1

Ίδρυση Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού για την Ήττα του ΝΑΤΟ

 

 

Την Παρασκευή 28 Απρίλη στην ΑΣΟΕΕ, έπειτα από κάλεσμα συλλογικοτήτων και αγωνιστών/αγωνιστριών, πραγματοποιήθηκε ιδρυτική εκδήλωση για την ίδρυση Αντιιμπεριαλιστικου Συντονισμού για την Ήττα του ΝΑΤΟ.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης εκφωνήθηκε χαιρετισμός εκ μέρους των διοργανωτών, όπου τονίστηκε η αναγκαιότητα σύστασης κινηματικού εργαλείου, που θα συσπειρώσει τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, που αναγνωρίζουν ότι η συντριβή του ΝΑΤΟ αποτελεί προοδευτική εξέλιξη για ολόκληρη την ανθρωπότητα και που επιθυμούν να συμβάλουν στην αναγέννηση του αντιιμπεριαλιστικου κινήματος στον τόπο μας.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους παρευρισκόμενους αγωνιστές και αγωνίστριες, που στο σύνολό τους χαιρέτισαν την πρωτοβουλία. Κατόπιν πρότασης συναγωνιστή, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες ηρωικά Ρώσους και Ουκρανούς αντιφασίστες μαχητές, που αγωνίζονται με το όπλο στο χέρι κατά του φασιστικού καθεστώτος του Κιέβου και του ιμπεριαλισμού του ΝΑΤΟ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την εκφώνηση χαιρετισμού που στάλθηκε από το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Τουρκίας- Λενινιστικό.

Στο δεύτερο μέρος ανακοινώθηκε η ίδρυση του Αντιιμπεριαλιστικου Συντονισμού για την Ήττα του ΝΑΤΟ.

 

 

Το σώμα που συγκροτήθηκε, ενέκρινε την πρόταση των διοργανωτών να υποστηριχθεί η αντιφασιστική – αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, την Κυριακή 7 Μαΐου, στις 1μμ., από το μετρό «Ευαγγελισμός» προς την αμερικανική πρεσβεία.

Επίσης αποφασίστηκε ο Αντιιμπεριαλιστικός Συντονισμός για την Ήττα του ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσει εκδήλωση ανήμερα της 9ης Μάη, όπου θα αποδοθούν τιμές στους ηρωικούς νεκρούς του αντιφασιστικού – αντιιμπεριαλιστικού αγώνα στην Ουκρανία, ενώ θα διαβαστούν μηνύματα από οργανώσεις Ρώσων και Ουκρανών αγωνιστών. Αποφασίστηκε επίσης η οργάνωση της συμμετοχής του Αντιιμπεριαλιστικου Συντονισμού για την Ήττα του ΝΑΤΟ στην αντινατοϊκη διαδήλωση στις 13 Μαΐου στον Βόλο απέναντι σε νατοϊκή στρατιωτική βάση. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις παραπάνω δράσεις θα ανακοινωθούν στα σχετικά καλέσματα.

Στη συνέχεια το σώμα εξέλεξε μία Συντονιστική Επιτροπή Εργασίας, με 3μηνη διάρκεια, η οποία ανέλαβε το έργο της οργάνωσης των επόμενων δράσεων του συντονισμού.

Καλούμε και άλλους αγωνιστές και αγωνίστριες, συλλογικότητες, φορείς και σωματεία που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες με εμάς, να συμμετέχουν στις δράσεις που θα ανακοινωθούν και να έρθουν σε επικοινωνία με τον Συντονισμό για να αποτελέσουν οργανικό κομμάτι του.

 

Email: [email protected]