1

Δεν θα γίνουμε Κούβα ποτέ, Κουβανέ, Κουβανέ !!!

 

Ο απεσταλμένος μας στην Κούβα πράκτωρ ΠΑΠ εμπλουτίζει τις πληροφορίες μας για την πανδημία με νεότερα στοιχεία… Παραθέτουμε την σχετική ανταπόκριση, τονίζοντας, ότι εμείς εδώ απολαμβάνουμε την ελευθερία μας, που απ’ ό,τι φαίνεται δεν είμαστε και πολύ διατεθειμένοι να την …θυσιάσουμε…

Γι’ αυτό σας παρουσιάζουμε το κείμενο με αισθήματα απαξίωσης, απέχθειας αλλά και συμπόνιας για τους δυστυχείς Κουβανούς, που βιώνουν τις συνέπειες του κομμουνιστικού ζυγού… Διαβάστε να φρίξετε…

Η Κούβα καταγράφει 88 νέα κρούσματα covid-19 και δύο θανάτους

Οι υγειονομικές αρχές της Κούβας ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι κατά το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν 88 νέα κρούσματα του ιού covid-19 και δύο θάνατοι, γεγονός που σημαίνει ότι διατηρήθηκε η πτωτική τάση των τελευταίων εβδομάδων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι στιγμής, από τότε που αναφέρθηκε το πρώτο κρούσμα τον Μάρτιο του 2020, η χώρα συνολικά έχει καταγράψει 963.090 κρούσματα SARS-CoV-2 και 8.309 θανάτους. 

Εμείς από το Φεβρουάριο του 2020 έχουμε καταγράψει μέχρι χθες 971.148 κρούσματα και 18.716 θανάτους σε πληθυσμό 10,72 εκατ, ενώ η Κούβα έχει 11,33 εκατ. Δηλαδή σε μικρότερο κατά ένα μήνα διάστημα, με σχεδόν ένα εκατ. λιγότερο πληθυσμό, με δυο λοκντάουν και ένα λοκντάουν στο λοκντάουν, και με περιοριστικα μέτρα, έχουμε σχεδόν τα ίδια κρούσματα κάτι παραπάνω από διπλάσιο αριθμό θανάτων !!!

Σε ολόκληρη τη χώρα, περίπου 3.300 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ή βρίσκονται σε κέντρα απομόνωσης και παραμένουν σε σπίτια, οι περισσότεροι από αυτούς σε καραντίνα. Ο αριθμός των εισαγωγών ανέρχεται σε 549 άτομα, εκ των οποίων 11 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και 11 σε σοβαρή κατάσταση.

Εδώ τι να σχολιάσουμε με τις μόνον χθες 380 εισαγωγές και τα 163 εξιτήρια αναλογία 3 : 1 και φυσικά τους 714 διασωληνωμένους.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας, περίπου 9,2 εκατομμύρια άνθρωποι – σε έναν πληθυσμό 11,2 εκατομμυρίων – έχουν ήδη ολοκληρώσει τις δόσεις των κουβανικών εμβολίων Αμπντάλα (Abdala), Σομπεράνα (Soberana 02) και Σομπεράνα πλας (Soberana Plus).

Ας σημειωθεί ότι :

Η Κούβα δεν είναι μέλος του μηχανισμού Covax που συστάθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να δώσει στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος πρόσβαση σε εμβόλια, ούτε τα αγόρασε στη διεθνή αγορά.

Τα εμβόλια είναι δικά τους, ξέρουν τι φτιάξανε και βλέπουν τι μπορούν να κάνουν.

Κι όμως εμείς θα επιμένουμε :

Εμείς, δεν θα γίνουμε ποτέ χώρα τριτοκοσμική σαν την Κούβα,  Κουβανέ, Κουβανέ!

 

Αναδημοσίευση από faiakas.blogspot