1

Θέλουν να εμποδίσουν διαδηλώσεις και απεργίες

Ο επίμονος

Διάβασα σε μια εφημερίδα ότι η κυβέρνηση προωθεί αλλαγές στον ποινικό κώδικα. Με βάση κάποιες από αυτές θα τιμωρείται “με φυλάκιση έως τρία έτη ο υπαίτιος-μέλος ένωσης και οργάνωσης που δημιουργήθηκε για τη διάπραξη πλημμελήματος με το οποίο επιδιώκεται φθορά ξένης ιδιοκτησίας (δημοσίων ή ιδιωτικών εγκαταστάσεων), διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και παρακώλυση των συγκοινωνιών και διατάραξη της οικιακής και κοινής ειρήνης και παρακώλυση της λειτουργίας άλλων κοινωφελών εγκαταστάσεων».

Οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές ισχυρίζονται ότι δήθεν η αλλαγή αυτή έχει στόχο της τον “Ρουβίκωνα”. Ανοησίες! Οι μπογιές του “Ρουβίκωνα” κανέναν δεν φοβίζουν, κανέναν δεν ενοχλούν και σίγουρα δεν ξεσηκώνουν τους εργαζόμενους να αγωνιστούν. Αντίθετα, τους στέλνουν πιο βαθιά στον καναπέ τους.

Η ρύθμιση αυτή έχει στόχο το λαϊκό κίνημα, τους αγώνες των εργαζομένων και των νέων, τους διαδηλωτές, τους απεργούς. Αυτοί είναι που θα θεωρηθούν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που παρακωλύει τις συγκοινωνίες και διαταράσσει την “οικιακή και κοινή ειρήνη” όταν διαδηλώνουν. Ο νόμος αυτός πάει πακέτο με την αλλαγή στη νομοθεσία για την απεργία που θέλει να ψηφίσει η ΝΔ. Με βάση αυτή, για να γίνει απεργία θα ψηφίζουν οι εργαζόμενοι ηλεκτρονικά (καθ’ υπόδειξη του εργοδότη ίσως;)! Βασικά θέλουν να βγάζουν τις απεργίες παράνομες αφού δεν θα είναι δυνατή η ηλεκτρονική ψηφοφορία. Αλλά και αν είναι μήπως θα ειναι αδιάβλητη; Ας γελάσω.

Θέλουν λοιπόν να μας δέσουν τα χέρια, να μας φιμώσουν, να μην μπορούμε να αγωνιστούμε ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται να προστεθούν σε όλα εκείνα των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων. Για να θέλουν να ψηφίσουν τέτοια μέτρα πάει να πει πως φοβούνται το ξέσπασμα αγώνων. Αλλά δεν πρόκειται να περάσουν στην πράξη αυτά! Να το ξέρουν καλά! Το λαϊκό κίνημα θα ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του.