1

Να αποσυρθεί τώρα το μέτρο για την πολιτική επιστράτευση και επίταξη των απεργών

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της ΠΑΤΕΚ

Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω καραντίνας και πανδημίας θέλει να βάλει στο γύψο το συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα και με τις αίμα κατακτήσεις του εργατικού κινήματος.

Έρχεται με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 20 Μάρτη, για τα  «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης», να επαναφέρει με το άρθρο 12, την πολιτική επιστράτευση και κάθε μορφή επίταξης κατά τη διάρκεια της απεργίας! Ένα μέτρο που με τους αγώνες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος είχε απαγορευτεί εδώ και 5 χρόνια!

Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, κάθε προοδευτικός άνθρωπος και συνολικά το συνδικαλιστικό αλλά και όλο το λαϊκό κίνημα πρέπει να απαιτήσει να παρθεί τώρα πίσω αυτό το μέτρο.

Είναι ντροπή στο όνομα των μέτρων ενάντια στο κορωνοϊο και την δημόσια υγεία, να γίνεται προωθείται η  περιστολή των λαϊκών, εργατικών, συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που η εργοδοσία και το μεγάλο κεφάλαιο οργιάζει από αυθαιρεσία, η κυβέρνηση τους αφήνει ελεύθερο το πεδίο. Καθημερινά εμφανίζονται καταγγελίες:

  • Για απολύσεις άνευ προηγουμένου με πολύ πάνω από 40000 σε 10 μέρες
  • Για να αναγκαστικές άδειες άνευ αποδοχών
  • Εντατικοποίηση των ρυθμών εργασίας
  • Μη τήρηση των μέτρων υγιεινής για την εξάπλωση του ιού, ακόμα και στις υπηρεσίες Δημόσιας υγείας.
  • Με καταπάτηση κάθε δικαιώματος ακόμα και των ευπαθών ομάδων, τους οποίους κρατούν μαντρωμένους στη δουλειά, χωρίς άδειες εις βάρος της υγείας τους

Η πανδημία του κορονοϊού να μην αποτελέσει ευκαιρία για την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας!

Γνωρίζουν καλά ότι οι πολιτικές τους αυξάνουν την οργή και την εκμετάλλευση. Φοβούνται την οργή μας που μπορεί να γίνει αγώνας, για αυτό πέρνουν τα μέτρα τους

Η κυβερνηση θέλει να επιβάλει ακρα του τάφου σιωπή, να μας κλείσει τα στόματα για αυτό παίρνει αυτά τα μέτρα. Άλλωστε πέραν της επαναφοράς της πολιτικής επιστράτευσης λίγες μέρες πριν η Κυβέρνηση επεξεργαζόταν και την κατάθεση του νομοσχεδίου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

 Χρειάζεται καθημερινά να χτίζουμε ένα μέτωπο στους χώρους δουλειάς που θα υπερασπιστεί τα κεκτημένα δικαιώματά μας και θα διεκδικήσει να μην πληρώσουμε εμείς το κόστος από την πανδημία. . Αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι οι πρωτοπόροι εργαζόμενοι και αγωνιστικές δυνάμεις μέσα από την κοινή συλλογική ενωτική δράση. Να στηρίξουμε κάθε εργαζόμενο κάθε σωματείο που δίνει την μάχη για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠ Ο ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ-ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΕΙΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ-ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ  ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Facebook: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ                                  

[email protected]