1

Ενημέρωση Συλ/γου Μελών ΔΕΠ Παντείου

Χτες έγινε μια πολύ ζωντανή κουβέντα στο Ανοιχτό ΔΣ του συλλόγου μελών ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου σε σχέση με το επικείμενο νομοσχέδιο για την Ασφάλεια και την Ακαδημαϊκή Ελευθερία. Ο σύλλογος θεωρεί ότι τα πανεπιστήμια δυσφημούνται με την παρουσίασή τους ως κέντρα ανομίας, θεωρεί ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν αντιστοιχεί στις ανάγκες του πανεπιστημίου, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο αστυνόμευσης και όχι φύλαξης που στοχεύει στην πειθάρχηση του πανεπιστημίου και καταργεί το αυτοδιοίκητο. Ο σύλλογος  καταδικάζει το νομοσχέδιο και θα γράψει αναλυτικά την άποψή του απευθυνόμενος στους συναδέλφους, τους φοιτητές και την ελληνική κοινωνία.Αποφασίστηκε να ξεκινήσουμε ένα παρατεταμένο αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου πανεπιστημίου, να δημιουργήσουμε μια δικτύωση συλλόγων και να ανοιχτούμε προς την κοινωνία. Συγκεκριμένα σημεία της δράσης μας:

  1. Να γράψουμε ένα κείμενο που να συμπυκνώνει την άποψη του συλλόγου με το οποίο να απευθυνθούμε στους συναδέλφους, τους φοιτητές την πανεπιστημιακή κοινότητα εν γένει.
  2. Να απευθυνθούμε στη Σύγκλητο να πάρει θέση για το νομοσχέδιο.
  3. Να απευθυνθούμε στους άλλους συλλόγους και να διοργανώσουμε μια εκδήλωση για το θέμα.
  4. Να κινητοποιηθούμε την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου.
  5. Να υιοθετήσουμε τα επισυναπτόμενα σηματάκια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την δημοσιοποίηση της άποψης του συλλόγου.
  6. Να κλιμακώσουμε την κινητοποίηση μας σε συνεργασία με άλλους συλλόγους, τους φοιτητές και την εκπαιδευτική κοινότητα.