1

Εργατική Πρωτομαγιά 2020: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ανακοίνωση ΠΑΤΕΚ)

[…]

Οι εργαζόμενοι, το συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται τώρα να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας, την ενότητα μας, τις διεκδικήσεις μας για να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματά, την υγεία και τη ζωή μας.

ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ!

Η ΓΣΕΕ έχει αποδείξει τον αντιδραστικό της ρόλο, την πλήρη ταύτισή της με τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα και τις επιλογές του ΣΕΒ και της αστικής τάξης. Φάνηκαν ποιοι είναι και τώρα στην πανδημία με την παντελή απουσία τους. Να τελειώνουμε με αυτούς.

Στη νέα κατάσταση χρειάζονται υπερβάσεις στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Δε μπορούμε να πάμε με μία από τα ίδια. Να πάρουμε διαζύγιο με τις λογικές που διασπούν το κίνημα για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Ενότητα-Ταξική ανεξαρτησία-αγώνας!

Με αιτήματα που θα ενώνουν την τάξη, θα προκρίνουν την αντιμετώπιση της πανδημίας από τη σκοπιά των υγειονομικών αναγκών όλης της κοινωνίας και την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων. Με συνδικάτα δυνατά, μαζικά, ενωτικά, μαχητικά, ανεξάρτητα. Εμείς πρωταγωνιστές. Δημοκρατία στη συζήτηση, στην απόφαση, στο σχεδιασμό, στο συντονισμό.

ΔΕ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΚΑΓΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ!

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 6ωρο-5μερο ΤΩΡΑ!

ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751. ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ. ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΥΠΕΡΚΕΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. ΤΕΣΤ, ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΘΕΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ. ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Η 1η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Η κυβέρνηση προσπαθεί με αφορμή την πανδημία να παγώσει τη συνδικαλιστική δράση και τις εργατικές διεκδικήσεις. Η πρωτομαγιά δεν μετατίθεται. Είναι απεργία. Η ταξική πάλη δε μπαίνει σε καραντίνα. Οι αντιστάσεις των εργαζομένων που εκφράστηκαν με πολύμορφο τρόπο το προηγούμενο διάστημα χρειάζεται τώρα να ενωθούν. Να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης και αγώνα.

Σ΄ αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα υπό την ευθύνη των ίδιων των συνδικάτων, την Πρωτομαγιά να εκφράσουμε με δημιουργικό τρόπο τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματά μας. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις πολύμορφες δράσεις και συγκεντρώσεις των αγωνιστικών ταξικών συνδικάτων σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, που μέσα σε συνθήκες πανδημίας δείχνουν ν’ αποκτούν συμβολική μορφή, εκφράζοντας ταυτόχρονα όμως με τον καλύτερο τρόπο τις αγωνίες, τα αιτήματα και τις αγωνιστικές διαθέσεις. Για να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων: δε θα πληρώσουμε πάλι εμείς την κρίση τους. Ο λαός θα σώσει το λαό. Για το νικηφόρο εργατικό κίνημα που έχει ανάγκη η εποχή μας.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

https://protpatek.wordpress.com  E-mail: [email protected]