1

ΠΑΤΕΚ: Πορεία ενάντια στο ν/σ ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης (Τετ. 1/9 7μμ., πλ. Κλαυθμώνος)

Μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση της ΝΔ  η κυβέρνηση της ΝΔ καταθέτει  την Τετάρτη 1η Σεπτέμβρη,  το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιό της, με το οποίο ιδιωτικοποιείται η επικουρική ασφάλιση, χάνοντας τον αναδιανεμητικό της χαρακτήρα και μετατρέπεται σε κεφαλαιοποιητική.

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό έρχεται να κάνει πράξη αυτό που ζητούσαν χρόνια τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες και διαφόρων ειδών «επενδυτές». Οι εισφορές για την επικουρική ασφάλιση μας πλέον χαρίζονται για τζογάρισμα στις ασφαλιστικές, τις επενδυτικές και τους τζογαδόρους των χρηματηστηρίων.

Δεν φτάνει τα εξωντοτικά όρια ηλικίας, τα 35-37 χρόνια εργασίας για να πάρουμε μια σύνταξη πείνας, με τον νέο νόμο τους οι νέοι εργαζόμενοι μόνο θα πληρώνουμε αλλά δεν θα ξέρουμε τι σύνταξη θα πάρουμε αφου θα εξαρτάται από το πως τζογάραν τα λεφτά μας στο χρηματηστήριο. Ο ασφαλισμένος θα γνωρίζει μόνον τα πόσα θα πληρώνει για την επικουρική ασφάλιση, το τι σύνταξη θα πάρει… αυτό επαφίεται στις ορέξεις των «αρπακτικών» του κεφαλαίου και της Αγοράς.

Το νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση μαζί με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ το καλοκαίρι ολοκληρώνει μια βαθιά αντεργατική και νεοφιλελευθερη αντιμεταρύθμιση. Χτυπώντας βαθιά τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχουν όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες με τις διαχρονικές τους μεταρρυθμίσεις εστρωσαν το δρόμο για την σημερινή κατάσταση.

Θέλουν να μας γυρίσουν 10ετίες πίσω για να βοηθήσουν το κεφάλαιο να αυξήσει τα κέρδη του.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η ΓΣΕΕ, τα περισσότερα εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες όχι μόνο δεν αντιδρούν με κινητοποιήσεις αλλά με τα επιχειρηματά τους και την στάση του βοηθάνε την κυβέρνηση, βρωμίζουν την έννοια και την σημασία του συνδικαλισμού,

Οι εργαζόμενοι όμως γνωρίζουμε καλά ότι ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε δημοσια ποιοτική ασφάλιση, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας και βελτίωση της εργασίας και της ζωής μας συνολικά, είναι η οργάνωση στους χώρους δουλείας, η ενίσχυση των σωματείων μας, η ανεξάρτητη ταξική δράση και ενότητα.

Η επίθεση που δεχόμαστε δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με παραταξιακά σχέδια και κομματικό συνδικαλισμό. Χρειάζεται η μέγιστη ταξική αγωνιστική ενότητα όλων των εργαζομένων και ρευμάτων που θέλουν να αγωνιστού για τα εργατικά δικαιώματα και την ταξική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος

Συμμετέχουμε στην διαδήλωση κατά του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που διοργανώνεται, την Τετάρτη 1η Σεπτέμβρη, και ώρα 7μμ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, καθώς και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή.α

γ. Να απαιτήσουν μόνιμες προσλήψεις προσωπικού και γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς την κοινωνική ασφάλιση, κατάργηση των μνημονίων, των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών εγκυκλίων τους καθώς και επιστροφή όλωντωναποθεματικών, που ληστεύθηκαν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, από τις κυβερνήσεις, διαχρονικά.

KAMIA ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ & ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑ & ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πανελλαδική Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Κίνηση