1

Στηρίζουμε Κούβα: Αλληλεγγύη ΝΑΙ – Αποκλεισμός ΟΧΙ

Η Κούβα δίνει μια εξαιρετική μάχη τις τελευταίες ημέρες. Όχι μόνο πολεμάει τον ιό COVID-19 (εντός και εκτός συνόρων της), αλλά παράλληλα μάχεται και ενάντια στον αποκλεισμό των Ηνωμένων Πολιτειών που εδώ και χρόνια της έχει επιβληθεί.

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, από το 1992, εκδίδει ψήφισμα κάθε χρόνο που καταδικάζει τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό – εμπάργκο κατά της Κούβας και τον κηρύσσει παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Δικαίου.

Η αλτρουιστική αντίδραση του νησιού στην παγκόσμια αυτή κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεχίζει μια μακρά ιστορία ανθρωπισμού της Κούβας. Τα τελευταία 56 χρόνια, 400.000 Κουβανοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας ανταποκρίθηκαν σε επιδημίες και φυσικές καταστροφές ανά τον κόσμο και βοήθησαν στην κατασκευή υπηρεσιών υγείας σε 164 χώρες.

Η Κούβα έδινε πάντα προτεραιότητα στις ανθρωπιστικές ανάγκες των λαών, ανεξάρτητα από τα σύνορα ή την πολιτική. Αυτή τη στιγμή της διεθνούς κρίσης, ο αποκλεισμός των ΗΠΑ είναι εγκληματικός, όχι μόνο για τον αντίκτυπό του στον ίδιο τον Κουβανικό λαό, αλλά και για την παρεμπόδιση της ικανότητάς του να βοηθήσει στην παγκόσμια μάχη κατά του ιού.

Το επώδυνο μάθημα που διδάσκεται από την τρέχουσα πανδημία είναι πως η εκπαίδευση και η υγεία των πολιτών είναι τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία μιας χώρας. Δυστυχώς πολλές από τις Δυτικές χώρες αποδείχθηκε αδιαμφισβήτητα ότι είναι “φτωχές”.

Η άρση των γενοκτονικών κυρώσεων εναντίον του Κουβανικού λαού θα ήταν το πλέον σωστό πράγμα και θα άνοιγε τις πόρτες σε έναν καλύτερο κόσμο.

Καταδικάζουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες με όλη μας τη δύναμη και σας καλούμε να υποστηρίξετε αυτήν την πρωτοβουλία και να υψώσετε μαζί μας τις φωνές σας υπέρ της Κούβας.

Η Κούβα έχει δείξει την διεθνή αλληλεγγύη της. Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε την εκτίμησή μας.

Η Κούβα δεν είναι μόνη της! Στεκόμαστε μαζί της!
Ο αποκλεισμός πρέπει να αρθεί τώρα μια για πάντα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΑΙ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΟΧΙ

Η Κούβα θα κερδίσει!!!

Διαβάστε πως να συμμετάσχετε στην καμπάνια στην ιστοσελίδα barbudosdesierramaestra.blogspot.com…