1

Νέο δια ζώσης μάθημα (Πάντειο, Τετ. 12/5, 18:30). Το πειθαρχικό δίκαιο των φοιτητών: σπουδή στην ανενέργεια του νόμου.

 

Συνεχίζονται και μετά το Πάσχα τα δια ζώσης μαθήματα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπως πρώτοι αναφέραμε εδώ από τον Φοιτητικό Κόσμο. Ο Σύλλογος Μελών Δ.Ε.Π., οι καθηγήτριες και καθηγητές του Παντείου δεν επαναπαύονται μετά τα πρώτα 4 πετυχημένα δια ζώσης μαθήματα πριν τις διακοπές, αλλά συνεχίζουν με ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν κάθε φοιτήτρια και φοιτητή. Την αρχή κάνει, όπως και στα μαθήματα του Απρίλη, ο κ. Δημήτρης Καλτσώνης, καθηγητής Θεωρίας Κράτους και Δικαίου στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής.

Το 1ο δια ζώσης μάθημα στο Πάντειο, οπότε και άνοιξε το Α.Ε.Ι. μετά από ένα χρόνο. Το θέμα του μαθήματος ήταν «Η κρίση και η Δημοκρατία».

Το μάθημα θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 18:30 το απόγευμα στον Κήπο του Παντείου Πανεπιστημίου, με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας. Μάλιστα, όπως μας πληροφορεί και η ενημερωτική ιστοσελίδα στο Facebook «Ενημερωτική Παρέμβαση Παντείου» που δημιούργησε εκδήλωση στο Facebook (εκδήλωση), κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Καθηγητή: 

«Ο κος. Δημήτρης Καλτσώνης, καθηγητής θεωρίας κράτους και δικαίου, στο πλαίσιο του σεμιναρίου «Κράτος και δίκαιο στον 21ο αιώνα», πραγματοποιεί την Τετάρτη, 12/05, στις 18:30, δια ζώσης διάλεξη με θέμα «Το πειθαρχικό δίκαιο των φοιτητών: σπουδή στην ανενέργεια του νόμου», στον κήπο του Παντείου Πανεπιστημίου, συνεχίζοντας τα δια ζώσης μαθήματα που πραγματοποιούνται στο πανεπιστήμιό μας και τον αγώνα για την επανοικειοποίηση και επαναλειτουργία αυτών!» 

Συνεπώς, όπως καταλαβαίνετε, έχουμε τη συνέχεια των μαθημάτων στο Α.Ε.Ι. της Λεωφόρου Συγγρού, με ένα άκρως ενδιαφέρον θέμα που άφορα όλες και όλους μας. Γιατί;  

Γιατί αυτό το «πειθαρχικό δίκαιο» είναι που θα βρεθεί απέναντί μας, στην καθεμιά φοιτήτρια και τον κάθε φοιτητή. Είναι αυτό που ορίζει ο νόμος 4777/2021, ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Περιπολίες φρουρών (για αυτούς θα δούμε αν -τελικά- θα είναι εντός της ΕΛ.ΑΣ. ή νέες προσλήψεις), δυνατότητα ανάκρισης και ένα σωρό νομικοί όροι-έννοιες λάστιχο με τις οποίες ο σωματικός έλεγχος και η αναίτια καταστολή μπορούν να γίνουν η νέα τρομακτική κανονικότητα στα Α.Ε.Ι. Πού; Όχι στην Τουρκία… αλλά εδώ. Στην Ελλάδα. Στις σχολές μας. 

Και για όσες/όσους μπορεί να μην ενθυμούνται, ορίστε και μια μικρή υπενθύμιση για το αμφιθέατρο του μέλλοντος που κανείς μας δεν θα θέλει να πατήσει. 

 

https://youtu.be/UWhI-AivM-A

Ο Φοιτητικός Κόσμος θα είναι αύριο στο ενδιαφέρον δια ζώσης μάθημα, πάντα στο δρόμο και πιστός στη δική σας ενημέρωση.  

Ραντεβού αύριο στις 18:30 στον κήπο του Παντείου Πανεπιστημίου.

Αναδημοσίευση από τον Φοιτητικό Κόσμο