αμερικανών.

 

 

Η κατάληψη του συριακού εδάφους και των πλουτοπαραγωγικών του περιοχών από τους παραπάνω αμερικανοΝΑΤΟϊκούς εγκληματίες με πρόφαση την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί, ενώ η επιβολή της δυτικής «δημοκρατίας των δικαιωμάτων» είναι ένα έγκλημα πολέμου και μόνο έτσι μπορούν να το αντιμετωπίζουν οι αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο.

Το χειρότερο είναι ότι οι νεο-αποικιοκράτες της δύσης των ΗΠΑ και της ΕΕ (όπως εδώ και 50 χρόνια στην Κούβα) εφαρμόζουν μια σειρά οικονομικών κυρώσεων, ένα παρατεταμένο εγκληματικό απάνθρωπο εμπάργκο σε στοιχειώδη μέσα πρώτης ανάγκης, εξοντώνοντας τον συριακό λαό, ώστε να ανατρέψουν την συριακή κυβέρνηση του Προέδρου Άσαντ. Η ΕΕ αποφάσισε να διαθέσει κάποια κονδύλια μόνο διαμέσου της προβοκατόρικης ΜΚΟ της CIA (Λευκά Κράνη) και όχι διαμέσου της συριακής κυβέρνησης.

  • Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον τουρκικό και συριακό λαό.
  • Ζητάμε να σταματήσει άμεσα το δολοφονικό εμπάργκο της Δύσης απέναντι στον συριακό λαό και τη δημοκρατικά εκλεγμένη συριακή κυβέρνηση του προέδρου Ασάντ.
  • Καλούμε όλες τις δημοκρατικές και τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου μας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με όποιον τρόπο μπορούν.
  • Σύντομα θα πάρουμε πρωτοβουλίες, ώστε να αναδειχτεί περισσότερο η αμερικανοΝΑΤΟϊκή επέμβαση στις χώρες της Μεσογείου και να γίνει αίτημα πάλης του λαϊκού μας κινήματος η ήττα των ΝΑΤΟϊκών φονιάδων.

Η Μεσόγειος πρέπει να είναι θάλασσα φιλίας και ειρηνικής διευθέτευσης των διαφορών ανάμεσα στους λαούς της, χωρίς τους αμερικανούς ιμπεριαλιστές και τους υποτακτικούς τους.

 

Η Δημοκρατική Συρία δεν ήταν και δεν θα είναι μόνη της!