1

Η διεθνιστική Κούβα μοιράζεται το υστέρημά της

Αλέκος Χαλβατζής, μέλος του Συντονιστικού του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χοσέ Μαρτί» – Αλληλεγγύη με την Κούβα

«Ο εμπορικός, οικονομικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ εναντίον της Κούβας γίνεται κυριολεκτικά δολοφονικός σε συνθήκες πανδημίας», τονίζει στο Πριν ο Αλέκος Χαλβατζής, μέλος του Συντονιστικού του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χοσέ Μαρτί» – Αλληλεγγύη με την Κούβα ( ΠΣΧΜ ), μιας ενωτικής και ανοιχτής συλλογικότητας, με 11 χρόνια παρέμβασης και δράσης.

Ο Α. Χαλβατζής είναι εδώ και πολλά χρόνια μέλος και του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, χωρίς όμως να τον εκπροσωπεί επίσημα. Ενώ είχε την τύχη να βρεθεί στην Κούβα τέσσερις φορές, με διάφορες ιδιότητες, από το 1997 έως και πιο πρόσφατα το καλοκαίρι του 2016 στην καθιερωμένη μπριγάδα γνωριμίας, αλληλεγγύης και εθελοντικής εργασίας του ICAP (Κουβανικό Ινστιτούτο για την Φιλιά των Λαών).

Όπως σημειώνει ο Α. Χαλβατζής, «τα τελευταία χρόνια, από τη μια η σκλήρυνση του αποκλεισμού και των άλλων επιθέσεων των ΗΠΑ κατά της Κούβας δημιούργησε νέες απαιτήσεις από το κίνημα αλληλεγγύης, από την άλλη η άκαμπτη αντίσταση και η αμείωτη ακτινοβολία της Κουβανικής Επανάστασης έδωσαν στον Σύλλογο «Χοσέ Μαρτί» την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνεργαστεί με πολλές εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ανθρώπους και δεκάδες συλλογικότητες σε όλη την Ελλάδα.

Συνέντευξη στον Γιάννη Ελαφρό

Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών ενάντια στον αποκλεισμό και το κάλεσμα «στηρίζω την Κούβα με δικά μου λόγια», όπου αναρτούνται σύντομα βίντεο. Επίσης πλήθος κόσμου αναρτά φωτογραφίες του με την επιγραφή «I stand with Cuba» (στηρίζω την Κούβα). Όλα αυτά με τα hashtags #CubaSalva #NoMasBloqueo #IStandWithCuba

Διαβάστε τη συνέντευξη στην ιστοσελίδα του ΠΡΙΝ…