1

Σπρώχνουν να εμβολιαστούν

Διαβάζω ότι στη Βρετανία διάφοροι εύρωστοι οικονομικά πολίτες σπρώχνουν για να μπουν από τους πρώτους στη σειρά που θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Για να πω την αλήθεια δεν μου κάνει καθόλου μα καθόλου εντύπωση.

Αλλά με την ευκαιρία θέλω να ρωτήσω και ας μου απαντήσει όποιος έχει απάντηση. Αν έχει κάποιος. Για ποιο λόγο οι 150 της κυβέρνησης -εδώ στην Ελλάδα- προηγούνται στον εμβολιασμό; Για τον πρωθυπουργό το καταλαβαίνω. Πρέπει να δώσει, ας πούμε, το παράδειγμα. Το ίδιο και οι αρχηγοί των κομμάτων. Σύμφωνοι. Αλλά οι υπόλοιποι; για ποιο λόγο; Εκτός αν ανήκουν σε ειδική κατηγορία, όπως είναι οι υπερήλικες ή οι έχοντες ειδικά νοσήματα. Αλλά μάλλον δεν είναι κανείς τους σε αυτή την κατηγορία. Τότε; Με ποιο κριτήριο; Και γιατί 150; Τόσοι είναι οι υπουργοί και υφυπουργοί; Όχι, είναι πολύ λιγότεροι. Άρα σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι παρατρεχάμενοι.

Να σας πω την αλήθεια, δυστυχώς ούτε αυτό μου κάνει πολύ εντύπωση. Αυτή είναι η δήθεν δημοκρατία την οποία πρεσβεύουν, η αστική δημοκρατία δηλαδή.

ΥΓ. τώρα μόλις διαβάζω ότι για να εμβολιαστούν οι 150, έμεινε πίσω ο εμβολιασμός των υγειονομικών στο Σωτηρία. Εύγε!

Ο επίμονος