1

Αφιέρωμα στον κουβανέζικο κινηματογράφο στο Open Air Cinema Festival της Νέας Σμύρνης

Για έβδομη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει το Open Air Cinema Festival, φέτος με ένα αφιέρωμα στον Κουβανέζικο Κινηματογράφο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στις 19 Σεπτεμβρίου.

Τη δεκαετία του ’60 άρχισε να εδραιώνεται ο Κουβανέζικος κινηματογράφος, καθορίζοντας τα αισθητικά και θεματικά του όρια, με όχημα την πολιτιστική του ταυτότητα. Μέχρι τότε είχε να επιδείξει ταινίες φτωχής καλλιτεχνικής αξίας, οι οποίες αναφέρονται συχνά ως «προεπαναστατικές», θέτοντας ένα χρονικό όριο, πριν και μετά την άνθησή του.

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, «στο αφιέρωμα θα προβληθούν 10 ταινίες από τη χρυσή δεκαετία του κουβανέζικου κινηματογράφου και κάποιες πιο σύγχρονες, σε μία προσπάθεια μύησης του κοινού σε έναν πιο ιδιαίτερο και όχι τόσο εμπορικό κινηματογράφο. Φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, διατηρούμε την ελεύθερη είσοδο»

Οι προβολές γίνονται στο Ιωσηφόγλειο Μέγαρο (Συγγρού 221), με ελεύθερη είσοδο σε ένα ιδιαίτερο σινεμά που δημιουργήθηκε ειδικά για το φεστιβάλ, κάθε βράδυ στις 21.00.

Οπως αναφέροουν οι διοργανωτές του, το Αφιέρωμα γίνεται στο πλαίσιο των Ιωνικών Γιορτών που παράλληλα με το Open Air Cinema Festival «έχουν εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή πολιτιστικά φεστιβάλ της Αθήνας, μετατρέποντας τη Νέα Σμύρνη σε χώρο υποδοχής των μεγαλύτερων παραγωγών και καλλιτεχνικών δράσεων της σεζόν, φιλοξενώντας κάθε χρόνο περισσότερους από 80000 επισκέπτες από όλη την Αθήνα.

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, όπως και στις εκδηλώσεις των Ιωνικών Γιορτών θα εφρμοστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του κοινού από τον COVID 19.

        

Αναδημοσίευση από το moveitmag.gr