1

Κάλεσμα στnν κινητοποίηση 9/7, 19:00, πλ. Κοραή, και σε σύσκεψη για την ελευθερία στη διαδήλωση.

Οι αγώνες δεν καταργούνται!

Κάλεσμα σε Σύσκεψη για την ελευθερία στη διαδήλωση

 

Η Κυβέρνηση επιχειρεί να ψηφίσει, με τη σύμπραξη του ΚΙΝΑΛ, το νομοσχέδιο ουσιαστικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων και συναθροίσεων που επιδιώκει να βγάλει στην παρανομία τους λαϊκούς αγώνες.

Η στάση της κυβέρνησης είναι ενδεικτική του αυταρχισμού της πολιτικής της, αφού εμμένει σε ένα νομοσχέδιο το οποίο όχι απλώς έχει ξεσηκώσει ευρείες λαϊκές αντιστάσεις, αλλά έχει στηλιτευτεί ως αντισυνταγματικό και αντιδραστικό ακόμη και από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, Πανεπιστημιακά ιδρύματα και φορείς.

 Η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει το νομοσχέδιο που απαγορεύει το θεμελιώδες δικαίωμα του λαού στη διαδήλωση και διαμαρτυρία!

Τους δηλώνουμε ότι οι αγώνες της κοινωνίας και η λαϊκή οργή δεν μπορούν να καταργηθούν με την καταστολή, τον αυταρχισμό και την προσφυγή σε χουντικά νομοθετήματα.

Ο λαός θα διαδηλώνει και θα διαμαρτύρεται απέναντι στις πολιτικές που τον πλήττουν, όπως έχει δικαίωμα, χωρίς να ζητά την άδεια, και πολλώ μάλλον την άδεια της αστυνομίας και των δυνάμεων καταστολής.

 Όλοι και όλες στην παλλαϊκή διαδήλωση σήμερα Πέμπτη 9/7, 19.00 Προπύλαια (Κοραή)

Καλούμε σε ευρεία σύσκεψη αγωνιστές και αγωνίστριες, συνδικαλιστές, εκπροσώπους φορέων, συνδικάτων, φοιτητικών συλλόγων, τοπικών κινήσεων και κινημάτων για να συζητήσουμε τη συνέχεια του αγώνα Παρασκευή 10/7 19.00 στην ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2).

Επιτροπή για την Ελευθερία στη Διαδήλωση