1

Ανακ/ση Δ.Σ. Συλ/γου Μαρξ. Σκέψης “Γ. Κορδάτος” για τον πληθωρισμό και τη διαδ/ση της 26ης Φλεβάρη

Μετά από δέκα χρόνια μνημονιακής καταστροφής, μετά από δύο χρόνια δυσβάσταχτων οικονομικά περιοριστικών μέτρων, η επιστροφή στην κανονικότητά τους, εγκαινιάζεται με μία νέα ληστρική επιδρομή κατά του λαϊκού εισοδήματος.

Και αυτή τη φορά, οι πολυεθνικοί όμιλοι επικεντρώνουν την επίθεσή τους ενάντια στον κύριο αιμοδότη και εχθρό τους, τον εργαζόμενο λαό και το εισόδημά του. Εισόδημα που τώρα εξανεμίζεται έμμεσα μέσω του «ράλι» των τιμών, αφού πρώτα και εδώ και χρόνια, πετσοκόβεται άγρια άμεσα από τη φορολογία.

Και σε αυτή την περίπτωση οι αστικές κυβερνήσεις παρακολουθούν αδιάφορες, προσποιούμενες τις ανήμπορες να πράξουν κάτι πέρα από το επίπεδο της ελεημοσύνης. Το ίδιο ασφαλώς,  κάνει και το δικό μας ντόπιο ξενόδουλο και διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό της ΝΔ. Γενικά, όπως και στην κρίση, όπως και με την πανδημία, έτσι και με τον πληθωρισμό, η συμφορά που μας βρήκε, μας λένε, είναι μία περίπου φυσική καταστροφή και το κύριο βάρος της ευθύνης πέφτει στο άτομο, στον καθένα μας από μόνο του.

Ξανά και επίμονα, όπως συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια, προβάλει στο προσκήνιο η ακριβώς αντίστροφη και ζωτική για τα λαϊκά συμφέροντα ανάγκη της ενότητας.

Αναδεικνύεται η επείγουσα ανάγκη για μαζικούς μετωπικούς αγώνες υπεράσπισης των άμεσων αναγκών επιβίωσης του λαού και για τη χάραξη μίας νέας πορείας και προοπτικής λαϊκής απελευθέρωσης και κυριαρχίας στον τόπο μας.

Το Σάββατο 26 Φλεβάρη συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο (στις 12:00, στο Σύνταγμα) που καλούν τα σωματεία και οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, στα πετρέλαια της Καβάλας, στην COSCO, μαζί με πολλά ακόμα συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα.