1

Ο νεοφιλελευθερισμός έχει συνέπειες που υπολογίζονται με μαθηματική ακρίβεια

 

του Κώστα Γεωργόπουλου

 

Μας λένε ότι το πάρα πολύ κράτος είναι πρόβλημα στη δημοκρατία, ειδικά η κρατική παρεμβατικότητα και η κοινωνική πρόνοια. Το έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές να μας το λένε διάφορες προβεβλημένες προσωπικότητες του Ελληνικού πολιτικού συστήματος με τις περισσότερες να προέρχονται από το χώρο του κυβερνόντος κόμματος το οποίο είναι απόλυτα ξεκάθαρο σχετικά με την ιδεολογική του πυξίδα. Δηλαδή, ιδιωτικοποίηση των πάντων και μηδενικός έλεγχος μιας και οι αγορές αυτορρυθμίζονται. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ βέβαια δεν έχουν δικαίωμα διά να ομιλούν διότι πρακτικά έχουν κινηθεί στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση υπογράφοντας μνημόνια και ψηφίζοντας νόμους, τα οποία αποτελούν την έμπρακτη υλοποίηση των νεοφιλελεύθερων αρχών. Κατεύθυνση που ορίζουν οι τράπεζες και οι λομπίστες της Κομισιόν.

Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο σημείο τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να είναι πλέον ευγενική χορηγία του ιδρύματος Λάτση, οι αυτοκινητόδρομοι να ανήκουν στους ολιγάρχες, το παιδογκολογικό του παίδων Αγία Σοφία να προορίζεται για παιδική χαρά της Βαρδινογιάννενας, τα σχολεία να σπρώχνονται προς την αναζήτηση χορηγών, τα αεροδρόμια να ξεπουλιούνται, ο ΟΣΕ να έχει σπάσει σε κομμάτια και τα φιλέτα να εκποιούνται και πολλά πολλά ακόμα. Πραγματοποιείται δηλαδή ένα αχαλίνωτο πλιάτσικο εις βάρος των ανθρώπων που τα έχτισαν, δίχως τέλος.

Ο νεοφιλελευθερισμός απαιτεί βαρβαρότητα και ατομισμό, υπηρεσίες για τους λίγους και λουμπενοποίηση για τους πολλούς. Περιστολή των κοινωνικών υπηρεσιών και κοινωνική πολιτική μόνο μέσω φιλοδωρημάτων. Ο νεοφιλελευθερισμός θέλει να εξαλείψει οποιαδήποτε υπόνοια κοινωνικής ευθύνης και χρέους απέναντι στο σύνολο. Ο καθένας για τον εαυτό του και με όποιο μέσο διαθέτει. Αυτό είναι κατάντια και πρέπει να αλλάξει. Είναι ζήτημα επιβίωσης και αυτοεκτίμησης. Να απαλλαγούμε πλέον από το στίγμα του ραγιά και να χτίσουμε μια κοινωνία που μας αξίζει γιατί ο νεοφιλελευθερισμός δεν παίζει.

Ο νεοφιλελευθερισμός έχει συνέπειες που υπολογίζονται με μαθηματική ακρίβεια και μετριούνται σε νεκρούς.

 

Πήραμε τη φωτογραφία από σχετικό ρεπορτάζ του Ημεροδρόμου.