1

Επιτέλους κατάλαβα τι σημαίνει αριστεία!

του Βασίλη Λιόση

Η αριστεία υπήρξε ένα από τα βασικά αιτήματα του κυβερνώντος κόμματος κατά την πορεία του προς την εξουσία. Κάποιοι «κακόπιστοι» άσκησαν κριτική στο σύνθημα περί αριστείας λέγοντας πως υποκρύπτει μία ελιτίστικη άποψη και αν δούμε ακόμη βαθύτερα πως υποκρύπτει ταξικές επιδιώξεις. Επειδή, όμως, η πράξη είναι αυτή που επιβεβαιώνει την όποια θεωρία, αυτό που εν τέλει μίλησε και μιλάει είναι η ίδια η ζωή, πέρα από τις όποιες θεωρητικές διαπιστώσεις. Ας δούμε, λοιπόν, πώς υλοποιήθηκε το όραμα της αριστείας όσο κυβερνά η ΝΔ:

  1. Διορίστηκαν σε διάφορες θέσεις της δημόσιας διοίκησης άνθρωποι που στη συνέχεια αποδείχτηκε πως τα πτυχία τα οποία επικαλούνταν ότι είχαν στη διάθεσή τους, δεν υπήρχαν. Οι άριστοι αποδείχτηκαν κοινοί απατεώνες.
  2. Σε κανάλια που υπάγονται στην κατηγορία της trash tv (ελληνιστί σκουπιδοτηλεόραση) δόθηκαν χιλιάδες ευρώ εν μέσω καραντίνας. Μία ευγενική προσφορά των αρίστων στον πολιτισμό…
  3. Η υπουργός παιδείας μίλησε για τον περίφημο μέσο όρο των 17 παιδιών στα ελληνικά σχολεία που εξασφαλίζουν τους όρους προστασίας από τον κορονοϊό. Το αν αυτό που είπε η υπουργός είναι προϊόν βλακείας ή αναλγησίας μας είναι αδιάφορο. Όπως και να έχει μόνο αριστεία δεν δείχνει.
  4. Επίσης η ίδια υπουργός ενώ κατήργησε το μάθημα της κοινωνιολογίας το οποίο διαμορφώνει συνείδηση κομμουνιστοσυμμοριτών κατά Άδωνη Γεωργιάδη, εισήγαγε στα σχολεία μάθημα για μαζορέτες. Το επόμενο βήμα θα είναι μάθημα για χορό στον στύλο (pole dancing).
  5. Και συνεχίζουμε με την Κεραμέως που υπήρξε απόφοιτη του κολεγίου Αθηνών: σήμερα καλύπτει επί της ουσίας την εξοργιστική παρανομία του πρώην σχολείου της να καταστρέψει απουσιολόγια στα οποία καταγράφονταν πάνω από 400 απουσίες για γόνους της ελληνικής ελίτ.
  6. Οι «άριστοι» καταστρέφουν ανερυθρίαστα τις βυζαντινές αρχαιότητες που βρέθηκαν κατά την κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης.
  7. Το τελευταίο κατόρθωμα της «άριστης» κυβέρνησης είναι ότι κατόρθωσε να κάψει τις Μυκήνες έπειτα από 3300 χρόνια! Αυτοί οι κύριοι που μιλάνε για την ιστορική συνέχεια του ελληνικού έθνους, που βγάζουν δεκάρικους για των Ελλήνων τα ιερά, κατάφεραν κι έκαψαν ένα μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού. Θα υπάρξει κάποια παραίτηση έστω και για τα μάτια του κόσμου;

Υπάρχουν κι άλλα πολλά παραδείγματα «αριστείας» μέσα στα πεπραγμένα της κυβέρνησης, αλλά ας δούμε δυο διαφορετικά: την αριστεία του Βασίλη Δημάκη που ενώ είναι φυλακισμένος είναι πράγματι άριστος φοιτητής και την αριστεία του πρόσφυγα Αφρικανού Ζυλιέν που ήρθε 16 ετών στην Ελλάδα κι έπειτα από τέσσερα χρόνια και με ταλαιπωρίες σε κρατητήρια και αφού φοίτησε σε ΕΠΑΛ, κατάφερε να περάσει πρώτος στο ΤΕΙ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πειραιά με 18.500 μόρια.

Διαφορετικές αριστείες. Διαφορετικοί κόσμοι…

Tο γραφικό είναι του Jo Di.