Γιατί με την Παλαιστίνη;

Καθώς οι σειρήνες του πολέμου ηχούν ξανά στην πολύπαθη και κατακρεουργημένη Παλαιστίνη, η Αγία Δυτική Αυτοκρατορία επιστρατεύει ξανά όλα της τα όπλα. Πρώτα τα συμβατικά όπλα, τις φρεγάτες, τα αεροπλανοφόρα, τα πυραυλικά συστήματα. Ύστερα τα ιδεολογικά της όπλα. Την προπαγάνδα, την πλήρη αντιστροφή της αλήθειας, την κατασκευή του Μουσουλμανικού Τέρατος που θέλει να καταβροχθίσει τους πολιτισμένους και περιούσιους ανθρώπους της.

Μα πάνω από όλα επιστρατεύει και διακινεί αυτήν την βαθιά ρατσιστική, αντιανθρωπιστική και σκοταδιστική αντίληψη που συνέχει και περιβάλλει ολόκληρο το οικοδόμημα του Δυτικού Πολιτισμού: όλοι οι άνθρωποι που δεν ανήκουν στον πρώτο κόσμο, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού, αξιωματικά και εκ των προτέρων μας χρωστάνε. Μας χρωστάνε τον εκπολιτισμό τους, την πρόοδό τους, την ίδια τους την ύπαρξη. Χωρίς εμάς θα αλληλοσπαράσσονταν και θα αφανίζονταν γιατί αυτοί είναι ανίκανοι να διεκδικήσουν τη δική τους θέση στις ανθρώπινες κοινωνίες. Απόδειξη; Εμείς ζούμε σε σύγχρονες φιλελεύθερες Δημοκρατίες με κράτος δικαίου και κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ οι Άλλοι ζουν σε θεοκρατικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Αυτό είναι το σημαντικότερο ιδεολογικό όπλο της Δυτικής Αυτοκρατορίας που μέχρι σήμερα την συνέχει και διασφαλίζει την «νομιμοποίησή» της στην διεθνή της διάσταση. Ο Δυτικός άνθρωπος εξ ορισμού υπερέχει έναντι του Άλλου Ανθρώπου απλώς γιατί έτυχε να γεννηθεί στην προνομιούχα περιοχή του πλανήτη. Ενώ οι Άλλοι εκκινούν από δύο ή και τρία σκαλοπάτια πιο κάτω. Δεν ήταν αρκετά τυχεροί ώστε να ανατραφούν με τα «ανθρωπιστικά» ιδεώδη της Αυτοκρατορίας. Επομένως, δικαίως κατατάσσονται πιο χαμηλά στην ανθρώπινη αλυσίδα. Και δικαίως η Αυτοκρατορία μπορεί να επεμβαίνει «ανθρωπιστικά» οπουδήποτε και οποτεδήποτε και να ρυθμίζει τις εξελίξεις.

Όταν λοιπόν μέσα στην Αυτοκρατορία είναι εμπεδωμένη η παραπάνω θεμελιώδης κοσμοαντίληψη που κάθε τόσο ανανεώνεται και ενισχύεται μέσα από τους Θεσμούς και τα όργανά της (ΜΜΕ, ίντερνετ, εκπαίδευση, διανόηση, κλπ) τότε μόνο ένα αφήγημα μπορεί να προκύψει σχετικά με τον πόλεμο στην Παλαιστίνη: οι Παλαιστίνιοι έχουν επιλέξει μία τρομοκρατική οργάνωση, τη Χαμάς, να τους εκπροσωπεί, η οποία σφάζει παιδιά και αμάχους. Δυναμιτίζουν μόνοι τους τις όποιες προσπάθειες του Ισραήλ να προωθήσει τη λύση των δύο Κρατών γιατί εμφορούνται από βαθιά θρησκευτική μισαλλοδοξία. Είναι ανίκανοι να διαπραγματευτούν με μία Δυτικού τύπου Δημοκρατία, το Ισραήλ, προκειμένου να ρυθμίσουν αρμονικά την ειρηνική συνύπαρξη των λαών τους, βασικά γιατί επιθυμούν διακαώς την συντριβή και τον αφανισμό των Εβραίων.

Πλήρης αντιστροφή της αλήθειας. Κι όμως αυτή είναι η κυρίαρχη άποψη στην πολιτισμένη και μοντέρνα Αυτοκρατορία. Και κάπως έτσι καταπίνεται αμάσητο κοτζάμ Απαρτχάιντ με όλα τα χαρακτηριστικά της λέξης, όπως μαρτυρούν πολλαπλές εκθέσεις Δυτικών οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κάπως έτσι απλά, μία Κατοχή ξένων εδαφών με συνεχείς εποικισμούς και τρομοκρατία στον αυτόχθονα πληθυσμό αποσιωπάται και περνάει στο απυρόβλητο. Κάπως έτσι, η μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή στον κόσμο, η λωρίδα της Γάζας, που στοιβάζει πάνω από δύο εκατομμύρια ψυχές Παλαιστινίων σε μία έκταση μικρότερη από το νησί της Άνδρου, βαφτίζεται θύλακας τρομοκρατών που επιτίθεται «απρόκλητα» στον άμαχο πληθυσμό. Κάπως έτσι, οι Άλλοι είναι αυτοί που πυροδοτούν τον πόλεμο και όχι οι Ισραηλινοί.

Αλλά όχι κυρίες και κύριοι της «δημοκρατικής» και «φιλελεύθερης» Αυτοκρατορίας. Δε θα περάσει έτσι η φτηνή σας προπαγάνδα. Γιατί κάποιοι από εμάς έχουμε μάτια και βλέπουμε. Και αυτό που βλέπουμε είναι η επί 75 χρόνια απόπειρα αφανισμού μιας ολόκληρης εθνότητας από τον Τοποτηρητή της Δυτικής Αυτοκρατορίας στην Μέση Ανατολή. Το Κράτος – υβρίδιο του Ισραήλ που φυτεύτηκε στο χώμα μιας περιοχής στην οποία ζούσαν για αιώνες αυτόχθονες λαοί για να διασφαλίζει και να επιτηρεί την πολύτιμη δίοδο της Αυτοκρατορίας στην πετρελαϊκή Γη της Επαγγελίας.

Αυτό που βλέπουμε είναι ένας λαός πατημένος με την μπότα για 75 χρόνια, εκτοπισμένος, χτυπημένος και ανήμπορος να ανασάνει. Αυτό που ακούμε είναι οι επιθανάτιες κραυγές χιλιάδων παιδιών, μανάδων, πατεράδων που σκοτώνονται σε ανυπολόγιστα μεγαλύτερους αριθμούς απ’ ότι οι Ισραηλινοί συστηματικά εδώ και δεκαετίες, πεσμένοι από τα βλήματα ενός από τους πιο φονικούς και υπερσύγχρονους στρατούς του πλανήτη.

Αυτό που βλέπουμε είναι αυτόχθονες πολίτες στην Δυτική Όχθη να μην μπορούν να περπατήσουν στις ίδιες τους τις γειτονιές, να δημεύονται οι περιουσίες τους και να λιντσάρονται από τον Κατοχικό στρατό με τρομοκρατικά πογκρόμ.

Είναι πηγαία λοιπόν η απάντηση στο ερώτημα, ε κι εσύ ποια θέση παίρνεις σε αυτόν τον πόλεμο; I stand with Palestine. Ανεπιφύλακτα, αναφανδόν. Γιατί ο λαός αυτός είναι σε θέση άμυνας. Γιατί ο λαός αυτός έχει δίκαια αιτήματα. Γιατί σε αυτόν τον πόλεμο υπάρχει καταπιεστής και καταπιεζόμενος. Γιατί ο Δαυίδ στην ιστορία αυτή δεν είναι αυτός με το Άστρο αλλά αυτός με την αιματοβαμμένη αραβική σημαία στο χέρι που στέκεται απέναντι στον Γολιάθ. Και πολεμάει για 75 έτη ακούραστος να αποκτήσει αυτό που δικαιωματικά του ανήκει. Μία θέση στον ήλιο, έξω από τα τείχη του μίσους που υψώθηκαν στη Γάζα και ελεύθερος από ένα καθεστώς σκληρού ρατσισμού και διαχωρισμού.

Όχι, μη μας ζητάτε λοιπόν εκπρόσωποι της Δυτικής Αυτοκρατορίας να καταδικάσουμε την τρομοκρατική Χαμάς. Αυτός ο πόλεμος δεν είναι της Χαμάς, είναι ολόκληρου του Παλαιστινιακού λαού. Και μη μας ζητάτε να καθίσουμε αναπαυτικά μπροστά από τους δέκτες μας και να παρακολουθήσουμε σε ζωντανή μετάδοση για άλλη μια φορά την απόπειρα αφανισμού ενός πολύπαθου λαού. Πολλώ δε μάλλον μη μας ζητάτε να ανεμίσουμε και τις δύο σημαίες στον αέρα, της Παλαιστίνης και του Ισραήλ επειδή ο πόλεμος είναι κακός γενικώς και αορίστως ή ακόμη χειρότερα μόνο την σημαία του Ισραήλ!! (ναι έγινε κι αυτό στην χώρα αυτή) Ισαποστάκηδες δε θα γίνουμε ούτε πλυντήρια της κυρίαρχης και ανθρωποφάγας ιδεολογίας σας.

Η Δυτική Αυτοκρατορία είναι σάπια μέχρι το μεδούλι όσο κ αν φωταγωγείται όμορφα με τον ανθρωπισμό και τις δυτικές αξίες. Γιατί ο ανθρωπισμός της είναι βαθιά επιλεκτικός και υποκριτικός και επιστρατεύεται μόνο όταν απειλούνται ορισμένοι από τους υπηκόους της. Κατά τα λοιπά βρίσκεται σε αχρησία. Και γιατί τις αξίες της τις εγκολπώνεται μόνο στο εσωτερικό της και ποτέ στο πεδίο των Άλλων Ανθρώπων που κατοικούν έξω από τα σύνορά της. Εκεί ανέχεται και συντηρεί μέχρι και καθεστώτα Απαρτχάιντ προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντά της.

Βαθιά ανάσα λοιπόν. Νίκη στον Αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού χωρίς καμία επιφύλαξη.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *