1

Ο κύριος Κανγκ ανησυχεί

Πρώτη εβδομάδα μέσα στο σπίτι για τους πιο πολλούς και ήδη έχουν δημιουργηθεί πολλά ερωτήματα φιλοσοφικά ή όχι. Σε μας τους Κινέζους μας αρέσουν ξέρετε αυτά.

Οι καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί από την εξάπλωση του ιού και την αδυναμία του συστήματος δημιουργούν κάθε μέρα νέα δεδομένα. Έχουν αρχίσει και επηρεάζουν όλες τις πλευρές της ζωής μας.

Ευχαριστώ για δεύτερη φορά τους φίλους που φιλοξενούν το κείμενό μου στην ιστοσελίδα τους και μου δίνουν έτσι ευκαιρία να εκφράσω μία ανησυχία μου.

Η κατάσταση που ζούμε δικαιολογεί με ένα τρόπο κάποια μέτρα και αυτά με βάση τους επιστήμονες είναι πράγματι αποτελεσματικά. Δεν μπορεί να δικαιολογήσει όμως με κανένα τρόπο, το πως μπορούν να περιοριστούν με κατάχρηση σημαντικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι αυτά τα μέτρα να μείνουν για πάντα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες.

Η αληθινή δημοκρατία είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα. Εσείς οι Έλληνες ξέρετε χιλιάδες χρόνια τώρα τη σημασία της δημοκρατίας. Η δημοκρατία είναι ο μόνος τρόπος για να ζούμε όλοι καλά.

Μπορεί τώρα να περνάμε έναν βαρύ χειμώνα αλλά μην ξεχνάμε ότι τον χειμώνα ακολουθεί η άνοιξη.

Συντροφικά,

Κανγκ Γι Λ.

 

Για την αντιγραφή, Ηλέκτρα Καλτσώνη