1

Η ομιλία ενός κλόουν στο ελληνικό κοινοβούλιο

του Βασίλη Λιόση

Ο Ζελένσκι κλήθηκε να μιλήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο ενώ στο παρελθόν κανείς από τους ηγέτες χωρών που σφάχτηκαν οι λαοί τους δεν προσκλήθηκε (βλέπε Ιράκ, Αφγανιστάν, Συρία, Σερβία). Η επιλεκτική ευαισθησία απλώς δεν είναι ευαισθησία αλλά καθαρή υποκρισία. Ο Ζελένσκι ήταν προκλητικός με μία μελετημένη και προφανώς υπαγορευμένη ομιλία.

  1. Μας είπε ότι αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία δεν έχει ξανασυμβεί από τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος. Τεράστιο ψέμα. Ο Ζελένσκι δεν έχει ασθενή μνήμη, αλλά είναι ένας πατενταρισμένος ψεύτης. «Ξέχασε» να μας πει για την Κύπρο, για τη Σερβία, για την Ανατολική Ουκρανία και τα αίσχη των Ουκρανών νεοναζί (πριν την πολεμική σύρραξη με τη Ρωσία). Των ναζί που τον στηρίζουν και τους στηρίζει.
  2. Αναπαρήγαγε την περιγραφή γεγονότων, όπως τον υποτιθέμενο βομβαρδισμό του μαιευτηρίου, που αποδείχτηκε ότι είναι ένα κατασκευασμένο ψέμα, σύμφωνα με τα όσα είπε η κοπέλα της φωτογραφίας που έκανε τον γύρο του κόσμου.
  3. Έριξε βάρος στον ελληνισμό της Ουκρανίας για να αγγίξει τα πατριωτικά αισθήματα του ελληνικού λαού. Να τι «ξέχασε» κι εδώ να μας πει: η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega το 2014, κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του ομογενή Σπυρίδωνα Κιλιγκάροφ από νεαρούς Ουκρανούς μασκοφόρους της νεοναζιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας». «Ξέχασε» ακόμη να μας πει για την πρόσφατη δολοφονία δύο Ελλήνων ομογενών από Ουκρανούς στρατιώτες.

Η κορύφωση της χυδαιότητας ήρθε όταν έδωσε τον λόγο σε δύο Ουκρανούς στρατιώτες. Ο ένας είπε με απαράμιλλο θράσος και προκαλώντας το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού ότι μάχεται με το τάγμα Αζόφ, δηλαδή τους νεοναζί της Ουκρανίας. Πρόκειται, όπως είναι γνωστό, για παραστρατιωτική ομάδα που έχει ως έμβλημά της το Wolfsangel, το ρουνικό σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε από διάφορες μονάδες των SS και έχει απαγορευτεί στη Γερμανία ως ναζιστικό σύμβολο. Ακόμη και ο Σαμαράς επέκρινε την παρουσία του νεοναζί στο κοινοβούλιο και είπε ότι πρόκειται για μεγάλο λάθος.

Ο δεύτερος αυτοπαρουσιάστηκε ως Έλληνας, μόνο που μίλαγε ουκρανικά και φόραγε κουκούλα. Πολύ κακοστημένη παράσταση. Ο Ζελένσκι φαίνεται πως δεν διδάχτηκε τίποτα από τα τηλεριάλιτι στα οποία συμμετείχε…

Και οι Έλληνες βουλευτές; Δείτε στην εικόνα ποιους χειροκρότησαν.