1

Το δικαίωμα της αυτοάμυνας του Ισραήλ

Αυτό το δικαίωμα αναγνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση στο δολοφονικό κράτος του Ισραήλ. Δεν πρόκειται καν για τη λογική των ίσων αποστάσεων που κι αυτή είναι απαράδεκτη. Γιατί δεν μπορείς να παίρνεις ίσες αποστάσεις ανάμεσα στο θύτη και το θύμα. Στον βιαστή και τον βιαζόμενο. Τον καλύτερο στρατό του κόσμου και σε ρακένδυτους με σφεντόνες στο χέρι. Ανάμεσα σε αυτόν που μάχεται για την πατρίδα του και τον κατακτητή.

Στην περίπτωση, πάντως, της ελληνικής κυβέρνησης μιλάμε για ανοικτή, προκλητική και απαράδεκτη ανακοίνωση που δικαιώνει τους δολοφόνους. Ποιο δικαίωμα αυτοάμυνας με τα παλαιστινιακά εδάφη να συρρικνώνονται δραματικά σε ένα πέρασμα περίπου 70 ετών; Ποιο δικαίωμα αυτοάμυνας με χιλιάδες άμαχους νεκρούς; Ποιο δικαίωμα αυτοάμυνας με 34 παιδιά νεκρά αυτές τις ημέρες;

Η ελληνική κυβέρνηση έκανε ανερυθρίαστα το βήμα από τον ισαποστακισμό στη στήριξη των δολοφόνων. Θυμός και ντροπή. Αλλά είναι σίγουρο πως η πλειονότητα του ελληνικού λαού αποδοκιμάζει αυτή τη στάση και τάσσεται χωρίς περιστροφές στο πλευρό των αδικημένων. Όπως στο παρελθόν στάθηκε στο πλευρό των Γιουγκοσλάβων κατά τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ και των Ιρακινών κατά την εισβολή των ΗΠΑ. ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ!

Β.Λ.