1

Ανακ/ση Συλ/γου Μαρξ. Σκέψης “Γ. Κορδάτος” με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ!

Λαϊκό Μέτωπο για τη διέξοδο από την πολύπλευρη κρίση!

Η τραγική κατάσταση που ξετυλίγεται ανάγλυφα με τις απίστευτες καταστροφικές πυρκαγιές φέρνουν με ένταση στο προσκήνιο την ανάγκη να ανατραπεί αυτή η εγκληματική πολιτική. Ο λαός μας πρέπει να απαλλαγεί από την επίκίνδυνη αυτή κυβέρνηση και από το πολιτικό και οικονομικό σύστημα που ευθύνεται για την αλόγιστη καταστροφή του περιβάλλοντος, των δικαιωμάτων και της ζωής των εργαζομένων.

Οι εγκληματικές ευθύνες και η χρεοκοπία της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και όλων των καθεστωτικών δυνάμεων γίνονται ολοένα και πιο ξεκάθαρες.

Σήμερα, πιο πολύ από κάθε άλλη φορά απαιτείται ενωμένος αγώνας όλων των ταξικών συνδικάτων, των μαζικών φορέων για τη διεκδίκηση άμεσων αιτημάτων του λαού. Στη σύγκλιση των προσπαθειών και στην ενότητα βρίσκεται το κλειδί.

Αναδεικνύεται η ανάγκη της πολιτικής εναλλακτικής λύσης. Επείγει, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η δημιουργία του Μετώπου των λαϊκών δυνάμεων που θα αγωνιστούν και θα προσφέρουν στο λαό μια γνήσια εναλλακτική, ριζοσπαστική, επαναστατική διέξοδο από τα βάσανά του. Το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Κομμουνιστικός Συντονισμός, η Αριστερή Πρωτοβουλία διαλόγου και δράσης, όποια άλλη δύναμη και ομάδα, οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να λάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες.