1

Τι είπε ο πρωθυπουργός και το χρέος

Τι είπε ο πρωθυπουργός στο χτεσινό διάγγελμά του πέρα από το ότι πήρε (επιτέλους!) κάποιες αποστάσεις από τις σκοταδιστικές και επικίνδυνες γαι τη δημόσια υγεία πρακτικές της Εκκλησίας; Ουσιαστικά θέλησε να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για το απροετοίμαστο και την τραγική έλλειψη υποδομών του συστήματος υγείας που πιθανότατα θα οδηγήσουν σε τραγικές καταστάσεις ανάλογες, μπορεί και χειρότερες, της Ιταλίας. Θέλησε να δείξει ότι τάχα η κυβέρνησή του έκανε ότι μπορούσε με τα ελάχιστα μέσα που παρείχε. Προσπαθεί από τώρα να απομακρύνει το πολιτικό κόστος και αντίθετα, να αποπροσανατολίσει και να κερδίσει πόντους.

Φοβάμαι πως πολύ σύντομα θα φανούν οι τραγικές συνέπειες της χρόνιας υποχρηματοδότησης και των περικοπών της μνημονιακής περιόδου, με τρόπο που ούτε τον φανταζόμαστε. Ελπίζω βέβαια να διαψευστώ.

Σε κάθε περίπτωση επανέρχεται το ζήτημα των ζητημάτων: θα εξακολουθήσουμε να πληρώνουμε το φόρο αίματος στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που λέγεται χρέος; Μήπως ήρθε η ώρα να παγώσει η αποπληρωμή του; Τώρα, για να εξοικονομηθούν τα αναγκαία μέσα για τη δημόσια υγεία;

Ο επίμονος