1

Κανένας άνθρωπος μόνος στην πανδημία – Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στο διαδίκτυο

Τις μέρες αυτές που ο κρατικός μηχανισμός αποδεικνύεται ανεπαρκής να υποστηρίξει στην πράξη ακόμα και τα ίδια τα μέτρα που η ίδια η κυβέρνηση εξαγγέλλει κάθε απόγευμα με διαγγέλματα για την προστασία των ευάλωτων ομάδων και των εργαζόμενων, ομάδες πολιτών έχουν συγκροτήσει πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.

[…]

Η Ομάδα ενημέρωσης και αλληλοβοήθειας ενάντια στην ασθένεια COVID-19 παίρνει ιατρικές πληροφορίες από ιατρικό προσωπικό, απαντάει μέσα από έγκυρες πηγές σε αρκετών ειδών ερωτήματα και μοιράζεται δράσεις ανά τόπους προσπαθώντας να συγκροτήσει ένα ευρύ δίκτυο αλληλεγγύης.

Η πρωτοβουλία Covid19: Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη επικεντρώνεται στο κομμάτι των εργασιακών ζητημάτων και μαζεύει καταγγελίες για εργασιακούς χώρους όπου διαπιστώνονται αυθαιρεσίες, απολύσεις ή οτιδήποτε άλλο αντιβαίνει την εργατική νομοθεσία και τις πρόσφατες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

Η ομάδα Κανένας μόνος. Αλληλεγγύη στις γειτονιές της Αθήνας δημιουργεί ένα δίκτυο υποστήριξης και αλληλεγγύης για να μην μείνει κανένας μόνος του στις γειτονιές της Αθήνας.

Στο επόμενο λινκ θα βρείτε που γίνονται Ανοιχτές αιμοδοσίες εκτός νοσοκομείων καθώς οι ανάγκες για αιμοδοσία δεν τελειώνουν αυτές τις μέρες και χρειάζεται να βρεθούν τρόποι ώστε με ασφάλεια να μπορεί να συνεχίζεται απρόσκοπτα η δωρεά αίματος.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο πήραν την πρωτοβουλία για την οργάνωση και τη λειτουργία μιας τηλεφωνικής Γραμμής Βοήθειας, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης, καθώς και ανοικτών Γραμμών Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype) με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων όσων νιώθουν ψυχολογικά αβοήθητοι εν μέσω της νέας καθημερινής πραγματικότητας λόγω του κορονοϊού.

Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία προσφέρει δωρεάν ψυχιατρική βοήθεια μέσω τηλεδιάσκεψης για θέματα που αφορούν στο τι βιώνουμε μέσα σε αυτή την κατάσταση της πανδημίας.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο toperiodiko.gr…