1

Ιταλία: Αγωνιστικές αντιδράσεις εναντίον των κυβερνητικών μέτρων

[…] Σύμφωνα με τα Συνδικάτα Βάσης, σε πολλά εργοστάσια μεταλλουργίας και αποθήκες η συμμετοχή έφτασε το 70%, ενώ καταγγέλλεται και η προσπάθεια τρομοκράτησης από τον κολοσσό «ArcelorMittal», όπου ορίστηκαν ως «προσωπικό ασφαλείας» όλοι οι εργαζόμενοι. Στην πόλη Μπέργκαμο, όπου τις τελευταίες βδομάδες νεκροτομεία και νεκροταφεία έχουν πλημμυρίσει, οι εργάτες έδωσαν απάντηση στη στάση των μεγαλοβιομηχάνων της Confindustria να αρνούνται μέτρα ασφαλείας και περιορισμούς στην παραγωγή.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε νέες, αυστηρότερες ποινές για παραβάτες των απαγορεύσεων στις μετακινήσεις (πρόστιμα 400 – 3.000 ευρώ) και έδωσε μάλιστα το περιθώριο σε περιφερειακές αρχές να επιβάλλουν και ακόμα πιο αυστηρούς περιορισμούς. Είπε ότι είναι ευπρόσδεκτη η βοήθεια του στρατού για τον έλεγχο της κατάστασης και βέβαια επανέλαβε τα περί «ατομικής ευθύνης» που πρέπει να αναλάβει ο καθένας «για να βγούμε από την κρίση»…

[…] 

Αγωνιστικό κάλεσμα και από υγειονομικούς

Τη δική τους θέση στη κινητοποίηση πήραν και υγειονομικοί, που συνεχίζουν την παλικαρίσια μάχη στα νοσοκομεία, αλλά και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους – πυροσβέστες, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, που συμμετείχαν συμβολικά για κάποια λεπτά. Ξεχώρισε το κάλεσμα 400 υγειονομικών (γιατρών και νοσηλευτών) οι οποίοι σταμάτησαν να δουλεύουν για λίγα λεπτά κρατώντας το μήνυμα «Εμείς δεν μπορούμε να απεργήσουμε, κάντε το εσείς για μας», που έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο imerodromos.gr (από το 902.gr)…