1

Η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε τον πραξικοπηματία- μαριονέτα, το κουτσό άλογο των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

Η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε τον πραξικοπηματία- μαριονέτα,

το κουτσό άλογο των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

Επέλεξε να ταυτιστεί απολύτως αφενός με τους Ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ που ενορχηστρώνουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση ενάντια στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας και αφετέρου με τα πιο αντιδραστικά τμήματα της βενεζουελάνικης ολιγαρχίας.

Η αναγνώριση του Χουάν Γουαϊδό που αυτοανακηρύχθηκε “μεταβατικός πρόεδρος” της Βενεζουέλας στις 11 Ιανουαρίου 2019, ενώ είχε προηγηθεί η συντριπτική εκλογική νίκη των Μπολιβαριανών δυνάμεων υπό τη ηγεσία του Νικολάς Μαδούρο με ποσοστό 67,84% αποτελεί όνειδος για την δημοκρατία όχι μόνο της Βενεζουέλας αλλά και των χωρών που αναγνωρίζουν μια τέτοια διαδικασία ως θεμιτή πράξη αναγόρευσης προέδρου, παραβιάζοντας όλους τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Η αναγνώριση του αποτυχημένου πραξικοπηματία-μαριονέτα από την ελληνική κυβέρνηση (για την οποία κέρδισε τις ευχαριστίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ), αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας και προσβολή ενάντια στη βούληση του λαού της. Επιπλέον εμπλέκει την χώρα μας διπλωματικά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, που στόχο έχουν αφενός τον πλούτο και αφετέρου την εξάλειψη του ανυπότακτου παραδείγματος της Βενεζουέλας.

Η απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης δεν εκφράζει κανέναν προοδευτικό άνθρωπο, φίλο της ειρήνης και της ανεξαρτησίας, στην χώρα μας και τον κόσμο.

Απαιτούμε την άμεση και κατηγορηματική ανάκληση της εν λόγω δήλωσης.

Ο προοδευτικός κόσμος και η νεολαία στη χώρα μας, μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό σε όλο τον κόσμο, θα βρεθούν και πάλι στο πλευρό της Μπολιβαριανής Βενεζουέλας και θα υπερασπιστούν το δικαίωμα του λαού της να επιλέγει τον δρόμο του αντιστεκόμενος στον πόλεμο του διεθνούς ιμπεριαλισμού.

ΗΠΑ και ΕΕ – ΚΑΤΩ τα ΧΕΡΙΑ από τη Βενεζουέλα

Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΘΑ ΗΤΤΗΘΕΙ

 

Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης “Είμαστε όλοι Βενεζουέλα

Πανελλαδικός  Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός

Πολιτιστικός Σύλλογος “Χοσέ Μαρτί” – Αλληλεγγύη με την Κούβα