1

Ανακ/ση Συλ/γου Μαρξ. Σκέψης “Γ. Κορδάτος” για την πανδημία, τον εμβολιασμό και τα λοκντάουν

 

Να επιταχυνθεί το πρόγραμμα εμβολιασμών!

Το νέο λοκντάουν της κυβέρνησης είναι αναποτελεσματικό, αξιοποιείται ενάντια στο λαό!

Λαϊκός αγώνας για την υγεία και την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων!

 

Η χώρα βρίσκεται στο έλεος της πανδημίας με την κυβέρνηση να μην λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την καταπολέμησή της. Αντίθετα, το μόνο, αλλά πλέον απολύτως αναποτελεσματικό μέτρο που λαμβάνει είναι το λοκντάουν.

Αξιοποιεί μάλιστα στο έπακρο την κατάσταση για να περάσει όλα τα αντεργατικά και αντιδημοκρατικά νομοθετήματά της, με το λαό κλειδωμένο στα σπίτια του. Οι εργατοϋπάλληλοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες βυθίζονται καθημερινά ολοένα και περισσότερο στη φτώχεια και στην ανασφάλεια. Φτάνει πια! Ως εδώ!

Μαζί με την υπεράσπιση του βιοτικού επιπέδου και των δικαιωμάτων τους από την αντιλαϊκή αντιδημοκρατική λαίλαπα της κυβέρνησης, είναι άμεση ανάγκη να αναπτυχθούν αγώνες για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Υπάρχει η διεθνής εμπειρία που μπορεί να αξιοποιηθεί.

 

Απαιτείται μαζικός, ενωτικός αγώνας για:

  • Επιτάχυνση των εμβολιασμών. Με τους απαράδεκτους, σημερινούς ρυθμούς χελώνας δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα. Να προμηθευτεί η κυβέρνηση εμβόλια και από άλλες χώρες (Ρωσία, Κίνα, Κούβα). Να σπάσει η επικίνδυνη υποταγή στην ΕΕ και στις πολυεθνικές της ώστε να εμβολιαστεί άμεσα η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού. Να αξιοποιηθεί και κάθε άλλη αποτελεσματική φαρμακευτική αγωγή για να σωθούν ζωές.
  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με ΜΕΘ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, δημιουργία νοσοκομείων και ειδικών χώρων υποδοχής κρουσμάτων covid.
  • Να παρθούν υγειονομικά μέτρα και να γίνονται έλεγχοι στους χώρους εργασίας. Να δραστηριοποιηθεί επί τούτου και το συνδικαλιστικό κίνημα.
  • Να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις στα ΜΜΜ ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
  • Να ενισχυθεί και το εκπαιδευτικό σύστημα (υποδομές, προσλήψεις) ώστε να ανοίξουν σχολεία και πανεπιστήμια με όλα τα απαραίτητα μέτρα (πχ 15 μαθητές ανά τάξη).
  • Να ακυρωθούν οι αναποτελεσματικές και δυσανάλογες απαγορεύσεις κυκλοφορίας. Να υπάρξει πρόνοια για τη συνδικαλιστική και πολιτική δραστηριότητα. Να σβηστούν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν κατά τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Τα όποια μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης ή απομόνωσης κρίνονται επιστημονικά αναγκαία να παίρνονται κατόπιν συστηματικής ιχνηλάτησης των κρουσμάτων και κατά τόπους σχεδιασμού, αλλά και να συνοδεύονται από ικανοποιητικά μέτρα στήριξης των εργαζομένων, των ανέργων, των αυταπασχολούμενων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
  • Να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας όπου υπάρχει ανάγκη, και κυρίως στον τομέα της υγείας.
  • Να αναγκαστεί η κυβέρνηση να αποσύρει νομοσχέδια που εγείρουν λαϊκές αντιδράσεις και αντιστάσεις.
  • Διαγραφή του δημόσιου χρέους! Σεισάχθεια στα λαϊκά χρέη! Αυτήν την υγειονομική και οικονομική κρίση να την πληρώσει η ολιγαρχία του μεγάλου κεφαλαίου!

 

Σύλλογος Μαρξιστικής Σκέψης “Γ. Κορδάτος”