1

ΠΑΚΣ: Όλοι/-ες στην Αντιφ/κή-Αντιιμπερ/κή διαδ/ση στα Γραφεία της ΕΕ, Κυρ. 9/5, 13:00, Προπύλαια

 

Ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός (Π.Α.Κ.Σ.) συμμετέχει στην αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση της 9ης Μάη, τιμώντας τα 76 χρόνια από την ημέρα που ο αντιφασιστικός αγώνας των λαών οδήγησε στην συντριβή του ναζισμού, με τελική πράξη την νίκη του Κόκκινου Στρατού στο Βερολίνο και το γκρέμισμα του ναζιστικού συμβόλου από το Ράιχσταγκ, όπου στην θέση του μπήκε η κόκκινη σημαία.

Η μνήμη των παραπάνω ιστορικών στιγμών είναι ιδιαίτερα σημαντική σε μια εποχή ιστορικού αναθεωρητισμού, με το ιμπεριαλιστικό ιδεολόγημα της ταύτισης ναζισμού/κομμουνισμού από μεριάς της ΕΕ να επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία, ξεπλένοντας στην πραγματικότητα τα ακροδεξιά-φασιστικά δεκανίκια της ολιγαρχίας και προσπαθώντας να κατασκευάσει άλλοθι για τον κοινωνικό πόλεμο απέναντι στον “εχθρό λαό”. Μάλιστα, τα παραπάνω συμβαίνουν σε μια εποχή όπου τα ακροδεξιά κόμματα σηκώνουν κεφάλι στην Ευρώπη, με την ιδεολογία τους να υιοθετείται ολοένα από τις κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις της ολιγαρχίας, για να αξιοποιηθεί στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Στην Ανατολική Ουκρανία ο φασισμός σήκωσε για άλλη μια φορά κεφάλι με σκοπό να εξυπηρετήσει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που βάζουν ξανά φωτιά στην περιοχή.

Η χώρα μας μετατρέπεται σε ορμητήριο πολέμου, με τις βάσεις θανάτου των ΝΑΤΟ/ΗΠΑ και την πρωτοφανή απόβαση αμερικανικών στρατευμάτων στα πλαίσια της άσκησης Defender Europe 21, να υπηρετούν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για αιματοκύλισμα των λαών της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Ουκρανίας. Το παραπάνω καθιστά την χώρα μας συνένοχη της πολιτικής-οικονομικής-υλικής και ηθικής στήριξης του δυτικού ιμπεριαλισμού στην φιλοφασιστική ουκρανική κυβέρνηση και τα παραστρατιωτικά-παρακρατικά ναζιστικά τάγματα εφόδου, γεγονός που προσβάλλει τους αντιφασιστικούς αγώνες του λαού που έδωσε το αίμα του μέσα από της γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ. 

Η υποταγή στον ιμπεριαλισμό οδηγεί ταυτόχρονα στην ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων και την καταστολή του “εσωτερικού εχθρού”, το μιλιταρισμό και τα πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα, όταν η κοινωνία έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε από υγεία και κοινωνικές παροχές. 

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία σε πλατιά συμμετοχή στην αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση, για να τιμήσουμε την πάλη των λαών ενάντια σε φασισμό και ιμπεριαλισμό στο τότε και το σήμερα, απαιτώντας:

  • ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ
  • ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ 2 ΑΚΡΩΝ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

 

Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός (ΠΑΚΣ)